iklan neh besshhh lerrr..

Friday, 13 August 2010

karipap pusar....??

salam....macam mane puasa?? ha..ponteng ea...

rase mcm malas je nak update blog..tp kne gak update...hihi..
hari nie masak lauk ringkas saje...tomyam n buat sikit karipap...al maklumlah..hidup di perantauan..kene la berdiri atas kaki sendiri kan?? x kan nak makan juadah yg di beli...sesekali...cube la improve skill memasak...tp x la sehebat abg mat gebu...:p

x leh blah..gambar tomyam di ambil mase dalam periuk...gambor amat la x lawa..kamere murah je...


step by step nak buat karipap pusar alynn malynna...hihi

majerin dan tepung di uli sampai sebati...


tepung dan air....jadikan doh..


lepas tu buat cm nie....

jadikan seperti doh kecil...

ape ek..leperkan ea??haha...


gulungkan seperti gulung tikar..:p

leperkan lagi...haha..sungguh kelakar bunyinye..

gulung untuk kali kedua...kecil sikit dari yang pertama...:)



potong di tengah2..


dan ambil 1 bahagian untuk dijadikan seperti ini...

erkk...nampk x pusar tu??x ea...hihi

karipap yg da siap!!!

nie yg dah siap di goreng...tp x nampak sgt pusarnye...sebab sy baru pertama kali mencuba....

patutnye macam nie..aduh...sy kene berusehe lagi nie....:p


sebenarnye tak kisah la jadi atau tidak..yang penting kita mencube...sedap or x belakang cite..yang penting abis..licin hihi...maksudnye sedap la kan?? ke sebab lapo..??
ehem2..agak2 dah boleh ke ek jd suri rumah ??:p

tetibe teringin nak makan bubur lambuk....hmmm...

salam ramadahan....:)


Image Hosted by ImageShack.us

13 comments :

Hapiz Rahman said...

teruskan usaha,....

tapi memang nampak menyelerakan pun..

EpynN said...

wahhhhhhhh...
nyum3!!
cedapppppppp karipap tu!
muah3!

tonyam ley tahannn gakk!! pez time right! cayokkkkk!! muah3!

(^^,) tankzzz cenn!

De'din said...

huh..
karipap!
ok lah tu..
asal nmpak bentuk karipap..
jgn buat donat jdi karipapa sudah..
hehe

conteng conteng said...

alamak sedapnye...

alynn malynna said...

@Hapiz Rahman

tq...hihi time puase mmg menyelerakan...

alynn malynna said...

@EpynN

err..tomyam kan second time...mase first time masak gune periuk nasi...sebab x de dapur gas lg...:p

alynn malynna said...

@De'din

hahaha...kalau karipap nampak donut..mmg sy x tunjuk kat sini..malu lerr..

alynn malynna said...

@conteng conteng

mmg sedap!!! haha

intanurulfateha said...

pndainyeee
i pnggil karipap pusing ;)

Aidi-Safuan said...

ala, mane aci guna gambar internet. nak gambar yang sebenar anda buat plz! :P

Anne Boleyn said...

salam..

lamanya dah tak datang sini. huhu

pandai nye wat karipap putar!! nak sikit. huhu

akubiomed said...

Karipap pusar tu bukan ke sama karipap pusing? Saya pengemar karipap kentang dan sarding. Terasa lapar lar pulak sebab posa nam

AiSyAh HuMaIrAh said...

Sedapnya karipap tu..
Nak skit.. :)

iklan-iklan!!!