iklan neh besshhh lerrr..

Wednesday, 10 November 2010

Ainul Batrisyia....

salam semua!!!! sory yerr...lame sungguh x update blog...malas da..tp skrang nak aktif balik...ok jup g lynn blogwalking...thanks pd yg still berkunjung ke blog nie walaupun tuan pny blog nie x update langsung...haha...
ok abis mukadimah.....

Ainul Batrisyia....siape tu?? lawyer? majistret?? ahli muzik?? no..no..no...klau sume nak tau...lynn baru je dpt anak buah pertame...hihi pertame tu...gile x excited?? al maklumlah yg pertame kan...sume excited..dr mak,ayah smpai la ke adik beradik sume excited..ayah siap tunggu kat hospital...nak dpt cucu pertama ibarat mndapat anak pertama....ayah la pling excited...

Alhamdulilah..8/10/10..(sebulan lepas pny cite..hahaha) akak lynn da selamat melahirkan baby gurl seberat 2.8kg.. nak tgk gmbar baby?? hihi..comel cm makngah die laaa.....









opsss!! malu la syer....

da name baby...kejenye tido je la...ssh nak ambil gambar die time celik...nie pun time mandi..baru nampak mate die..

da sebulan berlalu..rase mcm x percaye je da ade anak buah..rase mcm baru jek akk lynn kahwen...tbe2 ble balik umah da asyik dengar baby nangis je...sgt2 teruje...

eh ble da ade baby rase mcm ari2 jek nak balik kampung!!!

hihi bye!! jom blogwalking....


Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, 29 September 2010

lebih tinggi dari biasa

salam.....
selamat hari raya maaf zahir batin....hahaha...gile da 20 syawal baru mintak maaf kat korang...
actually lynn busy a.k.a malas nak update blog...

da sebulan lebih kan x update blog...banyak benda yg lynn nak share kat sini....tp nanti dulu la...
sedang suke membelek gambar raya tibe2 terpandang nie...



umur lynn 22 tahun..eh..yg sebelah tu adik lynn tau..baru 16 tahun...giler tinggi die kan...ker lynn yg pendek??? ee...sgt x suke dgn gambar nie..nampak sgt pendek kan?? mcm mane ek nak tinggi??

dulu mase kecik2 kawan2 kate kalau nak tinggi kene makan sayur kacang panjang...errr...betul ke??

atau kte kne buat macam nie selalu..

gambar ehsan dr google..

baru boleh tinggi dan panjang....sape2 yg tinggi tu cite la kat sini mcm mane korang leh tinggi...hahaha...


p/s: sgt tak suke bile jalan sebelah adik..sebab orang ingat boyfriend i...abis sume x nak ngurat da..hahaha..:P



Image Hosted by ImageShack.us

Friday, 13 August 2010

karipap pusar....??

salam....macam mane puasa?? ha..ponteng ea...

rase mcm malas je nak update blog..tp kne gak update...hihi..
hari nie masak lauk ringkas saje...tomyam n buat sikit karipap...al maklumlah..hidup di perantauan..kene la berdiri atas kaki sendiri kan?? x kan nak makan juadah yg di beli...sesekali...cube la improve skill memasak...tp x la sehebat abg mat gebu...:p

x leh blah..gambar tomyam di ambil mase dalam periuk...gambor amat la x lawa..kamere murah je...


step by step nak buat karipap pusar alynn malynna...hihi

majerin dan tepung di uli sampai sebati...


tepung dan air....jadikan doh..


lepas tu buat cm nie....

jadikan seperti doh kecil...

ape ek..leperkan ea??haha...


gulungkan seperti gulung tikar..:p

leperkan lagi...haha..sungguh kelakar bunyinye..

gulung untuk kali kedua...kecil sikit dari yang pertama...:)



potong di tengah2..


dan ambil 1 bahagian untuk dijadikan seperti ini...

erkk...nampk x pusar tu??x ea...hihi

karipap yg da siap!!!

nie yg dah siap di goreng...tp x nampak sgt pusarnye...sebab sy baru pertama kali mencuba....

patutnye macam nie..aduh...sy kene berusehe lagi nie....:p


sebenarnye tak kisah la jadi atau tidak..yang penting kita mencube...sedap or x belakang cite..yang penting abis..licin hihi...maksudnye sedap la kan?? ke sebab lapo..??
ehem2..agak2 dah boleh ke ek jd suri rumah ??:p

tetibe teringin nak makan bubur lambuk....hmmm...

salam ramadahan....:)


Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, 11 August 2010

dairi ramadhan pertama....

salam....
macam mane puasa hari nie?? penuh kerrr???
alhamdulilah...bertemu juga kite dengan ramadhan kan tahun nie..
harap semua umat islam dapat menunaikan ibadah dengan sempurna..
seperti biasa la kan??
apa menu berbuka hari nie?? lynn lebih kepada makanan asasi kita la...nasi....

untuk awal2 puasa nie lynn akan berpuasa di hostel..jd da sah2 la kene masak sendiri kan..nanti 17hb ogos lynn da kat kluang...time tu comfirm mak masakkan..hihi....n time tu da x update da pasal menu berbuka..buat ape..bukan lynn masak kan...hihi...
ari nie lynn masakkkk.....

ayam masak asam pedas

kobis goreng...

gambar??
x sempat amik..hahaha...


ehem2...orang tu...agak2 brape ye gred masakan sy? hihi




Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 10 August 2010

Selamat menyambut ramadhan!!

salam...
eh...selamat menyambut ramadhan al-mubarak...


ramadhan vs puasa...

ramadhan=berpuasa+melakukan kebaikan+membaca al-quran+melakukan solat+meninggalkan larangannya...
berpuasa=hanya puasa dan tidak melakukan amalan yang laen...



oh ye..mungkin lepas nie lynn akan update mengenai menu berbuka sahaje kot..hiihi...

tata...

selamat berpuasa dan menjalani ibadah dengan jayanya tanpa gangguan syaitan.....




Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, 5 August 2010

kenangan lama....

salam....
sekarang lynn berada di kampung tercinta....hihi kampung la sangat...
seronok kan dapat on9 di rumah sendiri..rase nyaman saje...
oh yeerrr..nak bercerite tentang kenangan lama...

seharian berseorangan dirumah memang la membosankan...tp kadang2 terase seronok jugak kan?? td tibe2 jek lynn bongkar laci, sebab nak cari cd2 lame... tibe2...

owh...lynn terpandang vcd nie...dah lame x dgr...

perempuan seusia lynn, mmg x boleh tipu la kan? mst sume minat dgn new boyz mase tu...
kemunculan new boyz era tahun 2000 n lynn berusia 12 tahun..
oo yer..vcd tu original k..
lynn x de duit nak beli cd tu...
n thanks tu my father..sebab belikn tuk angah n along...al maklumlah..ayah lynn jugak seorang pencinta muzik...jd x kan die nak hampekan harapan anak2 die kan???

nie la buktinye vcd nie original....ade autograf


walaupun dah bertahun, tapi vcd nie masih tersimpan dengan baik dan boleh di mainkan lagi...hihi..beli la yg original.....
kemunculan new boyz jugak la yg menyebabkan banyak kemunculan band remaja yg lain.. seperti Q-face, Antz, boboy...
namun sampai sekarang, new boyz masih bertapak di dunia seni tanah air...lagi2 selepas tomok menjuarai OIAM...new boyz dan tomok terus diminati..

tak kisah la ape orang lain nak bercerita mengenai new boyz..yg penting mereka pernah menjadi fenomena suatu ketika dahulu....

sejarah mungkin berulang??






Image Hosted by ImageShack.us

Monday, 2 August 2010

Menu ramadhan...



salam!!!
bulan ramadhan dah hampir tiba...
dalam kepala otak lynn sekarang nie terbayang --> -->2 masakan cm nie..




nasi ayam...




kailan ikan masin


asam pedas ayam

hahaha...semua berasaskan ayam...berat badan naik oo nanti...

haissshhh....tak sabar nak masak makanan macam nie...yela....kalau sekarang nie masak makanan yg ringkas
-->2 --> jek...yg 10 minit da siap di hidangkan....

biasalah ramadhan di perantauan...perantauan la sgt kan...hihi...x pe janji jauh dari kampung halaman..jd kene la masak yg lebih kurang macam kat umah emak...tak la rindu sgt kan nnt...sekurang --> -->2nye x la terasa yang kite nie di perantauan....

tak sabar rasanye nak sambut bulan ramadhan....:)


nak resepi?? lynn selalu singgah sini dan sini...fevert tempat cari resepi...al maklumlah..sy budak baru belajar...:)

Image Hosted by ImageShack.us

Friday, 30 July 2010

kawan saya gila!!!!!????

salam......

hi! hi! hi!
lame sudah x mengupdate blog nie....kadang2 kite kene jugak sedar diri, sedar ruang dan sedar waktu....jd...i memang sedar diri....sebagai pelajar memang sebukkan diri dengan assignment....i sedar ruang..sebab i kene bahagikan diri i kepada benda yang lebih penting....da i juga sedar waktu..yang sememangnye sangat singkat sekarang....(tetibe gune i? pe kes!!!)
k da melalut dengan mukadimah yg tah pe2 tuh....lynn baru jek hantar assignment...alhamdulilah....siap tepat pada waktunye.....

kawan gila????agaknye kot...jom kenal die...


minah sebelah tu sapa?? kaburkan muke supaya jauh dari gosip liar!!! nie bukan sesi dating di library k..group assignment!! sebelah tu ade orang....sumpah....!! haha



nie la die....name dong king...kelakar ke??hahaha...jangan ketawa k...kesian tau die..setiap kali lecturer sebut name die...satu kelas ketawa...ye la nama dong king...kan lain macam jek...tp tu dulu la...mase baru masuk belajar...sekarang die guna nama english...terry....tukar suda.. sebab malu kot??

sumpah dlam kelas lynn mmg lynn sorang jek perempuan dari malaysia....jadi lynn memang x ade kawan...bila belajar kat sini..kawan pun kene la pilih yang betul..lagi2 kalau nak jd kawan rapat kan??

  1. nak berkawan dengan student lelaki dari malaysia..tp tak buleh la rapat sangat kan?? nanti awek die jeles ke..ape ke..mampuih lynn...jd kawan biase2 je...
  2. nak kawan dgn pak itam or mak tam...?? agak susah..sebab kes mcm or yg mcm nie la....
  3. last2 lynn pilih si terry ni jd kawan lynn...orang cina dr china...
siyes...mmg susah sikit nak berkomonikasi dengan die nie..bahase english die lynn susah nak paham......
nak tau sbb apa lynn kate die gila??

die nie suka cakap sorang2 ...kadang2 duduk sebelah die terase takut...asyk bercakap jek..tp x tau la die bercakap dengan siapa...

lynn pernah tanya..die cakap dengan siape...n then die jawab...cakap dengan diri sendiri...

since, ade sorang pak guard nie pun cite bende yang same pasal die...

"budak nie gila!! aku selalu nampak die cakap sorang2..tapi nak kate gila tak jugak...macam mana boleh belajar sampai ke sini?"

jd mmg betul la die nie suka cakap sorang2 ..bukan lynn jek nampak orang lain pun nampak....

persoalannye...selalu orang kate kalau cakap sorang2 tu orang gile je...betul ke die gile?? atau apa yg die cakap tu adalah kata2 semangat untuk diri sendiri?? emmm...takut untuk selidik lebih lanjut...harap2 die ok la.....yela risau jugak kan? dah namanye kawan...x kisah la dr bangsa or negara apa sekali pun...kawan tetap kawan..cume takut gak la...bile die cakap sorang2 then senyum2 ...hishhh....


tata2



Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, 14 July 2010

showdown 2010 hak milik wakaka crew

salam....semua...

lynn baru je selesai tengok final showdown 2010, dari awal lagi lynn tak kisah siapa yang menang, sebab group yang terpilih ke final memang mantap..
untuk final kali nie..memang memukau persembahan diorang..tapi hanya dua group je yang berjaya ke pusingan final battle...dan floor fever terpaksa akur dengan undian penonton...tersingkir....
di pusingan final battle..wakaka crew vs giller battle crew saingan yang mantap....teruja dengan kedua-dua kumpulan nie....dan pemenangnye ?? wkaka crew

bagi lynn tak kisah la siapa menang..sebab masing-masing ade keunikan tersendiri...tapi lynn tau dari feedback penonton ramain yang mahukan Giller battle crew yang menang...and ada gak yang cakap wakaka crew menang sebab ada alam(pemenang musim pertama So You Think You Can Dance Malaysia) sememangnye popular dan ada peminat tesendiri..



syok layan showdown 2010..hope thn depan ade lagi...tp yang tak bestnye..perempuan-perempuan yang jerit-jerit kat bawah tu...siap menangis bagai...hahha

curi picture dari sini

wakaka= walau aku kalah aku kesah apa


p/s: sambung buat assignment...sekarang nie asyik tidur lewat je...sebabnye..bila buat assignment susah nak benti....benda yang kita suka..kita akan susah nak tinggalkan....betul x? kadang-kadang..menaip n3 kat blog pun rasa macam tengah buat assignment....hehehe





Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 13 July 2010

paul the octopos ramal apa pulak nie???

salam....
hihi..masih tak tidur lagi..lari dari assignment kejap...merehatkan minda sebenarnye...hihi...
world cup 2010 dah pun habis...spain menang..germany jadi la tempat ketiga...sedih?? tak pe la nak buat macam mana kan??

sepanjang world cup nie paul octopus nie memang popular..mana taknye..hampir setiap hari ada je blog-blog yang memaparkan kisah paul nie...

agak-agak kan lepas WC ni apa yang paul buat ek?? apa ramalan seterusnya dari paul nie??(walaupun kita x boleh percaya ramalan tu..jgn percaye....dose...hihi)



kekalahan germany paul puncanya??? jgn percaya k...



nak tau apa paul ramal lepas nie??







wah..paul meramal germany vs malaysia..dan malaysia menang?? hahaha...
sape la yg edit gambar sampai macam nie kan...tapi ini ok lagi..jgn yg macam bawah nie sudah la...





owh..no,no,no....kalau politik pun nak guna khidmat paul nie...habis la....harap lepas nie paul duduk diam-diam je...jadi sotong biasa je senang...bila jadi luar biasa (luar biase la sangat..) dah susah sebab diancam untuk digoreng,diratah,dikunyah..dan macam2 lagi..hihi

ok cukup 10 minit...sambung buat assignment lagi..bye2..

p/s: gambar hasil curian my epynn daripada facebook kawan kepada kawan, kawan,kawan, kawan die..


Image Hosted by ImageShack.us

Sunday, 11 July 2010

gadis, cinta dan bunga....(floria 2010)


salam ahad semua..
saje je nak update bout lynn dan my epynn punya aktiviti semalam...
semalam lynn pergi putrajaya...bukan event gengblogger tu tau...nie floria 2010 dekat putrajaya..
sebenarnye da lame dah rancang nak pergi floria nie..sejak bulan 4 kami da take note dekat kalendar tahunan kami...

eh malas la nak cerite panjang...tengok gambar mehhh..




































hahaha...mesti korang jemu tgk gambar-gambar tu kan??
gambar bawah nie..mmg pasti...satu pun x de kiteorang..meh tengok lagi...
































sangat best dekat sana...kalau yang dekat dengan rumah..boleh la pergi petang2 kan...x de la panas sangat...

malam lagi cantik ok..banyak cahaya dekat bunga tu...
ok tu jela nak update..nanti lynn update lagi..dadaa......

p/s : kamera kami kamera buruk...gambar tak lawa...:p





Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!