iklan neh besshhh lerrr..

Tuesday, 5 March 2013

Panasnya air itu...

Assalamualaikum...
entri nie adalah cerita weekend kami berdua..
ingatkan nak update petang td..tapi bila geledah laptop lynn.. cari gambar...rupanya en roommate copy gambar nie dalam laptop die...sabar jela.... so update nie time die dah balik la...hehe....

macam biasa..kami kalau weekend memang jarang merayap jauh2.. kalau rajin sangat kami duduk umah je...tapi kalau malas sangat.. ke kluang la kami...kikiki..boleh gitu? tapi di sebabkan last kami dekat umah umi 12feb(cuti raye cina), so minggu lepas hari sabtu kami balik la kl..macam jauh je...kan?

kebetulan kami suami isteri nak pergi ke JPN dekat UTC kuala Lumpur, so kami ajak la umi, ayah dan ateh sekali...yolah FIL lynn kan baru pindah rumah baru..so nak tukar alamat la... n ayah mentua punya ic pun dah tak ok...kebetulan kami berdua nak pergi... kami pergi pukul 6 ptg.. dan tak sampai 1jam dah siap buat...

malam sabtu tu kami tak plan pun nak pergi mana2...duduk umah lepak2 dan borak2..tiba2.. en roommate ajak pergi Selayang.. kolam air panas... so kami pergi berlima... ayah tak pun berendam kaki.. sebab ayah ikut untuk urut kaki dekat situ..hehe.. cuma kami bertiga je berendam kaki.. lynn, en roommate dan umi.... ateh, dalam kereta.. penat sebab ateh baru sampai dari UITM Pahang


gambar kebayakkannya gelap n kabur... sebab lynn amik tak pakai flash... hehe...sowy...


en rommate agak kebosanan dalam kereta...kenape?


nie lah sebabnya..jem.. lame jugaklah.. 9.30 gerak..pukul 10.30 baru sampai..

nie la dia kolam air panas dekat selayang.. yang nampak macam kabus2 warna putih tu sebenarnya  wap daripada air panas tau.. nie sebenarnya port kami bila datang sini... memang tak de tempat lain.. dekat sini ada tiga kolam.. kolam yang betul2 depan kami tahap panasnya masih ok lagi... kolam di sebelah kanan kami.. adalah yang paling panas... dan kolam yang di hadapan kolam kami nie adalah yang paling tidak panas.. sampai ada yang duduk berendam dalam tu... untuk kolam yang depan kami nie tak boleh berendam dalam tu... so kami rendam kaki kami dalam besen..hehehe..


satu2nya gambar yang guna flash..hehe..masa nie baru nak warming up..kikiki..panas woo... tgk kaki kiri lynn..menahan panas..hehe.. kami sewa je besen nie.. RM2, bukan besen je semata2.. Rm 2 untuk besen, gayung, dan baldi....umi rendam kaki dalam baldi..kami berdua guna besen..

memang nie lah port kami... dekat sini kira 1 Malaysia ..sebab bukan orang melayu je ada.. cina, india pun ada..ramai sangat orang yang datang bersilih ganti..  lepas dah berendam kami..kami duk melepak jap minum2 sambil en roommate makan yong tau foo.. pukul 11.30 baru kami gerak balik umah umi...

siap2 nak balik rumah sendiri dah.. kami balik pagi sebab en roommate nak study!

sebelum balik kajang kami hantar ateh dekat hentian pekeliling....


tu je cite hujung minggu ... daaaaaaa.....






eh...belum habis lagi..tadi en roommate kacau jap bile lynn update blog..siap cakap ini semua poyo bila lynn cakap kami balik pagi ahad sebab dia nak study.. tapi gambar nie sebagai bukti.. sume ayat dalam gambar tu ada study,,study..study... kakakaka... hasil tulisan en Zahari...

asal ade projek baru je mesti kena study.. nasib la saya budak database.. kalau saya budak sensor macam dia... habis la....

Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!