iklan neh besshhh lerrr..

Friday, 26 August 2011

hari raya dah dekat...


gambar recycle je nie.. tahun 2009 punye....

selamat hari raya


maafkan sekiranya ada la entry2 kat blog nie yang mengguris perasaan korang..
sekiranya bahasa yg digunakan kurang disenangi...
sekiranya tersombong....
termengata....
terguris hati korang2 yang baca..sesungguhnya tak terniat langsung pun...
selamat hari raya maaf zahir dan batin..dari kami sekeluarga...

berhati2 ye semase memandu balik kampung..semoga Allah memudahkan segala urusan hambanya..amin...


Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, 24 August 2011

Ainul Batrisyia





assalamualaikum...

nak becerita tentang ainul batrisyia...dah lame x cerita tentang budak sorang nie..

sekarang nie isyia dah pun 10 bulan...dah macam2 yang die pandai..gelakkan orang pun dah pandai....

ainul yang sekarang nie...

mulut riuh...
suka naik tangga tapi nak turun takut..
malas nak berjalan...
suka kacau orang tidur...
giler dengan laptop..
x suka makan bubur...
suka makan nasi...
tapi gigi baru je 4 batang...
pantang nampak hp jugak...
lebih gemar main bola..dari teddybear..ikut gen mane tah...


yang nie..gembira dapat naik tangga...cube tgk jari isyia...macam kene gigit tabuan dah..tembab sgt jari tu syg...hehe..geramm..

err...kalau nak disenaraikan la...mmg banyak la gelagat si ainul batrisyia nie...
sejak lynn jadi babysitter die nie... bukan untuk beberapa jam je..tapi 24 jam..dah macam mak nombor dua dia dah....bangun pagi ainul...tengah hari...ainul jugak..bangun tengah malam ainul... mmg 24 jam je la dgn ainul...walaupun org kate ibu die tak rindu die ke? x amik die ke?
jawapan senang je la....ibu mane x rindu anak sendiri kan? tapi pada lynn..lynn mmg suka dgn budak2 so sgt best bile dgn isyia nie....

dalam banyak akal yang isyia nie ada...paling ketara mulut die...hehe..bercakap...
tak pandai nak diam...mulut ade je benda yg die nak lontarkan...

cerita 1

1 hari tu lynn dok berborak ngn my epynn... nak bergayut kat hp pun isyia mst ada kat sebelah tu...tibe2 hari tu isyia mcm happy semacam je...padahal time tu die x de pun borak dgn pakngah die tu...dalam lynn borak2 tu...lynn pun ckp la perasan kat my epynn...tibe2 dgr isyia pun sebut perasan...tp bunyinye... peracan..kuat pulak tu..smpai myepynn boleh dengar...mak lynn jgn cakap la...dah ketawa da...sbb mak pun ade...time tu...

cerita 2

cerita lain pulak....jiran lynn ade buatkan die baju kurung..tapi tak amik pun ukuran badan isyia...main hentam je la buat...asal saiz lebih kurang same...mase tu lynn pun try la kat isyia...biasa la budak macam isyia nie mane nak tahu duduk diam..mase tengah pakai tu dok meronta2 ja...ble dah pakai lynn pun cakap....cantiknye.....tibe2 si isyia sebut...ala cantik... terkejut semua..x pelat pulak tu...

cerita 3
isyia nie memang paling rapat la dengan lynn...kalu ibu dgn ayah die tu mmg la die rapat kan...tp antara famly die mmg rapat dengan lynn..kadang2 tu naik rimas jugak..bukan apa...dok menyelit kat kita je.. meleset2... panjat2..suma kat makngah die nie... sampai lynn cakap kat die.. " isyia tak jemu ke asyik dengan makngah je...dari pagi td isyia dgn makangah... cube ble malam2 nie isyia dok ngn nenek ke..pokcu ke...nie x..makangah jugak...." tapi die buat dek je...masih lagi main2 muke lynn la...dok belek2 rambut lynn la....

cerita 4

isyia biase tidur lewat...kadang-kadang tu pukul 11 pun belum tentu tidor...walaupun time tu mata lynn dah x larat dah nak bukak... so lynn cakap la ngn isyia jangan ganggu makngah... ok die paham...tp die p kacau nenek tengah tidor..dok tarik rambut nenek..bile kene marah dgn nenek mula la gelak2kan nenek...dah puas kacau nenek...dok kacau pokcunye pulak... pokcu tengah tidor die pegi panjat ats badan sambil lompat2..mau senak perut pokcu... haha..tibe2 die ternampak lynn tutup mata... terus nangis..tak kasi tidur... adoi..pandai btol budak nie... die x nak tdor habis 1 rumah die tak kasi tidor...

bangga je muka bila dapat main laptop..nasib la x jahanam laptop makngah tu ca oi...

cerita 5
adik lynn..pokcu ica la... tiap2 malam on9.. kadang2 tu adik terpakse pura2 off laptop sebab si isyia nie kalau die ternampak org on9...die akan tgk je dari dalam buai...mane nak tidor kan...hati x tenang...bila pokcu nye dah tutup laptop..baru la die tarik bantal tutup muka dia...



bantal busuk kesayangan...bau die...jgn cakap la...haha..

cerita 6
isyia nie lain sikit dari budak2 lain... die tak gemar puting tu...puting kopek kan orang panggil..agaknye la... dulu org kate kalau budak2 x de puting nanti tidur x lena...tapi isyia nie ble org bg...die loya..nak muntah..kelakar pun ada gak...tapi die ganti la puting tu dengan bantal busuk die... bile nak tidor dok gentel je la bantal tu... kalau org amik bantal die...mst die melalak... kalau org kejar die konon2 nak amik bantal die... mesti die jerit cakap... ngan2.. ngan2.. mybe die sebut jangan kot.. hehe....

cerita 7
sekarang nie dah pandai nak bubye org.. jiran sebelah umah lynn g teraweh pun die dok melambai... atok sebelah g buru ayam pun die dok melambai... org angkat smpah depan umah pun die dok melambai... tp cara die melambai tu lain sikit... macam ucop wilcha je gayanye...


rasanya banyak lagi gelagat isyia yg lynn nak kongsi kat sini...terutama kat my epynn yg dok jeles lynn 24 jam ngn isyia... so plez ye pakngah oi...jgn nak jelez sgt...dah isyia tu nak ngn maknghnye je ble kat umah nie..paham la k...hehehe...







lynn sangat suka drypers yang nie special edition...sempana bulan kasih sayang kot..kadang2 rasa sayang nak buang...bukan nak buang je...nak pakai pun syg..cantik tu design drypers nie....

last skali mesti la tempek gambar dengan makngahnye lagi...

errrr..pakngah nak jugak ker? nnt pakngah jeles...yela...tempek jugak la gambar pakngah ngn isyia yer...

nnt pakngah marah letak gambar nie...jom isyia..sebelum kene marah...kiteee.... larikkkkkkkkkk....



p/s: bukan la nak in advance suruh isyia panggil epynn tu pakngah..isyia panggil pak ipin je skrg... tapi sebab my epynn nie pun baru jadi pakngah..so panggil pakngah jer la...

tempek gambar zahirah maisarah ngan makngah... sikit...hehe...
nanti kite cite pasal zahirah pulak ye pakngah...


anak sedara my epynn...


Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 23 August 2011

kad raya atau surat cinta?



selamat hari raya!!!!

yey!! assalamualaikum....

teruja sangat dapat kad raya..macam dah lama tak dapat...hehe...
apa2 pun thanks tu my epynn sebab hantar kad raya td....
tiap2 tahun kite mesti berbalas kad raya kan...

tp kadang2 kad raya tu lebih kepada kad cinta....hahaha....

thanks...teruja membaca ayat di dalamnye..beserta pantun sekali...
insyallah sabtu nanti abg datang kluang kan... time tu je la honey bg yer..x yah la nak pos2..dah lambat...ape2 pun thanks....tp kan..rasenye mcm dah lame je x dapat surat cinta...rindu kenangan dulu2 yg kite selalu berbalas2 surat....




dari h0ney untk abg...haha..dulu tiap2 minggu bg surat kat abg...hihi sekarang dah jarang...



yg nie pulak dari abg untk honey..time abg posmen sampai tu...mmg teruja giler...terkejut dengan surat2 nie..hehe...sgt cantik!!!

eh patutnye cite pasal kad raye je...bukan surat cinta...




Image Hosted by ImageShack.us

Monday, 15 August 2011

Alhamdulilah




assalmualaikum.......

syg....................

dah tiga tahun kita bersama.....
sebagai kawan....
teman...
sahabat....
kekasih.....

dan mungkin tak lame lagi sebagai tunang...
tak lame lagi sebagai suami dan isteri....kan? insyaallah...


tahun pertama

hihi...masih baru....
time nie kentut pun nak cover kan?
hahaha.....
ok serius, sejujurnye time nie sy dah jujur dgn kamu ape yg berlaku dengan diri sy...ape yg jd dgn hubungan cinta sy yg dulu..terima kasih sgt2 sebab kamu terima sy...dan yg paling penting sy leh buka hati sy untuk terima kamu....

sy ubah prisip sy....sy tetapkan dalam hati sy....

"lebih baik sy cube cintakan orang yg cinta dan sayangkan sy daripada sy menunggu orang yang sy cinta kerana itu lebih membahagiakan sy...."

thanks..kerana cintakan sy...kamu sanggup buat apa saja demi sy....



tahun kedua kita bersama...

time nie hubungan kita dah semakin rapat kan....
dah mula kenal hati budi..walaupun suku je sebenarnye....sebab selagi kite bersama selagi tu la sesi perkenalan antara kita belum tamat...
tahun nie banyak dugaan dan cabaran dalam hubungan kita...
tapi......alhamdulilah....kamu sangat la baik...
kamu terima sy...
sebab sy nie memang suka gadoh....
asal jumpa je gadoh
sy suka cari pasal dengan kamu...kamu terima je apa yang keluar dari mulut sy....
jahatkn sy?
susah senang kita bersama..
ingat lagi ape yg susah senang kita bersama?
tahun nie jugak tahun paling banyak kamu rase makanan daripada masakan sy...
asam pedas ayam...
ayam masak lemak cili api
nasi ayam
karipap
tapi masakan mcm tu time kita banyak duit...haha
sebab selalunye kita akan makan...
nasi goreng...
telur goreng kan?
sebenarnye seronok sangat...x sedap pun kamu puji..sedap lagi la kamu puji..asyik puji2 je....hehe
tahun nie jugak kamu dah keje....
sy sebenarnye risau sgt kamu lupa diri ke
lupa daratan ker..yela dah hidup senang...lagi2 rezeki untuk kamu tu melimpah ruah...alhamdulilah...x sampai sebulan kamu dah dapat keje...bukan calang2 keje tuh....
sy doakan supaya kamu tak lupa sy...haha..yela..risau...time susah bersama..bila dah senang...lupa semua..lupa sy..lupa apa yg telah sy lakukan time kte susah dulu....
alhamdulilah...kamu pernah kata...kamu sentiasa ingat sy...
kamu kata sy jelah yg leh terima time susah dengan kamu..time senang lagi la sy leh terima kan...


banyak kenangan kite yang tercipta bersama sepanjang tempoh nie....
sy harap hubungan kita terus berkekalan...

selamat ulang tahun perkenalan kite sayang....

errrr...walaupun secara jujurnye kita tak pernah pun sambut ulang tahun nie...hihi..x per..sekadar ingat kenangan sewaktu kita berkenalan.....terima kasih kepada wan sebab kenalkn kite..eh lupe dah name penuh die...abg ngt x? nnt leh la ucap terime kasih kat die...


sebenarnye...3 thn nie belum punye ape2 pun....masih terlalu jauh hubungan nie...tp harapnye sampai la kte bertemu jodoh dan hingga selama2nya...



satu2 saya syg kamu...
dua2 kamu syg sy...
tiga2 syg sama2....
1,2,3 syg selamanya...



video recycle je...hehe
bubye!




abg....jgn marah!!!! kat sini pulak dipost...mse tu kat fb....hahaha...


err...

honey: abg apa hadiah untuk honey tahun nie.....
abg: hadiah abg utk honey S.E.T.I.A...
honey: wahhh....(terkedu jap td..thanks abg..)


Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, 10 August 2011

saya memang ramai kawan lelaki dan kamu ade kawan perempuan...

assalamualaikum.....
hikss....

saya ramai kawan lelaki...tp kamu lagi bahaya ada kawan perempuan...
hahahahakkkk perempuan selalu di kaitkan dengan perampas... betul ker? tah..
ok bukan nak cerita pasal perampas....

hei...rosaihafin...

kamu tau saya ada ramai kawan lelaki...
80% kawan saya adalah lelaki...kawan dalam dunia realiti la..kalau kat facebook tu sah2 la ramai kawan perempuan...

err..thanks sebab kamu paham keperluan sebenarnye saya berkawan dengan lelaki.....

terlalu perlu....err...sebernanye kan..sejak dengan kamu la saya ramai kawan dengan lelaki..sebelum nie mane pernah...sebab dorang2 yg dulu tu cemburu katanya..hikss...
cemburu tandanya sayang..tapi kalau dah cemburu buta?

ramainye kawan lelaki saya tu x pernah buat kamu cemburu kan...

walaupun kamu tau...ble saya lepak... ade 6 kerusi dalam 1 meja..dan hanya saya seorang perempuan..kamu x kisah..........eh yang penting kamu tau sape 5 org lelaki tu kan....

sy mesej dengan orang lain...lelaki la kan... kamu tau kan...kamu bace masej die...owh...kery..x pe kamu x marah kan....


tapiiiiiiii......

kamu ade kawan perempuan....

adoiiii...cemburunye saya...errrrr...cemburu buta sebenarnye...
padahal die cuma kawan sekerjaa kamu jer....
tapi saya selalu fikir die lebih daripada tu.....

bila kte kluar berdua...bunyi je hp kamu..sy la yang bace dulu..hikss....duli ape saya....


bila kamu kene g site...lagi2 site yg jauh...kamu kate dengan kawan...terus sy sebut name pempuan tu..padahal kawan kamu tu kamal..bukan lina..ina...na..macam yang saya maksudkan....



ok saya memang cemburu buta sayang....sory.....
tp kamu tolong jangan cemburu....

sebab








saya kawan je dengan dorang...x lebih pun....sbb saya sayang kamu je....
dulu saya risau bila jalan dengan lelaki nie ..or lelaki tu...ade orang report kat kamu....tp saya dah report kat kamu dulu kan..apa saya kisah...nasib la kamu ok jer..... thanks sygkn saya...

errrr tibe2 cite pasal kamu kat blog....sebab...tengah countdown nie... lagi 5 hari!! yey!!!!




p/s: entry yang cukup bosan..x de gambar..hihi



Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, 6 August 2011

gemuk tu kan comel....kurus tu keding!!!

assalamualaikum...hehehe...






dulu......





















sekarang!!!!!


hahahaha..gemuk tu kan comel....kurus keding!!!!

sebelum my epynn perasan benda nie...baik lynn...........




lariikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....







Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, 3 August 2011

Gatsby....vs papaya....

assalamualaikum.....

selamat menjalani ibadah berpuasa di bulan yg mulia nie.....

untuk kali nie tak de dah entri berkenaan makanan or menu berbuka sebab puasa kat umah kan...mak je la yg masak...hehe....
ok sekarang pun x nak cite pasal puasa or yg berkaitan dengannye...sebab tahun nie nikmat raya tu x de untuk lynn...lynn lebih sebuk untuk nikmat yg lain hehehe...

dah beberapa hari nie dok mencari barangan gatsby....heii la encik epynn oi....nape la gatsby yg menjadi pilihan hatimu itu......susah bebenor nak mencarinyer...masuk watson keluar guardian..masuk giant keluar tesco...tak jugak jumpa barang2 yand dicari...yang asyik jumpa deodorant je..

my epynn memang pengguna setia untuk deodorant gatsby nie..sejak pegi event gatsby dulu lah...

last2 balik umah search kat google image...
ade pulak keluar nie...

kepada yang tak tau...kebanyakkan gambar tu berkenaan event nuffnang dengan gatsby tahun lepas..Gatsby Deodorant Street Fair


try search kat google web jumpe blog nie..

Tips pejagaan kulit lelaki
Gatsby Scrub and Facial Cleanser


so, misi lepas nie mencari kat mane ade jual scrub dan facial cleanser gatsby...haishhh my epynn kate..cari je sampai jumpe..janji gatsby...

sebenarnye my epynn nie bukan guna gatsby sepenuhnye pun...lagi2 pencuci muka tu...sebab die guna sabun papaya untuk kulit yg licin berseri tu..hehehehe..x kan la nak letak sabun papaya kat dalam hantaran? hahahaha....

dalam hantaran? hahaha

senang macam lynn je..guna produk safi...murah dah berkesan untuk kulit wajah..hehe...senang nak mencarinye.......


sekejap je dah dapat...


errrr...nak tengok perbezaan kulit my epynn seblum dan selepas guna sabun papaya?? hehehe













muka berminyak.... lagi2 kat kat kawasan hidung...jerawat pun timbul kat hidung....err bibir pun hitam sebab time nie perokok tegar..
x nampak? klik gambar tu bagi besar...


selepas guna sabun papaya





kulit berseri...muke jadi putih....jerawat dah tak tumbuh...kulit muka tak berminyak...err..time nie dah 2 thn lebih tak merokok... hehe..alhamdulilah..
x nampak gak? klik la gambar tu..hehehe

mak lynn ade tegur my epynn mase tu...sebab mase first time jumpa 2008 muka dia gelap..sekarang cerah dah...hehe..

tapi kalau tanya lynn apa yg bezanya my epynn dulu dan sekarang...dulu kurussss....sekarang gemuksss... hehehe..

p/s: kalau epynn bace nie mesti die marahhh..hahaha..;p





Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!