iklan neh besshhh lerrr..

Sunday, 30 June 2013

Anak kesayangan ayah..

Assalamualaikum~~~
selamat berhujung minggu... sihat ke? lynn kurang sihat.. selsema, batuk.. nasib demam dah kebah...Alhamdulilah... sebab esok keje...dan minggu pertama bulan julai sebelum ramadan memang sibuk....tadi pagi hari sukan..penat~~ phewww..

then tadi kami pergi jalan-jalan di kajang.. sambil en roommate cari2 barang untuk "homeoffice" die tu... then selesai semua urusan..balik...singgah kedai runcit yang dekat dengan kawasan umah... lynn suruh en roommate belikan sayur dengan majerin ...lynn malas nak turun kereta...

sambil duduk berangan dalam kereta tu..sekilas pandang je..lynn pandang sebelah kanan ke arah kedai... dengan tiba-tiba terpandang seorang lelaki..

ya Allah... sebiji rupa ayah... bentuk muka... dengan pakai cermin mata..rambut.. memang sebijik la dengan ayah lynn.. sekali pandang.... tapi lynn terus tak pandang-pandang dah.... pandang sebelah kiri..air mata jatuh...... rindunya kat ayah....rindu sangat2...


nampak en roommate nak datang je dekat kereta... terus kesat air mata laju2...tak nak nampak kesan langsung... tapi memang fail la kan nak bagi hilang kesan nangis tu dalam sekelip mata...

dalam hati memang harap2 en roommate tak perasan la yang lynn menangis..dan harap sangat en roommate tak tegur.. sebab kalau en roommate tegur comfirm la air mata jatuh lagi...

tapi dah takdir... en roommate tanye..

"hooney menangsi ker? kenapa hooney menangis...."

arghhhh..sudah.. time tu jugaklah dekat era.fm keluarkan lagu  kehilangan by firman...

terus air mata jatuh mencurah2.. sambil cerita kat en roommate ape yang lynn nampak..walaupun sekadar bayangan yang macam ayah.... tapi perasaan yang datang tu memang lain macam...ayah bukan jauh pun dekat  kluang johor je... dan baru je 2minggu lepas balik kluang..tapi rase rindu tu macam dah bertahun2 tak balik jumpa emak dan ayah...

setiap kali nangis sebab rindu dekat keluarga en roommate mesti akan cakap  macam nie...

hooney nak balik kluang sekarang? jom!

hooney nangis macam nie ibarat hooney duduk dengan abang kat sini  asyik kena dera je...tersiksa...


hehehe..boleh en roommmate cakap macam kena dera..bukan ape...dah nama anak kesayangan ayah..macam tulah... benda tak seberapa pun kalau melalak nombor satu...lagi-lagi kalau berkaitan keluarga.. lagi la orang nak sentuh nak usik keluarga lynn... memang orang tu akan jadi blacklist dalam hati lynn...

kalau dulu time belum kawen tafsiran mak tu lynn melalak....macam mati laki....kakaka...



rindu kesayangan lynn nie...




sebab tu la menangis bila dengar lagu kehilangan by firman...tapi nie by en ayah lynn ...hehehe..lantak orang nak cakap ape... sebab kalau orang lain tak nak tengok video  nie...anak kesayangan dia hari2 nak tengok video nie... sebab dulu kami adik beradik selalu dengar ayah nyanyi...sekarang lynn dapat dengar kat sini je hari2...




rajin2kan lah diri nak tengok entri lama-lama bout kerinduan lynn pada keluarga...hehe
rindu 2009
untuk ayah tersayang 2010
rindu bertandang lagi 2010
angah!!! rindu 2012
luahan rasa rindu 2013

tahun 2011 tak de sebab time tu dah habis belajar...dan berada di kluang je...
kepada en roommate.. sory memang hooney kalau rindu kat famly melalak lain macam..bukan je sejak berkahwin...tapi dari zaman belajar lagi... memang tak berubah...dan susah nak ubah..sebab hooney anak kesayangan ayah..... ;)

#blogbukantempatluahperasaan  hehe

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers