iklan neh besshhh lerrr..

Monday, 3 February 2014

Makang-makang | Rahman Palace Steamboat & Bbq


Assalamualaikum~~~

cuti CNY panjang ke? hee..lynn x ambil cuti panjang pun.. isnin dah kerja.. memang tak sambung cuti pun..sebab x pegi mana-mana kan..lagipun x balik Kluang... huhu..sebab mak pun tak de kat Kluang time tu.. mak pergi Langkawi..huuu


so hari Jumaat kami duk melepak kat umah je.. duk mengemas umah.. seminggu sekali mesti kena kemas umah..hari-hari biasa sapu gitu-gitu je..time cuti biasa sabtu/ahad kenalah buat lebih sikit..mengemop.. cuci dapur.. tandas..fuhh..

tengahari Sabtu kami balik umah Umi | MIL, sampai2 tak masuk umah pun.. terus pergi Mydin Subang sebab ateh | SIL nak beli baju untuk malam dinner.. ateh dah final sem dah..lepas nie graduate la..

Malam tu kami, kami siap2 lepas magrib pergi ke Rahman Palace Steamboat & Bbq.. sebenarnya tak rancang pun...
Sebelum nie pernah ajak umi pergi makan steamboat..tapi umi tak nak.. so cancel la nak pergi..tapi kami taknak la makan berdua je..macam tak best je kan..kebetulan ateh cuti CNY.. so plan dengan ateh nak pergi..ateh ok je.. then tiba2 umi pun ok je nak ikut.. lagi ramai lagi bestkan.. then tiba2 Ude | BIL, free.. so dia pun follow la kami...ayah tak dapat la nak ikut..sebab kereta en roommate kan kecik..x muat nak masukkan wheel chair..kesian ayah..hmm

mula-mula nak pergi kat kajang je.. tapi lynn lagi suka kalau makan bukan dalam kedai lot.. so cari kat kawasan kajang.. tapi last2 kt kawasan KL jelah...

Sebelum pergi en roommate  dah buat reservation dulu.. yelah..kalau main redah takut tiba2 kempunan nak makan kang.. hee.. mase datang tu pun jenuh nak cari meja... sebab memang banyak yang dah buat reservation dulu... masa datang tu belum ramai orang lagi.. syokla kan banyak pilihan..tak yah rebut2.. :P

daging, ayam marinate .lynn ambil yang tu jelah...

Dekat sini macam-macam ade.. harga pun murah.. Sekarang harga Rm23 je.. makanan  ade macam2.. air 3 jenis.. ade nasi putih+lauk, mee goreng, laksa.. daging kambing, ayam, lembu. sotong, udang, aiskrim, ais blended, macam2 lagi.. memang puas hati.. yelah kita makan banyak mana jelah kan.. kalau sampai 30lbih tu sekepala.. macam kurang berbaloi kan.. so Rahman palace ini pilihan terbaik la untuk yang macam kami.. saved budget..hehe






snap2 picture di awal2 je... lepas snap trus simpan phone.. makan!!

aiskirm..makan la berapa banyak yang korang nak.. sorry ude.. sebab k.ngah nak ambil gambar dulu baru bagi ude makan... haha..sebab time lynn makan lupa nak ambil..nasib ateh n ude ambil aiskrim..sempat nak snap2..

pandangan dari luar.. lynn suka suasana sebenarnya..tak lah terkurung dalam kedai kan.. syok sikit..
Rahman palace nie dekat Taman Melati MRR2.. dekat jugak dengan cendol bakar yang drive thru....kalau boleh masuk ikut  jalan nak pergi Shell berkembar tu.. (kat situ ada shell sebelah menyebelah).. sebelah shell ada kedai makan jugak..(lupa namanye)..lepas kedai tu ada lorong kecil..dekat dalam tulah...

alah korang tengok nie jela..hee..


korang klik la bg besar sikit..







kami tak pergi langkawi..tapi beratus gak habis..sebab kirim mak beli barang2 kat sane.. haishhh bila la nak ambil barang tu ye my roommate?


Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers