iklan neh besshhh lerrr..

Monday, 17 June 2013

Kluang | Majlis cukur jambul Muhammad Aqil Amsyar

Assalamualaikum~~~~~

hujung minggu lepas kami balik kluang... yeay!!!
asal balik kluang je mesti excited..maklom la nak jumpa kesayangan2 lynn..lagi2 ainul batrisyia...
baru nak masuk kereta tak sempat nak bagtau mak ayah dah nak gerak balik..tiba2 hp berbunyi tetera "home sweet home" tpon rumah la ape lagi.. ainul batrisyia tau makngah nak balik....dia pun dah excited...
tepat jam 11.10pm kami sampai depan rumah...tengok2 isyia tak de pergi kedai dengan atok...

tiba2 dengar suara dia jerit dari luar..  "anggggaahhhhhhhhhhhh"  dia nampak kereta lynn rupanya... bila masuk tak de laa ape sangat... kat luar je excited....  "angah nak mam ape" angah nak minum ilo milo," angah nak mam ape" tunjuk dekat en roommate.... hehe...

majlis tahlil dan cukur jambul hari sabtu lepas isyak... so hari sabtu sibuk siap2kan benda yang tak siap2... ingat balik nak duduk je? memang tak la.. kalau en roommate busy tolong ayah... lynn jage aqil amsyar.. kalau lynn pulak busy tolong mak.. en roommate tolong jage aqil... eh siapa ibu ayah aqil? kakaka.... ibu ayah pengantin mesti la lagi sibuk... keluar sane sini beli barang..amik kuih...walaupun en roommate kekok nak jage aqil yang tak geti diam nak duduk...tapi terpakse jugak buat... kecuali la aqil bery..makngah la yang menukarnye..huhu


untuk aqil...walaupun last minit...hehe..

alhamdulilah ...malam tu majlis berjalan dengan lancar walaupun serba ringkas..tapi insyaallah penuh keberkatan...








 time nie aqil tengah nyenyak tidur... en roommate tukang pegang dulang tu je laa..hehe.. insyaallah belajar dulu pegang dulang...nanti leh pegang anak...kikiki... time isyia dulu buat untuk kaum wanita.. tapi time aqil nie buat untuk kaum lelaki.... lepas cukur jambul ade berzanji sikit...

perempuan...

lelaki...


tak ramai pun...mak kate dalam 100..tapi atuk kate...lebih 100 orang...bia btol mak? alhamdulilah..bila dah kenyang orang dah balik...dah siap kemas yang patut ...kami sekeluarga ambil gambar!!!

nampak tak mate mak n ayah...dah mengantuk ke...nie la famly kecil lynn...kami ade 3 orang adik beradik je.. along lynn yang pegang aqil... lynn angah..dan yang tengah2 adik lynnn..tinggi macam galah..hehe...


esoknye sebelum lynn balik kajang..kami sekeluarga lunch dekat Mcd.. kecuali adik...mak pun perli..hari ahad pun nak keje jugak..takpe la selagi bujang nie..leh cari duit..elok cari duit..isyia nie excited nak g mcd..sebab ade  aman  taman/ playground...hehe...nak tunjuk dengan makngah katenye...makngah tak pernah bawak isyia g sini sebab makngah cume drive thru je mase tu...isyia tak suke...kakaka...terus masam muka..




disebabkan isyia dah terlalu excited...die nak naik dengan atok n nenek..so lynn curi la mase untuk bersama aqil lak...kesian aqil...makngah asyik dengan kakak je...mane taknye..kalau makngah nak main2 dengan aqil...isyia pun sibuk jugak..jeles la tu..aqil pun tak nak dengan makngah sangat..lagi2 kalau pujuk die time menangis..memang tak jalan...aqil tak de bau makngah la nie...hehe......maklum la makngah pun jarang2 ade..time isyia dulu dalam pantang pun makngah tolong jage..siap mandikan semua..hihihi...aqil nie umur 4 bulan baru la makngah dapat mandikan semalam..hehe..tapi
nape aqil mesra je dengan pakngah walaupun pakngah tak mandikan aqil? ishh....tapi tak lame pun...dalam mcd je terus bagi aqil kat ibunye...sebab si kakak nie nak ajak main same2..penat makngah kakak oit....









dah kenyang...lepak2 jap..balik umah mak dulu..dah nak pukul 4 baru la gerak balik kajang... sampai dalam pukul 10 lebih..lame? hehe..sebab kami singgah muar dulu..rumah makcik en roommate.. lepak2 jap borak2... lepas tu barulah teruskan perjalanan....



sebelum balik kajang mesti kena double check takut ade barang yang tertinggal....mase tu nak balik..mak dah pesan bawak lauk..dah tapau semua lauk...buka peti ais ternampak air laici satu jug..ambil botol air..simpan dulu nak balik nanti nak amik kononnye..sudahnye tertinggal... last2 mak jugak yang minum...so tak nak pekara yang sama berlaku...ape je barang nak dibawa balik...semua letak depan pintu....tapi nasib lah mase tu dah rase sikit air laici...kalau tak kempunan...nak jugak yang mak buat....hehe...


baru semalam balik kluang..hari nie dah rindu kluang balik........tak larat la kalau macam nie...




Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!