iklan neh besshhh lerrr..

Wednesday, 26 June 2013

Ramadan yang hilang | Samarinda tv3

Assalamualaikum....
hari nie baru sahaja bermula drama terbaru untuk slot samarinda di tv3..
lynn jarang tonton slot samarinda..tapi untuk slot samarinda time bulan puasa buat tertunggu2.. banyak pengajaran yang kita boleh dapat melalui slot samarinda time bulan puasa.... tonton2 juga..
siapkan diri,minda dan kukuhkan pegangan kita dengan ramadan kali ini..lagi berapa hari je kan?
dah ganti puasa?

so nie lynn ada ambil sikit sipnosis drama tersebut


Mengisahkan konflik dua beradik Zafirah(Eira) dan Delisha(Syatilla).Delisha merupakan anak angkat kepada keluarga Zafirah. Konflik berlaku apabila Delisha mendapat layanan dan perhatian yang lebih daripada ibu bapa mereka hingga menyebabkan zafirah terasa disisih.Delisha yang pernah didera secara emosi dan fizikal oleh bapa tirinya.Oleh itu Delisha sentiasa murung dan sering ponteng kelas.Berbeza dengan Zafirah yang periang,bijak dan bahagia dengan kasih sayang ibu bapanya Saadiah dan Zubir.Kehidupan Zafirah berubah bila Delisha hadir dalam hidupnya. Delisha berlagak sombong dan sukar untuk Zafirah bertolak ansur.Namun,jika berlaku perselisihan faham,Zafirah sering dimarahi.Lama-kelamaan Zafirah jadi cemburu dengan Delisha kerana dilayan seperti anak emas oleh ibubapanya termasuk neneknya Maryam.
Apabila dewasa,Zafirah yang juga anak sulung terpaksa melupakan cita-citanya sebagai penulis novel.Dia terpaksa menguruskan syarikat ayahnya yang sedang mengalami masalah kewangan. Jurang antara mereka semakin besar apabila Delisha semakin rapat dengan Rafiq.Zafirah pernah menolak cinta Rafiq ketika di universiti kerana sibuk menguruskan syarikat ayahnya.
Zafirah jadi cemburu apabila cinta Rafiq beralih arah pada Delisha,tapi dia akur.Zafirah kemudiannya bertunang dengan Fitri.Kesibukan kerja membuatkan Zafirah tidak dapat meluangkan masa bersama Fitri. Fitri pula ditugaskan di luar Kuala Lumpur bersama Delisha.
  Lama-kelamaan,Fitri tertarik dengan personaliti Delisha dan mereka bercinta. Fitri kemudian memutuskan pertunangannya dengan Zafirah.Zafirah redha namun dia tekad untuk berbaik-baik lagi Delisha.Zafirah bertambah marah,bila Delisha memutuskan hubungan dengan Fitri.
Buat pertama kali,Zafirah bergaduh besar dengan Delisha hingga menyebabkan Delisha membawa diri ke luar negara.
Apabila tiba 1 Ramadhan ia detik yang sukar buat Zafirah,Zubir dan Saadiah.Bagi mereka,ia ibarat Ramdhan yang hilang.
 Selepas tiga tahun,kepulangan Delisha dengan seorang anak berusia 2 tahun mengejutkan mereka.Zafirah juga bertemu kembali dengan Rafiq.
Apa yang berlaku seterusnya?Kenala tonton Ramadhan yang Hilang.

Pelakon dan Watak
EiraSyazira- Zafirah
Syatilla Melvin - Delisha
Zamarul Hisham- Zubir
Zila Bakarin- Saadiah
Norhayati Taib- Maryam
Arja Lee- Rafiq
Sherie Merlis-Rahimah


tahun-tahun lepas memang drama terbaik slot samarinda antaranya seputeh qaseh ramadan, ramadan terakhir, syurgamu ramadan, 7 ramadan...


saksikan drama nie setiap hari isnin - rabu...jam 10mlm, sebanyak 18 episod..tak lupa jugak...walaupun bukan slot samarinda.. cerita diari ramadan rafique... ingat? x ingat?

Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!