iklan neh besshhh lerrr..

Friday, 31 May 2013

Nasi ayam ~~~

Assalamualaikum...
yey!! hari jumaat.. subuh2 nanti (hari sabtu pagi) kami gerak ke muar ade majlis perkahwinan en roommate side..
so secara tiba2 hari nie malas nak masak..hehe
kalau entry lepas2..lynn ade buat nasi ayam bbq..
hari nie buat nasi ayam kfc pulak.. heee...

rajin kan balik-balik kerja buat nasi ayam...semuanya kerana ini..


hajat asal nak makan sate...en roommate balik kerja terus nak serbu sate kajang..sebab en roommate pukul 6 baru keluar opis tapi tak jadi..sebab time petang2 baru balik kerja memang jalan jem la jawabnye..tambah2 nak kena ambil lynn kat umah dulu..jauh nak patah balik dari semenyih ke kajang..malam pulak pukul 9 en roommate kena kerja dekat ampang balik pukul 3pg.. so cancel plan nak makan sate... en roommate bagi cadangan nak makan kfc... alamak.....


hahaha..bukan ape..lynn kalau kfc nie time betul2 nak je lynn telan..tapi kalau tak nak lebih baik goreng sendiri dapat banyak.. en roommate selalu masak ayam macam nie.. so point lynn ajak makan sate sebab malas masak..hehe..ala duk berdua je pun kan..nak masak hari2 malas... lynn suruh en roommate masak ayam...sebab ayam macam kfc tu en roommate yang selalu buat..lynn tak pernah buat...so nampak permainan si isteri? malas sungguh nak masak...haha.. tapi last2 lynn jugak kena goreng en roommate cume tabur tepung je...

macam entri yang mase tu jugak..  lynn x suke makan ayam gitu je..nak juga makan dengan nasi.. tu yang buat nasi ayam.. guna jelah bahan yang ade kan?

bahan2 ayam:

ayam 1 ekor.. wajib la ade ayam kan?
kari sikit
kunyit serbuk sikit
garam secukup rase
telur
tepung jagung..

nie en roommate yang buat so resepi en roommate la kan? mane die dapat lynn tak tau...hehe..

nasi ayam:
beras
butter
halia
lynn guna kiub ayam untuk ganti air rebusan ayam je..sebab ayam lynn tak rebus..goreng!!
garam secukup rase
bunga lawang, pelaga, kayu manis
serai
kunyit serbuk sikit je untuk ganti pewarna kuning..

so ini lah hasilnye..



nampak sedap ke tak? tak? ok x pe..daaaaaaaaaaaaaa


Image Hosted by ImageShack.us

kluang | makcik kawen

Assalamualaikum~~~

yey!!! akhirnye makcik lynn dah kawen dah.... tinggal lagi sorang je makcik lynn yang belum kawen..tahun depan le nampaknye....
sedikit cerita time dekat kluang....

lynn gerak balik kluang hari khamis..dan balik kajang hari isnin...

tapi sebenarnye gambar kami je banyak...jom tengok...


dah sampai kluang ...terus ambil ainul batrisyia...macam biase la... amik gambar candid je...hehe...

makcik lynn nikah dekat rumah atok je... hari jumaat lepas sembahyang jumaat... gambar lynn tak dapat ambil... ramai sangat...malas nak berhimpit2...hehe..lepas nikah magrib tu kami balik umah mak..ala umah mak n umah atok 5/10 minit je..x jauh pun...


nak gerak g umah atok malam ade khatam al-quran dan malam berinai...


dah besar dah kesayangan makngah nie... 

gambar pengantin perempuan tak sempat nak ambil... time nie pengantin lelaki tengah berarak.. untuk malam berinai...

makanan yang di tunggu2.. kegemaran kami ialah daging black pepper atok ayah...sedap gillerr!!

masa majlis  sebelah perempuan memang tak pegang kamera pun... ehsan gambar daripada sedara mara je la jawabnye..

tema hari tu adalah peach dan hijau...tapi kami semua adik beradik, anak sedara, cucu cicit semua pakai warna peach...

hari sabtu majlis perempuan...dan hari ahad majlis sebelah lelaki..tema warna merah tapi kami keluarga daripada pihak perempuan pakai baju warna pink...

dalam perjalanan... berkonvoi dari kluang ke pagoh muar 7 biji kereta... 

nie la first time en roommate join keluarga lynn punya majlis perkahwinan.. lynn suruh en roommate pakai baju warna pink dia tak nak sebabnye segan lelaki pakai baju warna pink..kalau peach tu ok la...nie pink...so en roommate pakai baju hitam ade line pink... padahal pakcik makcik semua pink..lelaki ke perempuan ke...semua pink...



see..pink kan...atok pun pink..hehehe


aqil amsyar pun pink....hehe... ok la en roommate lepas nie die kene ikut jugak tema warna baju.. 

famly lynn..kesian aqil kepanasan...hehe...

sebahagian daripada cucu cicit keluarga mat saman.. cucu menantu cume en roommate sorang je kat sini... masih banyak lagi yang kurang nie... kalau tak...tak muat pelamin...hehe

malam tu..atok ajak makan luar..hehe..dah memang menjadi kebiasaan selepas majlis kahwen mesti makan ramai-ramai...walaupun still ade yang tak dapat join sebab nak kerja dah hari isnin tu.. lokasi makan malam tu..dekat2 dengan rumah atok je..sebab masing-masing dah penat... tapi syok dapat makan cm nie..bukan selalu...

gambar candid... baju biru tu bakal pakcik lynn..insyaallah tahun depan.. 

dan yang paling penting gambar kami yang debab2 nie...hehe..laki bini badan same naik...
 hari isnin tu balik kluang... 15 jun nanti kami balik lagi..majlis untuk aqil amsyar pulak...yey!!

daaaa





Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, 29 May 2013

Lontong


Assalamualaikum~~~


semalam pergi beli barang2 dapur sebab banyakdah abis daripada jumaat minggu lepas lagi...tapi hujung minggu lepas kami balik kluang dan semalam baru beli barang dapur...

dengan tiba-tiba teringin nak makan lontong..tapi yang home made la....
nak masak memang senang..tapi kena rajin bangun pagi-pagi buta nak masak untuk sarapan pagi...





kalau hari2 makan lontong dengan ayam rendang..maka makin bertambah2 la lemak dalam badan...hehe...


Image Hosted by ImageShack.us

Thursday, 23 May 2013

Cuti Sekolah | Kenduri Kahwin


Assalammualaikum.....
yey!!!! cuti sekolah bermula........ eh terlibat same ke?  hihi secara tak langsung terlibat juga cuti sekolah kali nie....sebab ramai yang kawen.....so kami pun cuti tuk beberapa hari...
yang tak sabarnya... malam nie nak balik kluang.... dah 3 bulan tak balik....lamenye la kan?

perkara yang biasa la time cuti sekolah mestilah kerja kawen.... kali nie makcik lynn kawen... yey!!! acik dah nak kawen...lepas nie tinggal sorang je lagi makcik yang lum kawen..tak pe... muda lagi...

macam biasa la bila cuti sekolah...memang berderet2 la kad jemputan yang sampai...


25 mei majlis kahwin di rumah atok lynn kluang
26 mei majlis kahwin di rumah bakal pakcik lynn di muar

1 jun majlis kahwin di muar sepupu en roommate
2 jun majlis kahwin di kajang (office mate)

8jun majlis kahwin di putrajaya (office mate)

15 jun majlis kesyukuran dan cukur jambul anak sedara lynn di kluang


so memang sepanjang bulan mei/jun kami makan nasi minyak je la tiap2 minggu...yang paling tak sabar en roommate nak makan daging black pepper air tangan atok ayah!




Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 21 May 2013

masak...

Assalamualaikum..

hari2 en roommate mesti ingatkan.... pekara nie...


setiap hari...padahal time en roommate balik terus makan....

dan yang paling penting bila buat sambal mesti nak sambal macam nasi lemak..mesti nak pekat...padahal memang tiap kali masak sambal memang akan pekat... hihihi sebab tu kegemaran lynn en roommate pun dah terjebak...


ayat lynn kena edit.. nanti orang menyampah..kakaka..tapi laki bini pe de hal.... err cuk dan cen panggilan ngade2 kami di rumah...kakaka...




Image Hosted by ImageShack.us

Monday, 6 May 2013

Rezeki itu bukan untuk kami lagi | Zuriat | kehamilan | kantung janin kosong | keguguran

tujuan cerita kat blog sebab lynn tau boleh dikongsi dengan orang lain.. macam lynn juga selain mintak pendapat orang, lynn selalu google je..dan hasil carian mesti daripada pengalaman blogger itu sendiri...so ini pengalaman lynn

Assalamualaikum.....

rasenye dah lame sangat tak update blog.. tak abis2 bila bukak blog  n3 sy menantu pn rosnah.. kiki..sory sangat...macam yang lynn ckp sebelum nie..bulan 4 bulan bz kami.. tapi tak sangka bulan 4 juga bulan yang banyak menduga akal, fikiran dan mental kami...
macam mana nak mulakan ye... ok la lynn cerita dari mula sampai akhir...

Alhamdulilah bulan 4 terlalu banyak berita gembira yang kami dapat... masing-masing 1 dipihak en roommate dan 1 daripada pihak lynn sendiri... itulah rezeki yang Allah bagi..dan rezeki yang kami paling tidak sangka ialah...rezeki bagi pihak kami bersama.. iaitu zuriat....

lynn cerita daripada awal perkahwinan sampai la dah setahun k..lynn akn cube ringkaskan seringkas yang boleh agar dapat di fahami oleh sesiapa sahaja yang membaca..

Bulan 4
lynn berkahwin pada 10mac 2012.. time tu memang baru lepas habis miss P.. bulan 4 miss P lambat muncul, time tu lynn fikir pregnant kah? lynn cuba buat UPT sendiri, beli sendiri tanpa pengetahuan en roommate kerana time tu kami masih lagi duduk berasingan.. en roommate dekat terenganu  selama sebulan dan lynn pulak di Pasir Gudang Johor.  lynn buat UPT tu bukan sebab excited je...tapi sebab cara kerja lynn yang agak lasak dan berat..maklumlah time tu kerja sebagai Assistant Manager dekat sebuah pasaraya so bayangkan la kalau-kalau terjadi ape2.. dan keputusan adalah -Ve..

Bulan 5
bulan  5...miss P tak datang, awal bulan 6 miss P jugak tak muncul-muncul..dan time tu kami hendak berpindah ke Kajang Selangor, so untuk persediaan lynn try jugak buat UPT yelah time nak pindah mestilah angkat-angkat barang dan pindah itu amat memenatkan...takut terjadi apa2 lynn buat UPT dan hasilnya juga -ve

Bulan 6
pertengahan bulan 6 lynn pergi di sebuah klinik swasta di Semenyih, sebenarnya hanya untuk tau mungkin lynn ada masalah dalaman yang menyebabkan miss P tak muncul... so hasil daripada Rawatan dan Perubatan  yang dijalankan doktor cume cakap yang hormon lynn tak stabil, berkemungkinan terjadi selepas lynn kahwin sebab sebelum kawin miss P datang tepat pada masanya.. so time tu doktor bagi ubat untuk turunkan darah.. untuk 5 hari, lynn makan sampai habis..hari ke-6 makan ubat tu Miss P keluar....

Bulan 7 ,8 dan awal bulan 9

Miss P tak muncul juga... time tu tak pergi klinik pun..tunggu dan beserah jela miss P kluar...dan untuk pertama kali setelah bertahun-tahun tak puasa penuh..tahun 2012 lynn dapat puasa penuh... akhir bulan 9 miss p baru muncul.. (lynn amat jarang ambil ubat, tak kisahlah ubat apa2 pun...termasuklah kalau sakit kepala or demam.. selagi boleh dikawal lynn seboleh-bolehnye tolak ubat)

bulan 10, 11, 12

Alhamdulilah time nie miss P mucul tiap-tiap bulan. untuk bulan 10 dan 11 setiap kali nak nak miss P keluar tepat pada waktunye lynn akan minum spirulina sehari sebelum tarikh miss P yang sepatutnya keluar, so untuk bulan 10 dan 11 miss P keluar tepat pada waktunya.

bulan 12, lynn tak ambil pun spirulina.. dalam hati harap sangat miss P keluar....dan dengan tak disangka-sangka. miss P keluar tepat pada waktunya.. Alhamdulilah Miss P dah regular balik untuk tahun 2012..

bulan 1, 2 2013
miss P keluar tepat mengikut cycle.. pada bulan 1....namun untuk bulan 2 miss P lewat untuk beberapa hari..
time tu lynn adelah google dan lynn ada main game Anmum dekat laman web gettingpregnant.com dan terbaca yang sebenarnya  minum Anmum materna boleh membantu untuk ibu-ibu yang tengah plan untuk mengandung..sebab anmum materna ada asid folic, that's mean bukan orang yang mengandung je boleh minum..ibu yang tak mengandung pun boleh minum.. lepas je habis miss P lynn minum Anmum time tu tak la minum macam yang mereka suggest..lynn minum sekali sehari..tu pun kadang-kadang terbabas.... terlupa nak minum..

Bulan 3 dan 4 2013
tup-tup hari yang lynn tunggu-tunggu untuk miss P keluar... tiba-tiba miss P tak keluar dan time tu lynn adalah consume satu product untuk kehamilan..tapi lynn tak minum lagi sebab miss P tak keluar bulan 3 tu...sampai lah bulan 4.. miss P tak keluar...dan time tu lynn stop sekejap minum Anmum materna sebab lynn terpikir yang miss P x datang sebab lynn minum anmum materna.. dan time tu tak terlintas langsung nak cek UPT .. sebab malas nak mengharap sesuatu yang tak pasti.. tanda-tanda awal kehamilan pun tak ada..

akhirnya dengan secara tiba-tiba.. en roommate balik dari kerja terus cakap

hooney kita buat UPT la.. mana tau hooney pregnant ke..abang risau la....

hasil daripada kami buat UPT.. hanya tuhan yang tahu perasaan itu... alhamdulilah +ve... naik dua line....time tu 18 haribulan 4 2013..



siap tulis tarikh.. en roommate punye kerja..since ada pendarahan....



19 haribulan 4
kami pergi ke klinik Swasta untuk buat pengesahan..klinik tu jugak lynn pergi time bulan 6 sebab miss P tak regular tu... nak kata klinik pakar sakit puan...tak sangatlah..kikiki...
malam tu bila doktor tu scan perut.. still tak nampak lagi janin... doktor tanya bila last miss P lynn cakap la yang last miss P pada 18 haribulan 2 2013.. kalau betulah tarikh tu.... maksudnya kandungan dah berusia 8minggu... doktor suruh buat UPT dan hasilnya +ve.. tapi baru lagi sebab line tu tak terang..masih kabur... doktor suruh datang lagi 2 minggu supaya dapat buat pengesahan...

20haribulan 4 hari sabtu.. waktu pagi tu lynn baru lepas mandi.. terasa sakit di bahagia ari-ari... pergi toilet dan lynn cek ade spotting di pantyliner.. perasaan masa tu jangan cakap la...memang takut, risau dan paling penting menangis!!! petang tu still lagi ada spotting.. so lynn ajak en roommate pergi semula ke klinik dekat semenyih tu.. scan lagi skali selepas masuk air dalam badan.. baru boleh nampak kantung janin.. doktor cakap kandungan berusia 5minggu 6 hari. ..doktor kate tak boleh ikut last miss P keluar..hari tu kena bayar RM190.. mahal?

21 haribulan 4 hari ahad.. family lynn suggest suruh lynn pergi ke hospital kajang ... sebab utama pendarahan still tak berhenti dan klinik swasta tu tak bagi ubat kuatkan rahim sebab dah kehabisan stok,  farmasi taknak jual sebab tak berani kerana tiada surat daripada klinik..so farmasi taknak tanggung risiko.. tak pelah kami ke hospital kajang.. adui... kena ambil nombor bagai dan tunggu..... disebabkan pendarahan masih belum banyak lynn masih menggunakan 1 pad... kalau dah guna 5/6 pad sehari baru lah masuk bilik kecemasan....

akhirnya dihantar ke wad 5 (bersalin) untuk rawatan selanjutnya... cuma time tu tak la kena warded .. dan hari tu doktor H, scan dekat perut tak nampak lagi... hati dah risau... akhirnya...



terkejut... terdiam... nie kali pertama dalam hidup..dah tentulah masih budak sekolah tak tau apa2.. scan ultrasound melalui miss V.

doktor H : tersenyum... sakit sikit je puan... puan tarik nafas.... haaa.....baru nampak...nie rahim puan. yang ini kantung janin puan, dan dalam tu ada janin... tapi nie baru lagi...tadi puan kata 5 minggu... hari nie dah 6 minggu puan... tak ada heartbeat lg... puan tarik nafas.. saya nak keluarkan...
doktor H : selalunya bila ada pendarahan macam nie.. bermaksud kandungan puan masih lagi 50/50. ada yang berjaya hamil sehingga bersalin, dan ada yang tidak berjaya hamil.. maksudnya keguguran..
Pn Honney:  terdiam... terkhusyuk mendengar.. dengar 50/50 itu amat menakutkan...
Doktor H : insyallah kalau ada rezeki  puan..saya bagi puan mc 3 hari.. nanti lagi 2 minggu 8 haribulan 5 puan datang lagi ye...


balik tu bedrest je.. en roommate yang buat kerja rumah... daripada membasuh pinggan kepada membasuh baju kepada memasak, menghidangkan makanan.. semua en roommate buat...

24 haribulan 4 2013

waktu tu jam 12.15.. pendarahan makin banyak.. bukan spotting je.. fresh blood sekali keluar.. risau dan takut.. nasib baik time tu en roommate dekat ofis je... en roommate amik halfday... tapi tak tunggu pukul 1 pun... terus balik rumah.. nasib la dekat je 10 minit... terus kami gerak pergi ke hospital kajang....


time dekat hospital tu terus masuk  bilik kecemasan.. scan..tak nampak lagi hantar ke wad 5...
ternampak doktor H... rase nak menjerit-jerit pangil doktor H cek lynn..tapi time tu doktor H kena pergi ke red Zon.. kalau takde doktor lain dalam mase 20minit doktor H akan datang lagi... tapi malang...kikiki..dapat dokor T n doktor G (doktor baru nak belajar).. kena buat lagi ultrasound melalui miss V..

doktor T : puan nie kantung janin puan.. tapi nampaknya macam dah kosong sebab kantung janin puan dah memanjang....
pn. Hooney: terkejut dan terdiam... betul ke??
doktor T : puan nak cuci ke puan nak biar dia keluar sendiri.. kalau cuci..kita akan bius la bagi tak sakit... tapi kalau x cuci dia akan keluar sendiri dan prosesnya macam bersalin je puan...
pn. Hooney : masih terkejut dan terdiam..... lynn masih tak tau nak buat keputusan.. dalam sejarah family lynn belum pernah ada yang keguguran...
doktor T: macam mana puan?
pn. Hooney: confirm ke doktor dah takde....
doktor T : mungkin kalau kita cuci janin tu keluar sekali...
pn Hooney : deeennnggggggg!!!! janin keluar? so x confirm ke nie?  dalam hati jela..
doktor T : tak pelah...puan balik dulu.. kalau dia keluar sendiri nanti.. puan datang hospital kita scan tengok dah kosong belum... kalau dia tak keluar.. 8 haribulan 5 nanti puan datang kita scan... sekarang takda heartbeat lagi...  

tak suka sangat dengan doktor T nie.. sebab kurang mesra dengan patient ..nak dengan doktor H...
duduk sekejap sementara nak dapat mc lagi 3 hari...dalam hati sedih sangat-sangat, nak cepat keluar daripada wad tu..nak jumpa en roommate nak peluk..nak semangat.. en roommate kat luar sebab lelaki tak boleh masuk dalam wad tu.. time tu tiba-tiba doktor G,  datang..

doktor G : Puan bersabar ye puan.. you are still young.. you pun baru je kawen...
pn .Hooney :  dalam hati lynn... kan dah cakap dah setahun kawen doktor..kenapelah doktor nie pergi tegur aku... dengan tiba-tiba air mata berjurai jatuh...laju pulak tu..
 doktor H masuk dan tanya doktor T.. doktor T cuma geling kepala menandakan dah tak da..doktor T cakap kantung dah kosong....dah macam cerpen pulak!!

dapat surat mc terus keluar.. cari en roommate tak jumpa.... call... cepat abang..cepat....
nampak en roommate keluar daripada surau... ohh...dah pukul 3 rupanya... cepatnya masa berlalu... terus peluk en roommate..cakap dah takde.. baby dah takde..doktor kate dah kosong.. tinggal kantung.... en roommate terpinga-pinga..dah tentulah die tak faham apa kantung kosong tu.....balik rumah terangkan...bagitau dekat family semua...


25 haribulan 4 harijadi lynn..tak pergi mana-mana..dan sampai sekarang tak sambut pun..sebabnya time tu memang kena duduk rumah je... pendarahan makin berkurangan... lynn ade jugak cari dekat google.. setiap orang pengalaman lain-lain.. ada yang kata kantung dah kosong..tapi lepas 2 minggu scan..janin tu ade lagi...siap ada heartbeat lagi... ada yang macam lynn lepas doktor bagitau kantung janin dah kosong.. pendarahan dah berkurangan selang beberapa hari darah keluar bagaikan air paip....

test lagi untuk 27 haribulan..time nie dah redha..memang naik 2 line tp 1 line dah pudar...maksudnye  HCG makin berkurangan..   
27 haribulan 4.. bos besaq kat tempat kerja datang rumah bersama keluarga termasuk emak bos..  segannye waktu itu.. tapi Alhamdulilah..tu maknanya bos sayangkan pekerjanya... hehe... hari isnin lynn kerja macam biasa sampai hari jumaat... darah dah tak keluar macam selalu.. spotting je..setitik dua..time tu berjauhan jugak dengan en roommate.. doa je time tu pada Allah agar tak terjadi ape2 yang tak di ingini... doakan senjata orang mukmin...hari jumaat en roommate kerja dekat putrajaya.. jauh jugak tu dari semenyih... tapi alhamdulilah tak terjadi apa-apa...

test lagi untuk kali terakhir..time nie naik dua line sebenarnye tapi yang 1 tu makin pudar.. so maksudnye HCG makin berkurangan.. dan time nie 2 haribulan 5.. ok dah tau keputusannya...

4 haribulan 5... en roommate pergi rumah umi.. ajak lynn tp sejujurnya lynn nak berehat dekat rumah.. tak nak tanggung risiko.. jadi petang tu en roommate ke kl... malam tu time pukul 8 tiba-tiba terasa sesuatu keluar... pergi toilet.. tengok darah beku je... bagitau en roommate dah famly lynn ayah suruh pergi hospital segera..en roommate terus balik.. darah banyak..tapi tak la macam air paip.. 1 pad pun tak penuh..
en roommate sampai... ajak pergi hospital tapi tak nak...nak habiskan masterchef selebriti malaysia dulu.. dah habis baru buat keputusan nak pergi ke tak...bleh gitu? double cek darah dekat pad.. sikit.. dan yang penting perut tak sakit lagi.. sebab sebelum darah beku keluar sakit perut...

akhirnya bawak sempel darah beku tu pergi ke hospital...masuk bilik kecemasan...doktor perempuan..dahlah amik darah sampai 2 kali..dia kata darah tak keluar padahal salah amik..adeke care nak amik macam nak amik darah 1 beg tu... dan yang paling penting time keluarkan jarum tu..jarum tu bengkok.. adui..rase nak ketuk je doktor tu...kali kedua amik sekejap.. baru ok...doktor tu terus nak cuci.. lynn cakap la cek la dulu betul or tak.. en roommate pun macam tak puas hati dengan doktor kat bilik kecemasan tu... last-last dia hantar lynn ke wad 5.. time tu dah pukul 1 pgi...

hari tu doktor S , bila dia tanya pelbagai soalan dijawab dengan tenang... dan dia pun tak dapat nak buat keputusan... die call doktor H.. kejap lagi doktor H datang.... bestnya doktor H... lynn bukan la admire sangat dengan doktor H.. tapi lynn rasa doktor H nie lagi bagus daripada doktor-doktor yang sebelum nie...

doktor S scan kat perut dak nampak... doktor H datang... dan scan melalui miss V lagi..

Doktor H: emm puan... macam mane ye... mase tu kate kantung dah kosong.. sekarang nie.. sambil tunjuk dekat screen... dah tak de puan..rahim dah kosong..
 Pn hooney: betulke doktor... dah kosong habis?
Doktor H : ye puan.. puan tarik nafas saya nak keluarkan.. nanti saya bagi puan injection untuk kecutkan rahim... mungkin dalam 2,3 hari nie pendarahan banyak sikit la sebab rahim sedang mengecut.. tapi lepas tu dia akan berkurangan dan berhenti.. puan tak payah buat D&C..sebab dia dah keluar sendiri...
pn Hooney: pasrah.... ye doktor...
Doktor H: puan nak mc ke..kalau nak mc saya boleh bagi mc seminggu...
Pn.Hooney: kalau tak mc bahaya ke doktor...
Doktor H: tak puan sambil senyuman manis...
Pn.Hooney: doktor bagi la mc..kalau sy ok sy kerja la..kalau tak ok sy tak kerja.. hari isnin nie memang sy tak kerja doktor..
Doktor H: ok puan....
dapat mc seminggu


dah dapat suntikan untuk kecutkan rahim tu kat punggung... dan mc pun ada kat tangan... jam juga dah menunjukkan pukul 2 pg... keluar cari en roommate...kesian tunggu kat luar gelap2... rupa-rupanya tengah berborak dengan kawan dia yang dah lama tak jumpa..kawan dia tunggu isteri nak bersalin....

lynn bagitau dekat en roommate yang baby dah tak ade...memang dah kosong... en roommate tak terkejut... sebenarnya masa doktor bagitau yang kantung dah kosong tu je lynn beria-ia nangis..tapi time dah tau memang tak ade rezeki kami untuk mendapatkan zuriat..lynn tak menangis.. sebab kami suami isteri memang dah redha.. dan kami tau..zuriat kami tak dapat nak survive dalam kandungan lynn..

Alhamdulilah..Allah permudahkan segalanya....kami tunggu rezeki kami akan datang.. insyaallah ade lagi untuk kami... Allah itu maha Adil...









Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!