iklan neh besshhh lerrr..

Tuesday, 31 July 2012

setelah 34++ tahun

assalamualaikum~~~


kali nie nak bercerita tentang emak pulak...hehe..asyik bercerita tentang orang je kan..x pe la...sebab apa yang lynn cerita sume untuk simpan sebagai kenangan...

kali nie nak bercerita tentang emak...ingat lagi dengan entri nie? kalau x ingat klik la sini leh jenguk2..
sebelum nie hajat mereka tak kesampaian...tapi 11/3/2012 semasa majlis perkahwinan lynn.. cik siti datang..time tu dah lewat dah...akhirnye setelah 34tahun..


nielah kali pertama bertemu di facebook...
mase ni majlis perkahwinan anak cik siti..tapi mak tak dapat datang so lynn la yang ganti 

dan akhirnye.... mereka bertemu..kiri emak lynn...tengah cik siti dan kanan makngah lynn..mereka nie semua kawan..


syukur...seburuk2 fb pun ade gak kebaikkannye..


Image Hosted by ImageShack.us

Monday, 30 July 2012

zahira maisara~~~

Assalamualaikum..

berbuka sorang2 hari nie....en roommate masih di tempat kerja...x pela..sahur nnt boleh je makan same2....
selalu lynn bercerita tentang ainul batrisyia je kan....

hari minggu lepas lynn tidur dekat umah mertua lynn...sabtu petang tu sampai...tapi time tu hanya kami berempat je  iaitu lynn..en roommate, umi dan ayah....

tapi hari ahad tu baru ramai sume ade..mase nak ambik umi balik kerja... along iaitu abg en roommate baru sampai....jadi ape lagi....teruslah amik zahira nie amik neneknye....


mula2 masam..mane taknye..tak kenal sangat...jarang jumpe...

blur~~

tengok pakngahnye buat lawak ke ape...

time nie dah mesra dah...dah bleh gelak2

tapi pandang kamera tak nak dah~
tak banyak cerita pun..gambar je ade.... saje nak buat kenangan....





nie pulak adik zahira....namenye zafran razin....semalam x ambik pun gambar dengan zafran...tapi lepas buka tu sempat gak la dodoikan zafran nie tidur..walaupun kejap jek.... tapi best...babykan..




Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, 26 July 2012

semoga cepat sembuh sayang!!!!

Assalamualaikum~~

semalam time tengah embrace2 dengan en roommate tetibe dapat msg dari akk lynn..
er tak tibe2 pun...sebab kiteorg memang tiap2 hari duk bermsg....sebab dok tanye buke masak ape...makan ape..hehe
then akk cakap la yang mak n ayah ade kat beger dorang n mak ngn ayah baru balik dari pergi melawat elis n adik adha....

rupenya budak dorang nie eksident  dengan papa elis sekali...kereta langgar...

so, harap2 elis n adha ok2 je... walaupun sebenarnye jari kaki elis patah n dah kene simen...
semoga elis n adha cepat sembuh!!!!  eh x lupa papa elis juge!!

kat bawah nie antara gambar elis dengan famly lynn... kalau x silap time nie kali terakhir elis tidur kat umah lynn..sebab skarang die dah sekolahkan...agak susah nak culik budak nie sekarang...


elis dan ainul batrisyia...isyia terpesokkk..

elis dan ayah lynn..ceh baju warna same lak...

elis dengan akk n abang ipar..

dan kami!!! sebenarnye semua gambar kat atis nie gambar kami berdua... tapi muke lynn dah di crop...paham2 sudeyy...

p/s: gambar mak dengan elis tak dek la pulak....sebab elis bnyak tangkap gambar mak jek....
Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 24 July 2012

3 of us...

Assalamualaikum...
hehe..cam ne puasa dah ade ponteng? amboi...

minggu lepas lynn n en roomate balik kluang...untuk sambut puasa...
hari first mak masak nasi ayam....
hari kedua mak masak asam pedas....
tapi sebenarnye bukan nak cerite tentang itu..nie ha....

ainul batrisyia syia trisyia batrisyia!!!!!


lepas berbuka puasa hari pertama tu...dalam pukul 10lbh kami mak,ayah,en roommate n lynn ke t6 rumah akk lynn..nak ambil ainul batrisyia....




masa baru sampai tu..mak n ayh masuk dulu, lynn n en roommate lambat sikit... isyia dah tentula happy bile nenek dengan atuk datang.... tup2 ble die dok ber atukkkkk.... nenekkkkk... tibe2 die ternampak makngah n pakngah...terus tercengang... mesti die pelik...tibe2 kami ade...ape lagi... terus la angaaahhhhhhh...(isyia panggil lynn angah ble ajar mak ngah.. die sebut angahh....ishhh....)


akk lynn ade cite.. die dah cakap kat isyia... "hari nie isyia tidor dengan makngah,pakngah,atuk,nenek dengan pokcu ea?" isyia cume ckap "haa"

lepas tu bile kami datang nak amik die... time dah nak balik tu... lynn pun ckap la "jom g umah nenek..ari nie tidur dengan makngah n pakngah tau..."  terus isyia ckap... "nanaaaakkkkk" sambil lari masuk dalam sebab time tu ibu die nak ambil barang2 die...die lari tu ibarat tak kasi ibu die amik barang2...sebab die tak nak ikut..tibe2 bile kat dalam umah...  rupe-rupenye die dok ambik barang2..dengan keadaan yang kelam kabut pulak tu..takut kena tinggal...habis sume die nak bawak g umah nenek... bear je dah 3... siap nak bawak koku.. buku sebenarnye...haha...so, malam tu kami tidur bertiga!!!


mainan cat nie bukan faveret isyia je... tapi faveret makngah dan pakngah sekali...mane taknye zaman sekarang nie macam2 mainan ade.... yang nie bile kite bercakap die akan ikut ape yang kite cakap..sampai en roommate main gitar pun boleh ikut gak...cume suare je la bertuka...tapi cute jekk...

nie pun fevret isyia..bile orang duk nak amik gambar..die sebuk sebut peace...peace..tapi yang die buat bukan peace... 1 jadinye...bile makngah marah cakap x yah peace2..baru la die x buat...
time nie mmg tengah ketawe sebab die dok kacau pakngah yang nak tidur... tu asyik2 ketawe je... isyia nie suke cari pasal dengan pakngah...kadang2 dok tercuit2 pakngahnye..lagi2 kalau bab bantal busyukknye hilang..

walaupun balik just 2 hari je...dapat gak lepaskan semua kerinduan kat isyia..patutla makngah nie rindu jer..rupenye nenek cite bile kat umah nampak gambar kami je...mesti isyia panggil2 angahhhhhh....angahhhh... rindu kat kami la tu...



Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, 19 July 2012

Lafaz niat puasa | marhaban ya ramadhan

assalamualaikum


1)  Lafaz niat puasa fardhu Ramadhan :

                                                                                               
نويت صوم غد عن أداء فرض شهررمضان هذه السنة لله تعالى .

                                                                                               
Ertinya : Sahaja aku puasa esok hari menunaikan fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala.


2) Doa Ketika Berbuka Puasa

اللهم لك صمت وبك آمنت وعلى رزقك أفطرت برحمتك ياأرحم الراحمين.

Ertinya : Ya Tuhanku keranamu jua aku berpuasa dan denganmu aku beriman dan di atas rezekimu aku berbuka dengan belas kasihanmu Ya Allah yang amat mengasihani.


Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, 18 July 2012

Ewan burger!!

Assalamualaikum~~

bile balik kluang..mmg x sah kalau tak singgah sini..





nie abang ipar lynn punye...so memang selalu lepak la kat sini.. nak tau kat mane?
taman sri lambak a.k.a t6...burger ade..jagung ade..dadih ade...datanglah...




Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 17 July 2012

gadis cinta dan bunga (part3) at floria 2012


assalamualaikum~~

aktiviti setiap tahun..floria..
kali nie kami pergi bukan sebagai sepasang kekasih..tetapi suami isteri~~











tibe2 pelamin nie warna tema kami kawen..kuning pink.. teringin nak naik lagi kerr?



sikit je gambar...

kalau nak tengok entry floria tahun 2010 klik la...

yang nie floria 2011..






Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, 11 July 2012

Wordless wednesday: kerja baru


assalamualaikum....


~~ akhirnya~~



Image Hosted by ImageShack.us

Friday, 6 July 2012

burger malaysia dan kuih lapis


assalamualaikum~~~

ari tu...bukan hari tu la...dah lame sebenarnye...hahaha.. sebab time tu masih duduk pasir gudang..
bosan kat umah..duk berdua je dengan en roommate so, lynn buat la kuih untuk minum petang...

actually nak buat donut...tapi ade extra lain pulak... ape die??

jeng3x.....

tibe2 teringin nak makan..terus la buat.....
bila akk lynn tengok gambar nie dalam camera....kecur air liur die....kesiannnnn...sebab  bukan kesian die..kesian yg lain...hehe....

x cantik pun...tapi sedap!!
 dan sekarang dah seminggu lebih duduk kajang nie....
mase tu ade la buat sarapan kuih tok en roommate... kuih lapis...
alhamdulilah...first time buat n jadi...
sebelum nie buat kuih yg bergoreng jek..maklumlah tak de periuk kukus... skrg dah ade...guna la sebaik mungkin...macam2 dalam kepala nak buat itu ini...dan masih banyak yang perlu di pelajari..


pink kunin....tema kawen...haha
tp yang penting...en roommate suke!!



Image Hosted by ImageShack.us


Thursday, 5 July 2012

kluang-pasir gudang-kajang


assalammualaikum~~~


yey!!! akhirnye...kami secara rasmi dah duduk dekat kajang nie sampai ke tua!! hihihi
oh..target sebenarnye untuk beberapa tahun je...nnt dah kumpul harta...kami pindah ler...
err...walaupun ade la manusia tu...bile dgr je umah flat? terus wat muke...
euwwww...jijik sangat ker kalau duduk umah flat?  for me.. ok la....duduk umah sendiri..dari dok umah teres yg dok habis duit tiap2 bulan tapi sebagai penyewa je wat per kan....lebih baik duit tiap2 bulan tu digunakan untuk rumah sendiri.... nak renovate ape2 pun x menjadi masalah....dah dapat rezeki duduk rumah yg dah tersedia ada..wat pe kite lepaskan peluang tu kan... syukur alhamdulilah sangat2...terima kasih FIL~~ umi dan ayah yang izinkan kami duduk di rumah nie....

ohhhh...panjang berjela lynn punye mukadimah kan.... sebenarnye bukan mukadimah je panjang berjela...tapi entry nie pun bakal pajang berjela....hehe...

actually sebelum angkat sume barang2.. kami kemas dulu rumah nie...bg clear..basuh dan cat sehingga penat...urat dawai dalam badan pun nak tercabut....
dan sebenarnye rumah nie pernah disewakan kat orang..so agak kotor sikit la...lagi2 dorang ade ank kecil2 yang kaki meconteng dinding umah.... so dinding mmg banyak gile art dari anak2 dorang... bersyukur sgt2..sebab penyewa nie memahami kami...hahahaakk...sebab pe tau...time kami check in rumah.. rumah clear....dorg x tinggalkan sampah pun...so agak menyenangkan la tugas kami ...



dinding yg agak kotoor...bukan agak...memang kotor...hehe

ruang tamu....mmg nampak tak selesa sgt2...mase sebelum cat
proses renovate..hehe...cat sampai lembab...

tengah syok2 cat...pandang belakang...sekali...amik kau, en. roommate punye kerja... hehe.hilang sikit penat...sikit jer la...haha...




untuk menghilangkan penat..kami siap2 dan terus ke sate Kajang~~


makang~~makang~~makang~~

nak tau bape cucuk? hehe 40~~ amekkau..haha
 s0, bile rumah dah siap dicat...terus balik ke kluang.... dan kami pindah pada 23/6/2012. hari sabtu....


kesian en.ayah..sebab ayah yang bawak lori...dah la baru balik kerja..tapi nampak ayah bersemangat je...thanks ayah...love u so much..
pn.emak pun ikot jugak..hehe..naik lori...


walaupun lori agak besar...tapi barang penuh jugak...

isyaaaa... ikooot jugak budak nie...mane boleh pisah dgn makangah... konon2 tangan tu nak buat peace...tp tah ape jadinye...hehe...

isya sebenarnye boosan sangat,,,mane taknye...jauh....
perjalanan kami mengambil mase lebih kurang 8jam...ibarat dari kluang ke kedah..
mane taknye...
gerak dari kluang pukul 5pm terus ke pasir gudang johor sebab nak mengangkut barang kami...dan dari pasir gudang johor terus ke kajang...sampai dalam 12am lebih..penat......

dan ini lah die...teratak kami yang tidak seberapa....

 pandangan dari luar....

nie pulak pandangan dari dalam
 kami buat warna umah nie pink+vanilla... err,,,ade macam strawberry vanilla x? ahakss....

 masih kosong...dan kami akan memenuhinye nanti..tunggu sale time nak raye nanti ler....haha...


bilik utama...terima kasih mak dan ayah sebab hadiahkan kami set bilik tidur nie....kami berdua sangat2 hargai....


bilik kedua...masih kosong juga..dan mungkin akan jadi bilik tetamu ...tapi buat sementara nie kami buat surau....
bilik ketiga... sebenarnya belakang langsir tu...ade lagi ruang... tapi kami buat stor untuk simpan barang2.... yelah hadiah kahwen pun banyak yang belum digunakan...so, simpan kat blakang tu la...dan ruang depan..en roommate nak buat office katenye..

sebuk menggantung frame die....
 rumah nie ada 3 bilik dan dua bilik air...1 dekat dapur dan 1 lagi dekat bilik utama kami.....

nak tau tak berapa kos untuk proses perpindahan kami?







en.roommate kalau amik gambar mate mesti sepet...menciiii...


k tata...


Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!