iklan neh besshhh lerrr..

Tuesday, 28 January 2014

contest!

Assalamualaikum~~

alamak nak berfeeling contest la pulak..dulu masa zaman2 belajar..memang banyak masuk contest.. paling banyak dapat purse.. memang bahagia betul..memang benda tak seberapa..tapi kalau dapat free.. alangkah indahnya..hahaha..zaman sekarang mana ade barang kangkung  murah..kan suma barang mahal.. so dapat apa2 yang free kita grab je.. kalau kita lepas kan peluang memang rugi.. macam nie..

memang rugi.. gatal2 masuk contest.. lagi2..
nie dekat fb..
yang sadisnya..time dapat email tu lynn kat kluang.. en roommate memang confirm tak dapat ambil sebab outstation.. so burn gitu jela jawabnya.. gatal nak masuk contest.. las2 tak dapat jugak tiket tu..tapi sekurang2nya tau yang kita dah dapat tiket free..kakaka....kalau dapat.. minggu nie pergi dengan en roommate.. minggu depan dengan en roommate lagi.. mingggu lagi satu pun pergi lagi..haha


ha.. yang bawah nie syok sikit..

klik gambar untuk tumbasaran..

lynn memang register nama untuk belia..macam biasa la mesti ada masukkan email... so bila dah register dengan belia.. dapat email untuk buat survey.. lynn memang selalu layan survey yang di beri melalui email.. kalau time bosan2 la..so.. ade satu survey nie dah lama sebenarnya pertengahan tahun lepas lagi.. dalam survey tu dia akan bagi tpup Rm10.. tapi.. 1 jan baru dapat topupnye.. tak kisah la.. janji dapat kan.. Rm10 pun.. sapa yang nak bagi free kan.. no topup tu invalid.. sebab dah guna.. ahaha..



so lepas nie kita join lagi contest yang ada. mana tahu ada rezeki kan? nilai kecil pun rezeki dari Allah juga.. bersyukur tu kan lebih baik.. :)



Image Hosted by ImageShack.us

Monday, 27 January 2014

facebook punya hal..

Assalamualaikum~~

nie soseh2 kat tempat kerja sebenarnya...
eh sekarang musim sejuk kan kat Malaysia nie..
kami tidur malam tak pakai kipas pun still berselimut..sejuknye la hai..kalau buka juga kipas confirm en roommate ke toilet berulang kali.. mase musim tak sejuk pun.. kipas menghadap ke dinding pung dah sejuk semacam.. lagi kalau menghadap ke kami... tak boleh tidur jawabnya..

kat tempat keja... member masuk bilik

kakak tut : eh lynn x buka air-cond ke?
lynn:  emm tak kak sejuk gila...

sekali masuk bilik dia.. ya Allah sejuknya.. dah la duduk sorang2... pheww...

ok2..kita nak cita pasal facebook..
kawan-kawan ade cita tentang omputih menipu kat fb nie...selalunya baca or tengok berita je bila ade wanita-wanita yang tertipu..pelik macam mana boleh kena tipu..last2 ade kawan cerita tentang ahli keluarga dia yang kena tipu...


gambar contoh.. cube korang klik dekat message fb.. kat other.. mesti ada kan?
mula-mula nak kenal..
dah kenal ajak jumpa..konon2 nak kahwen.. dah bodek macam2 mintak duit pulak.. 
hati-hati wahai wanita.. mereka nie tak kira..isteri orang.. mak orang..selagi boleh tipu mereka tipu..
tipu duit boleh lagi terima..tapi kalau dah sampai becerai-berai.. maruah tergadai.. hati-hati.




Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, 18 January 2014

Tersumbat....


Assalamualaikum..


entri first 2014.. kurang menyenangkan...

balik kerja ingatkan nak basuh baju.. sekali masuk rumah bau busuk yang amat...
rupanya banjir.. sampai masuk dapur plak tu... nasib la air dari lubang basuh baju.. kalau dari lubang taik..
lagi la tak menahan..

busuk tu sebab air tu dah lama bertakung... alah kalau korang rendam baju korang lama2 pun busuk kan.. nie lagi air yang dah digunakan untuk membasuh..duk bertakung pulak tu...memang ler berbau..

lynn nie penggeli sedikit je... kalau bau kurang menyenangkan mula la nak terbelahak sume yang ade dalam perut tu...

biasalah duduk rumah flat nie.. bukan kita punya saluran je.. dari tingkat 5 tu turun cuma 1 saluran.. kalau tersumbat..haa..yang duk paling bawah nie la jadi mangsa...

tunggu dah surut barulah basuh lantai dapur..tapi basuh just jirus air je.. nak pergi beli chemical..

en roommate kata:

 kena beli chemical.. chemical tu bagus mesti dalam saluran tu ade macam2.. abang dah cakap beli chemical...kalau letak chemical...benda2 macam rambut tu pun boleh hancur.. abang dulu kerja kat kilang guna chemical tulah kalau nak bersihkan apa2..bla..bla..bla..bla... (en roommate memang suka membebel..lynn kurang..pelikkan?   hahaha..kan boleh je cakap beli chemical..nie sume benda die cita..gaya orang membebel.. kakaka..

yela2..beli la 2,3 botol bang...


balik daripada beli chemical yang en roommate cakap tuh.. boleh pulak en roommate bertenggek kat luar lagi.borak dengan jiran depan umah...

lynn masuk rumah..

 alamak...banjir lagi...
lynn keluar rumah..

 abang banjir lagi...

tiba2.. jiran depan abg wan..(ramai betol nama wan kan..abg ipar pun wan jugak)

haaa..x pe2.. saya ambil tangga saya tolong...


so bahagi tugas la nampaknye.. en roommate ke bawah..dengan jiran2 yang membantu...lynn pulak kat atas.. geli pun geli lah... terpaksa..

dulu sebelum kahwin..rumah kat kluang tersumbat ke apa... yang buat emak dan ayah tersayang... anak tersayang nie duk tengok je...kan..padan muka..

time belajar.. apartment hostel tersumbat ke apa.. panggil abang maintenance kan..

nie rumah sendiri..hidup sendiri..haa..buat la sendiri...



nielah dia kawasan yang bertakung tu..betol2 dekat tempat basuh baju.. nasib la kami lakibini ambil inisiatif  untuk letak mesin basuh macam tu.. gunakan kaki pasu bunga.. so x la membahayakan kesihatan mesin basuh tu..kan? oo ye..time nie dah surut..cuma belum basuh lagi..baru basuh kawasan dapur jek..sebab tu ade kotoran degil.. gambar time banjir tak ambil.. 




terima kasih kepada jiran2 yang membantu dari segi tenaga...peralatan.. Alhamdulilah duduk dekat bandar  pekan yang orang kata semangat kejiranan dah tak ada..tapi kami di sini masih ada jiran2 yang awesome macam mereka semua..tapi kalau bercampur la kan..nie kalau duk terperap kat rumah je..jiran pun tak kenal..hehe kalau harap kami lakibini memang terkontang kanting la jawabnya.. hehe..

dah..nanti sambung entri lain...

kata2hati:

ainul batrisyia dah mula call makngah je.. maksudnya dia dah rindulah tu.. belum sebulan tinggalkan kluang..dah tanya bila makngah balik~~~


lama jugak tak update blogkan.. sebenarnya lynn update juga blog.. tapi blog lain.. persatuan penduduk desa  yang tak berapa mewah..kikiki.. sebab blog tu dibawah jagaan kami lakibini..tapi blog sendiri dah terabai..



Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!