iklan neh besshhh lerrr..

Wednesday, 16 November 2011

bergaduh, menangis, baik semula...gaduh lagi...

assalmualaikum!!!

sihat tak? lynn patutnye td dapat mc 1 hari sebab kurang sihat....tapi sebab kerajinan yang melampui batas lynn pergi jugak kerja....rajin kan? ( sebenarnye bosan kalau duk umah sorang2 roommate balik terangganu n housemate semua kerja)

adat ke bila bercinta, then bergaduh?
ade orang kate bila selalu bergaduh jodoh panjang, sebab kite dapat perbaiki diri kita kepada yang lebih baik dan kita dapat terima kekurangan pasangan kita...

tapi....

kalau bergaduh sebab masaalah yang sama je macam mane? contoh paling besar bergaduh sebab cemburu...haaa... kalau bergaduh je mesti sebab cemburu..sebab yang sama berulang..tu macam tak matang je kan...dalam hubungankan kena ada give and take....


cemburu nie sebenarnye tanda sayang...tapi kalau dah kita cinta kat pasangan kita...buat apa kita nak cemburu if die ade kawan lelaki/perempuan kan...kalau berkawan dengan berlainan jantina kita pun tak boleh..tu mengongkong namanya...betol!!!! kecuali la melebihi batas kan...nak cemburu biar bertempat...


eh becerita berkenaan cemburu nie bukan apa...
lynn ade sorang kawan..

seorang wanita z bukan nama sebenar... bertekak dengan bf die sebab cemburu... tak habis2 risau z bukan nama sebenar nie akan layan lelaki lain...akan terpikat dengan lelaki lain...walaupun sebenarnye si z nie dah berpuluh kali die kate die setia dan x layan lelaki lain...kalau setakat berborak tu semua kawan....tapi bf die nie still x leh terima la....then akhirnye bergaduh.....


macam yang lynn cerita kat entry nie...kami makan sama2 dan hubungan kami akrab tapi sebagai kawan sahaja...

so, bila asyik cemburu je..sampai bila kan nak bergaduh atas sebab dan kesalahan yang sama..wat penat je...

lynn bukan ape sebab td ternampak kawan bertekak dengan bf die...so bagi lynn jalan penyelesaian die kurang mantap..haha..betol....lynn bukan nak berlagak hebat la...tapi kalau bergaduh..elok senyap la.... nie tak bila dah bergaduh masih nak msg..nak call then masing2 akan tunding jari kat pasangan...so, pergaduhan atas sebab benda yang kecil akan berlarutan......


haaa..nak tau tak kalau lynn bergaduh dengan incik rosaihafin macam mane??

eh jap..nie bukan nak buka pekong or nak tunjuk kelemahan kami atau nak berlagak dsb-nya....

tapi nie untuk panduan kami sebenarnya..(sebab incik ipin kan pembaca setia blog nie)

alhamdulilah, selama kami berdua bersatu (as a kawan, kekasih, tunang) nie tempoh paling lama kami bergaduh 15-30 minit..walau sebesar mana pun masalah..itulah tempoh paling lama...betol x ipin? betol3x

tempoh paling sekejap? 3 minit-5 minit la...

walaupun dalam 1 masa kami akan bertekak...tapi jalan penyelesaiannye mesti masing2 senyap....

kalau time mesej serta merta akan stop mesej...
kalau time call, serta merta letak phone tu....
kalau time dating, serta merta diam....



then bila dah diam..pk kesalahan diri sendiri..bukan pk kesalahan pasangan....

so, tak sampai 3 minit.....

akan dapat mesej...
akan pick up call...
akan borak macam biasa dan happy balik...



ehem3..selalunye yang mula ok dulu mestilah incik buncit kesayangan sy tu!!

alhamdulilah...seego2 dia sebagai lelaki...dia tak pernah lupa ucap maaf sekiranya die bersalah or tidak....
dan die sangat cepat lupakan dengan apa yang dah berlaku 3 minit yang lepas (selalunye lynn la yg emosi lebih...bukan ape saje nak die pujuk lame2 sikit kan...hehe)

dan alhamdulilah, dia tak pernah mengongkong lynn...tak pernah kisah lynn berkawan dengan lelaki, tak pernah kisah lynn bercerita tentang kawan lelaki kat die... as long as lynn jujur dengan die...

so, kepada pasangan yang lain...tak payah nak cemburu a.k.a mengongkong sangat la...kalau dah jodoh tak kemana...kalau asyik dikawal je...if pasangan kita nak curang dan menggatal..dia tetap akan buat kan...jadikan cinta nie ibarat bermain layang2....paham kan?

untuk kesayangan sy...terima kasih sebab terima diri honey seadanya...walaupun honey tau honey banyak wat masalah...tapi abg tetap macam dulu ibarat kali pertama kita berjumpa.....honey sangat hargai kehadiran abg dalam hidup honey...

bye!!!!


entry sempena 3years&3months setelah hati bertaut..auwww!!!




p/s: sebenarnya dah plan dari tempat kerja nak buat entry tentang ainul batrisyia..tapi tiba2 ternampak kawan bertekak dgn bf die..balik je terus buat entry nie!! next entry ainul batrisyia...




Image Hosted by ImageShack.us

2 comments :

Anonymous said...

Lynn.camane kalau kita call almost ada je waiting call,5,6x kita call dia x pick up line kita?? Then,time bgayut ngan kita masuk je msg,cepat2 dia nk reply cepat2 nk call org laen. Mcmane tak hangen 1 badan.
Blh lynn bg pendapat tak?perlu sy break atau tak?sy da buat solat hajat mntak jauh dari dia pasal hati ni sakit sgt benci pun ada gak.. tapi kan,jadi kuat syg.sy sakit sgt dgn pbuatan diaa. Tlg sy lynn

alynn malynna said...

actually kita kena kenal dengan siapa dia berkawan.. try tanya je dulu...lelaki or perempuan.. kadang-kadang orang anggap benda tu macam mengongkong... tp hakikatnye.. kalau betol si dia jujur dengan kita.. dah tentu dia tak kisah kalau kita nak tahu dengan siapa dia keluar..dengan siapa dia call/msg..tapi kalau stakat kita nak tau itu pun dia dah marah shigga menyebabkan pergaduhan... so kite dapat agakkan...mesti ada yang tak kena dengan apa yang dia lakukan.. buatlah solat istikharah... moga Allah memberi petunjuk yang terbaik..

iklan-iklan!!!