iklan neh besshhh lerrr..

Monday, 31 December 2012

Revolusi Pink Kuning

Assalamualaikum....

mase majlis perkahwinan kami, kami menggunakan tema warna Pink dan kuning...dan ketika itu, ada sesetengah golongan manusia yang agak pelik dengan pilihan kami..dan lebih tepat pilihan lynn dan keluarga... soalan biasa yang kami dengar...

pink kuning? boleh masuk ke?

kami berkahwin pada bulan 3... dan sekarang apa yang menakjubkan warna pink kuning dah macam menjadi trend...dan yang pasti disebabkan trend colour blocking yang semakin popular.. (walaupun pink kuning bukanlah dalam kalangan colour blocking)


suasana sewaktu majlis

kami


dan dekat bawah nie gambar- gambar artis yang menggunakan warna pink kuning..






so, pada sesiapa yang nak kawen tu tak kisahlah warna apa yang menjadi pilihan..pedulikan kata-kata orang sebab apa yang kita buat ialah majlis kita...kan?








Image Hosted by ImageShack.us

Friday, 21 December 2012

boleh terima ke tak?

Assalamualaikum....
dah lame  sungguh tak berupdate blog nie kan...kemalasan yang amat sangat...
sebenarnye banyak yang nak diceitakan dekat sini
banyak gak gambar2 yang tggu turn nk di upload..tp last2 terperam je kat hardisk..kikiki
sory la kalau sape2 yag dok jenguk2 kat sini tak habis2 keluar video adik ipar je kan... sebenarnye banyak cerita.. macam percutian 3 hari 2 malam mentua di rumah kami..haha.. perihal kerja encik suami....dan paling tak tahan perihal burger bakar..sampai burger tu pun dah jd ta*k ..tak jugak berupdate..kahkah...


ok berbalik kepada tajuk entry...
mungkin ade yang tahu...dan mungkin ade yang tak tahu....
walaupun kami dah berkahwin, orang kate dah duduk sebumbung..tapi hakikatnye kami sering berjauhan..
untuk kali nie pun kami dah 10 hari tak berjumpa....haihhhh.. 10hari kalau time bercinta tu oklah kan..x lama..tapi bila dah kawin nie...adoiii....ibarat setahun..walaupun still la kami berwebcam, berchatting, tapi tak sama kalau duduk 1 umah..

disebabkan itu jugak, encik roommate lynn selalu tanye...boleh terima atau tak dengan hidup bergini...

jawapannye...

boleh!!

sebelum kawin pun en roommate dah kerja macam nie jugak, kejap2 ke selatan, kejap2 ke pantai timur.. yang membezakannya selepas berkahwin, en roommate sekarang handle projek dekat utara je.. pulau pinang...
sebagai isteri lynn bukannye berada dibelakang suami je malah berada disisi dia ketika dia gembira, sedih, dan kadang2 tu ble berborak asyik bercerita perihal kerja pun lynn layan je...

kadang-kadang kena bagi dia semangat dan tak boleh tunjukkan kat dia yang kita pun sedih sangat bila berjauhan...sebab dia berjauhan daripada kita bukan kerana suka-suka...dia pun kadang2 tertekan kat sana, sistem tak up la... dan macam2 lagi masalah..so kita jangan menambahkan masalah.. dia disana disebabkan tanggunjawab...

jadikanlah kerja kita sebagai tangunggjawab bukannye kita bekerja hanya untuk mendapatkan duit sahaja..kalau asyik pikirkan duit je macam mana tangunggjawab nak selesaikan?
dan hari nie en roommate akan balik... alhamdulilah...tak sabar nak tunggu sidia balik...setelah selesai semua kerja...


akhirnye..orang yang dah 10 hari bertenggek kat jambatan pulau pinang akan balik!!
rindu......






Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, 22 September 2012

Oppa Gangnam style parody | mfh studio tv

Assalamualaikum....

hari nie nak share video je...
nie suma hasil kerja adik ipar lynn
 ( Rosalli Azrin - Editor, Sound FX)
dengan kawan dia...
support karya anak malaysia k...
sebelum tengok pause dulu lagu kat bawah skli.. sroll yee...

oppa gangnam epic fail



fantacy comic fight

 

office fight




bangkit (khabar hitam dari timur)

 



amacam? best?

Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 18 September 2012

Air tangan suami

Assalamualaikum~~

raye dah habis...minggu lepas aktiviti kami berdua ialah memenuhi jemputan rumah terbuka rumah kawan-kawan lynn.. dekat kajang je.. ingatkan nak balik johor sebab  cuti tiga harikan..tapi cancel last minit.. sebab en roommate kena kerja hari sabtu...

semalam hari isnin kami laki bini tak de buat ape pun kat umah, dok melepak jek la kejenye... siang tu lynn masak macam biasa la ingatkan masak untuk terus sampai ke malam sekali tak sempat..habis nasik dengan lauk sekali...

magrib tu  cakap dekat en roommate suruh dia pergi kedai beli sayur dengan bahan-bahan yang tak de..lynn nak masak makaroni je... last2 die g bantai tidur sampai pukul 10...

bangun tidur je nak makan..dah pukul 10, lynn cakaplah dah malas nak masak... merajuk  .

dengan laju en roommate terus ke dapur dan keluarkan apa2 yang patut... nak tau die masak apa?
konon-konon tak kasi lynn ke dapur...


jeng...jeng....jeng..


makaroni

thanks, sedap!!












Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, 13 September 2012

busy~~

Assalamualaikum~~~

minggu-minggu yang busy.. sejak hari sabtu minggu lepas lagi dah mula busy..hari sabtu minggu lepas keluarga mentua datang beraya...semua ada kecuali ateh adik ipar lynn sebab dia dah balik u kat pahang.. hari tu lynn masak soto je dan ade la sikit makanan lain...

hari ahad pulak kami ke rumah abang ipar lynn lepas beraya leh pulak umi dan ayah ajak lepak mamak..sudahnye dalam pukul 1 lebih baru sampai rumah..esok pagi g kerja dengan keadaan yang mengantuk..

hari isnin, malam dah janji dengan ayah lynn nak jumpa dekat tol nilai sebab nak ambil barang..tunggu punya tunggu ayah kata dalam pukul 2.30 baru sampai nilai.. kunci jam dan tido... tup-tup pkul 1.30 ayah call n cakap lagi 12 km sampai seremban...berdesup siap2 dan balik rumah pukul 2.30pg... dah la nak bangun pukul 6pg..

hari selasa.... janji dengan ayah lynn lagi..ayah ada dekat puchong time tu... en roommate balik dari kerja terus makan, mandi dan kami gerak ke puchong... so, time tu kira kami pergi beraya kat rumah paklong sedara lynn... sepupu mak sebenarnye...dalam pukul 10 lbih baru kami gerak dari puchong ke rumah umi, mak mentua lynn..first time ayah lynn sampai umah mak mentua ..yolah  lepas kami kawen mak mentua lynn dah pindah umah baru..  borak punya borak dah pukul 1.30, hantar ayah balik puchong dan kami terus berdesup balik kajang...sampai rumah pukul 2.40..pehh dah la nak bgun pukul 6pg..kat tempat kerja mengantuk gila...


sudahnya datang kerja dalam keadaan mengantuk....

lynn nak share nie sikit...







Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, 6 September 2012

Angah!!! Rindu....

Assalamualaikum~~

agak tension... tension ker..yela mane taknye sejak dua tiga hari nie ainul batrisyia asyik call jer dan ayat yang die  dok ulang2... angah... du.. indu.... bukan tesion sebab isyia tu call..tapi tension sebab hati makngah nie pun dok ingat nak balik kluang jek.. tapi tak dapat balik..lagi2 isyia call n cakap indu...lagi la hati nie tak tentu arah nak balik je rasenye...memanglah hari sabtu ahad kami suami isteri cuti..tapi time tu pun kami berehat..kalau kemana-mana pun rumah mak mentua je di kl... pernah jugak en suami bagi keizinan balik kluang tapi die tak dapat la balik sekali sebab kami memang tiap-tiap minggu balik ke kl..yelah ade tanggungjawab yang lebih penting... mak dan ayah lynn pun faham keadaan nie...tapi lynn pulak macam tak sanggup nak jauh daripada suami....

aduiyai... sebenarye takde lah tak sampai sebulan pun tak balik kluang tapi yelah budak-budak kan..bila dah datang je umah atok die..mestilah die asyik cari makngah...

isyia nie panggil angah jek... dah puas ajar makngah tapi die tukar jd angah...pakngah pun angah jugak..kadang-kadang die sendiri keliru..haha...

alhamdulilah setelah 5bulan kami bernikah... ainul batrisyia dah dapat terima kehadiran pakngahnye.. yela sebelum kahwin memang jarang la pakngah jumpa isyia.. tu yang manisnye bila isyia dapat pakngah.. kadang-kadang die takut.. (sebab pakngah suka buli isyia)  kadang-kadang die malu, dan kadang-kadang die naik tocang... sebab die pulak buli pakngah...hahahaha...

rindu nak tidur dengan isyia...rindu nak bau isyia..cium isyia...mandikan isyia.. rindu sgt....

agak-agak isyia tengah main apela ye kat umah atok nenek tu...

tak de gambar formal dengan isyia.... hehe..webcam jela yang ade tu pun kena edit  haha..


Image Hosted by ImageShack.us

Friday, 31 August 2012

syoknye raya!!!

assalamualaikum~~~

lame sungguh tak berupdate...
tahun nie tahun paling penat beraya..hihi

al maklumlah tahun pertama kami sebagai suami dan isteri...
sepanjang hidup lynn...lynn belum pernah beraya luar daripada johor..dan lynn belum pernah beraya balik kampung orang lain...tapi tahun nie..sume berubah bila lynn dah ade keluarga baharu...jadi semuanya adalah pekara baru dalam hidup lynn dan suami... pengalaman yang indah...

cuma persamaannya adalah lynn masih berada di sisi keluarga lynn pada raya yang pertama..so takde lah adegan menanggis pagi raya..sebab jauh dari famly.. hehe.tapi adegan menangis untuk bermaafan masih wujud ...

raya pertama, kedua, ketiga kami di johor... jadual yang amat padat... dan raya keempat kami balik rumah kejap...sebab malam raya keempat tu kami dan keluarga mentua lynn balik perak pulak....

cuti raye tak lame sebenarnye..tapi kenalah cover kedua-dua belah keluarga...agar adil dan saksama..hehe...

err...lynn tak tau nape tahun nie malas sikit nak amik gambar..kalau belah keluarga en roommate comfirm la malu2 lagi... sebab tu tak nak amik2 gambar nie...hehe...masih bergelar pengantin baru? haha...

keluarga lynn

tahun pertama beraya sebagai menantu...

time nie dah nangis dah!! hehe...ble ingat pun jadi sedih..

tgk tu muke mak..mmg comfirm melalak..hehe...

keluarga kecilku...

ayah dan mak tersayang..

abg long dan along serta ainulbatrisyia..

suami tercinta~~


kelurga mentua

time nie pakcik dan makcik2 dari keluarga sebelah ayah mentua lynn datang rumah mentua lynn beraya ..

bersiap untuk beraya di sekitar kl.. rumah pakcik dan makcik  sebelah mentua..

satu2nya adik ipar perempuan~~

kampung sebelah mak mentua di  perak... 


kan dah cakap tak banyak gambar... tu je nak kongsi..yang lain sume cerita dalam kain...hahahaha...





Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, 18 August 2012

Wednesday, 15 August 2012

pengganti kad raya....


Assalamualaikum~~

emmm..hajat tak tercapai..ingatkan tahun nie nak hantar kad raye dekat famly2...tapi tak sempat la pulak...dengan en roommate yang bz 24jam.... maklumlah nak cuti raye...

eh...pagi tadi kami bersahur dekat KFC.. si suami balik keje trus kejut....
honey2..kfc2....
dah la kite tgah tdur..konon2 nak sambut 4tahun bersama la...yela kalau waktu berbuka tu banyak la tempat2 menarik kat sini...macam restoran cerana ke..nie bersahur..ape je yang ade..tapi si suami ingat!! bagus... hadiah?? malu nak cakap.... rahsiaaaaa....ishhhhh...



eh...dah kelaut... balik kepada tajuk utama k..lagi beberapa hari je nak raye...so di kesempatan ini lynn hantar la ucapan hari raya kepada kawan2 dekat fb melalui msg.. x de la ucapan untuk semua... ucapan untuk yang terpilih maksudnye kenal secara rapat...


bila send mst sorang demi sorang...baru la dapat mengeratkan silaturahim sebab? leh chat bertanya khabar... kan?






















p/s: hari jumaat lepas subuh kami gerak balik kluang johor... doakan kami selamat sampai yer... aminnnn



Image Hosted by ImageShack.us


"lebih baik kita cube cintakan orang yang cinta dan sayangkan kita daripada kita menunggu orang yang kita cinta "


Assaalamualaikum~~~

tajuk entry paling panjang...hehe....entry nie schedule tau..so tak tau la en.roommate ingat ker tak...yela banyak tarikh nak kene ingat...tapi selalunye si dia tak pernah lupe... kalau tahun lepas hadiah yang di bagi ialah S.E.T.I.A...tahun nie? jeng jeng jeng!!!
alhamdulilah...pertemuan kami sudah menjangkau usia 4 tahun...dan bersyukur sangat sebelum 4 tahun kami telah  mengikat hubungan sebagai tunang dan yang paling manis sekali sebelum menjangkau usia 4 tahun atau lebih tepat tunang pun belum sampai setahun,perhubungan itu..kami telah disatukan dengan ikatan pernikahan...Ya Allah engkau telah perkenankan doa kami....panjangkanlah jodoh kami agar kami akan bersama untuk selamanya....


"lebih baik kita cuba cintakan orang yang cinta dan sayangkan kita daripada kita tunggu orang yang kita cinta"
kerana?

orang yang kita cinta belum tentu cintakan kita,sayang kita, dan belum tentu boleh membahagiakan kita


 suka duka 4 tahun telah kami lalui...moga ikatan yang baru di bina akan teru mekar di hati.....

kalau dulu berdua lebih baik agar cintamu mekar di hati...

sekarang bila nak bertiga? berempat? semoga Allah mendengar doa kita....



Image Hosted by ImageShack.us

Monday, 13 August 2012

tempeyek.ooo..rempeyek..yang penyek..

Assalamualaikum~~~

alhamdulilah...dapat gak cube2 kan diri nak buat tempeyek...
sebenarnye dah lame dah plan nak buat tempeyek nie..sejak sebelum puasa lagi...
plan asal nak buat time hujung minggu maksudnye time tak bekerja la...
tapi plan yang dibuat tu pun tak menjadi memandangkan kami laki bini nie setiap minggu tak lekat kat umah...
heehehe...bukan merayap ea..balik umah mak dan umi...

maka tercipta lah sejarah hari nie...hahaha..memandangkan juga yang en roommate saye hari nie tiada di rumah waktu malam...balik esok pagi...saye dengan sifat R yang ade dalam diri nie mula dengan langkah yang penuh teruja...hihihikk....

semangat nak buat tuh..hehe....eh mane kacang tanah....??
 bahan-bahan memang dah lame beli..cume td en roommate tahu yg si isteri nie nak buat tempeyek terus die cakap tak payah buat sebab takut gas habis... yelah kalau gas habis sape nak g beli malam2 bute kan...die pulak tak de kat umah... tu la abg esok g tpup tong gas lagi 1 yer..baru tak risau kalau gas habis..pe gune ade dua tong gas..hihi.. tapi si isteri nie memang degil... nak jugak buat time si suami tak de kat umah... err bukan ape... kite dah biase dengan dapur kan...so dah bleh agak dah gas tu banyak lagi ke tidak.....


kualiku kecil..nie yang nak hantar memorundum kat en roommate nie...nak kuali besarrrr!!!
bebekalkan sifat R yang ade nie..R tu rajin ye kawan2..dok la kat dapur tu... aduyai...lame2 penat la pulak.. sebab berdiri...tibe2 terfikir...kenape mak dulu boleh je tahan buat sampai 1 tin biskut besar tu tau...baru teringat..mak guna dapur yang jenis tungku tu..haihhhhhsss....kat umah nie ade gak 1 dapur tungku tu..en roommate dah beli...tapi tu la si isteri nie tak tau    takut nak guna..makanya sifat R pun kian merundum..hahaha...dalam hati asyik cakap....cepat laaaaa siap...

jeng jeng jeng!!! akhirnye siap la jugak...dapat la sikit tu je pun...memang niat tak mau buat banyak2..yelah dan namenye pun kali pertama...kang tak jadi kang..baik buat sikit2 dulu....

Alhamdulilah jadi jugak...walaupun x berape perfect...tapi ok la...nanti ade mase lagi kite buat yerr....

dah nak tidur...penat....
errr...sebelum tu..agak2 leh tak lawan dengan tempeyek cik milah?
hahahahaha..lariikkkkkkkkkkkkkkkk



Image Hosted by ImageShack.us

Sunday, 12 August 2012

kajang-kl-muar-kajang | penat

Assalamualaikum~~~


selamat berhujung minggu... kat umah dah sekarang... masih melayan penat... hari nie en roommate kerja... sungguh tak adil bukan kena kerja hari ahad..tapi sebenarnye kerja hari nie tuk ganti hari jumaat 17hr bln nanti...

disebabkan hari ahad en roommate kerja jadinye hari jummat malam kami pergi ke kl la..kalau ke kl rumah mak mentua la kan...ape lagi... memang tiap2 minggu dalam bulan puasa nie kami ke sana..rumah mak lynn pulak jauh kt kluang kan...jadi puasa pertama dan yang terakhir nanti kluang la..sebab nnt raya kat johor tahun nie...

hari tu sampai dalam pukul 11 mlm sebab en roommate balik kerja lambat pulak... dah sampai x kan nak terus tidur kan.. borak punye borak dah pukul 1 pagi.. esok nak bgun sahur pukul 4 sebab ayah mentua ajak  bersahur kat luar.. die teringin nak makan kari ikan yang terbaikkk! tempat fevret time ayah muda2 dulu... memang ramai sangat2 orang sampai pukul 5.30 time kami nak balik pun still lagi ade yang baru sampai nak makan... dalam perjalanan balik tu.. tibe-tibe telefon lynn berbunyi.. along abang..tertera kat skrin hp..dah tentu la along kepada en roommate.. die telefon lynn sebab die call en roommate tak angkat...n telefon umi pun tak angkat gak... terus la lynn cakap kami kat kl...tidur umah umi.. terus die tanya umi ada tak...  lynn pun bagi la phone kat  umi..

kami decide nak balik muar... sebab dapat tahu yang atok sakit.. (ayah kepada ayah mentua)
so, sampai je umah umi..subuh dulu..kami suami isteri pun balik kajang.. sebab utama balik kajang dulu kerana kami ke kl naik motor..tak naik kereta..so tunggu la kat umah kami..dalam pukul 9 lbh baru dorang sume sampai...yang pergi kami suami isteri, along dan kak long, ayah dan umi, si kecil zafran...
ayah,along, kak long dan zafran 1 kereta, lynn, en roommate dan umi 1 kereta..


tatapan semua...LAH sangat... ce kira ada berapa banyak tahi lalat ade kat wajah ku...haha

sebenarnye bertiga kat dalam kereta... umi bantai tidur kat belakang..lepas subuh terus tak tidur.. kami berdua pun mengantuk sebenarnye..lynn dah berapa kali nak mun*** sebab pening kepala tak cukup tidur tau tak...
sampai muar terus kami ke hospital.. atok masuk wad 16 wad (CCU) nak masuk wad nie tak bleh ramai2 dan kanak2 juga tah boleh masuk.. jadi selepas kami berdua masuk melawat atok..kami ambil alih jaga zafran....

pakngah ambil gambar mesti gegar manjang kan zafran....err...ade gaya mak bapak tak kiteorang?

gambar nie macam zafran tengah tutttt jek kan..padahal time nie die tengah tidur.. gambar nie  pun gegar jugak...terpaksa edit kasi teerang..heiii la pakngah oiiii...

 lepas tengok atok kami pun balik ke rumah atok nak merehatkan diri.. rehat la sangat... hehe...


muka penat mengutip buah...panas ok..dahla bulan ramadhan...



eceehcece....beriya nak mengait buah manggis yekkk..ingat senang?

percubaan mengait buah rambuttan,,,,

zafran dan mummynye... zafran tidur jekkk..


ambil ape nie??

en roommate ambil buah duku ni ibarat kat umah ade 5/6 orang jek nak makan kat umah padahal berdua jek..

lepas tu ambil manggis pulak... dan tukang kutip..lynn la sape lagi..

muka penat ~~
dalam pukul 5.30 kami gerak nak balik...tapi singgah dulu nak berbuka makan asam pedas parit jawa...dalam pukul 6 sampai..terus pesan makanan dulu.. then kami singgah di bazar..

err..mase kami sampai balik kat asam pedas nie... dah ramai orang..yelah dah pukul 7.. pastukan..adelah 1 famly nie..dah duduk dulu kat situ..tuptup makanan kami yang sampai dulu... lynn pun tunjuk kat en roommate gelagat 1 famly tu..sebab masing2 muke tak puas hati makanan di meja kami sampai dulu... err tak pe...die tak tau yang kami dah oder makanan dari pukul 6 petang..hehe..


muka penat, ngantuk, lapar, haus,.....

ikan merah masak asam pedas rm30 seekor..umi amik 2 ekor sebab yang lagi sekor nak bungkus... sayur kailan ikan masin, telur dadar, ikan kembung asam pedas


kuih2 dari bazar, dan ikan pari asam pedas..

licin~~~



sampai umah terus laki bini nie tumbang....







Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!