iklan neh besshhh lerrr..

Tuesday, 19 March 2013

Part time sebagai cikgu..

assalamualaikum...

kahkahkah... tiada siapa yang tahu bertapa sulitnya kehidupan kami... hehe...
bayangkan seorang budak elektronik dan elektrik kena berubah menjadi seorang programmer...

kisah en roommate la... kita kena tahu...kehidupan sekarang nie makin lama makin berubah.. setiap apa yang kita lakukan semuanya berkait rapat dengan dunia IT.. tak kisah la seorang akauntan ke.. seorang doktor ke..seorang juruterbang ke.. seorang  technician ke....semua kena belajar benda yang bersystem...  berkomputer... semua maklumat.. file2 terletak di dalam komputer...

bayangkan la en roommate yang hanya tahu elektronik dan elektrik tibe2 kena belajar tentang programming...dengan lebih mendalam.... en roommate nak kena program 1 micro controller untuk wireless sensor...


inilah die micro controller... kalau ayah mentua panggil nie kaki lipan...hehe... sebenarnye microcontroller nie ada dalam setiap barang elektrik..kira kalau manusia benda nie otak kita la... tapi sebelum sesuatu barang elektrik tu berfungsi... kite kena la program dulu micro controller nie...so en roommate kena lah programm micro controller untuk sensor tersebut... fuhhh....panjang berjela...

dalam hal nie kami guna C programming...

meeting dah pergi.. esok en roommate ade meeting lagi..belajar tak lagi...kikiki...



untuk permulaan...lynn pun kena la study... tengok apa fungsi system yang en roommate nak buat... dan untuk en roommate pulak.. kena la belajar dari mula... introduction to C programming... ingat senang?

nasiblah si isteri nie dulu belajar benda nie semua... so tak delah lynn terpinga-pinga bila en roommate terangkan benda nie suma.. sebab sedikit sebanyak adalah persamaan..susah nak paham benda nie kalau kita tak tahu....kenalah jadi cikgu part time en roommate...lynn ajar sikit2 je...bagi en roommate faham cukup la.. so, balik kerja pun kerja lagi... makin bertambah kerja si isteri... kakaka...tak pelah...harap en roommate berjaya...kalau berjaya yang tumpang kesenangan siapa lagi...lynn la kan...hehe..so sekarang biar sama-sama susah... 

daaaa....




Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!