iklan neh besshhh lerrr..

Wednesday, 30 January 2013

kluang | Ainul Batrisyia..

Assalamualaikum~~
aktiviti berblog masih diteruskan lagi..cume jarang update sebab malas.... minggu lepas sempena cuti thaipusam kami suami isteri balik kluang....
phewww... dah hampir 2 bulan tak balik... nampak macam tak lama...tapi sebenarnye lame....
sebabnya banyak perubahan yang berlaku...tu nampak macam lama je...perubahannye ainul batrisyia la....hehehe...

sebenarnye encik roommate tak kerja pun hari jumaat tu... tapi lynn pulak tak dapat cuti...so tak boleh la balik time maulidur rasul... hari jumaat lynn kerja setengah hari je... lepas tu terus gerak balik kluang....
macam jauh je perjalanan.... dari kajang ke kluang padahal 3jam setengah je..tapi disebabkan banyak persinggahan so kami sampai kluang malam....

mase nie dalam perjalanan.. lepas sembahyang jumaat kami gerak balik kluang..


sampai kluang dalam pukul 8 lebih terus ke t6 lepak jap burger abang long kami dan terus ke rumah nenek isyia sebab nak ambil isyia.. isyia kalau malam mesti tinggal dengan nenek dia (emak abg long)  sebab ibu dan ayah berniaga burger malam... 
mase tu lynn cakap kat along lynn takut isyia tak nak ikut makngah yelah dah lame tak jumpa mane tau dia tak kenal...hihihi... sekali bila sampai je rumah nenek isyia.. die macam malu2 tapi mulut dia macam2 yang die nak cerita, nak tunjuk itu ini... isyia kate time tu die tengah potong bawang...kakakakahhh..... sementara nenek isyia siap2kan isyia makngah pun kemas dan ambil beg2 isyia yang ibu dia dah sediakan....
ingat nak balik rumah emak terus tapi encik roommate nak makan burger oblong so kami singgah lagi kat burger cume nak borak2 dengan alongabglong memang tak dapat la..dorang pun tak menang tangan nak layan pelanggan...dalam pukul 10 mlm kami balik taman kluang barat...
yey!!!malam tu isyia tidur sebelah makngah...dah lama tak tidur bersama isyia....rindu nak peluk...isyia sekarang dah tak tidur kat dalam buai lagi...dan dah tak guna pempers cume time tidur malam je la guna.....
esoknya hari sabtu ingatkan nak ajak encik roommate ronda-ronda bandar kluang..yelah duk kat umah pun tak buat apa2..memandangkan ayah belum balik...emak balik pukul 1 so tinggal kami bertiga je...
dah plan dah nak pergi jejalan tibe2...

boleh pulak ainul batrisyia nie bantai tidur..time tu dalam pukul 10pg.. dia tidur sampai pukul 1.30.. nenek pun dah balik kerja..tapi nenek nak pergi rewang dekat belakang rumah sebab ada kenduri kawen hari ahad nanti....

time nie isyia baru lepas mengamuk...kikih...marah makngah dia la ape lg... time isyia tidur makngah tak pakaikan pempers..mane tau die nak tidur lame...sekali die terkencing...kikiki...terus marah2 makngah sebab die dah basah + die geli dengan air kencing die...hahaha..nasib time die tidur tu makngah dah alaskan kat punggung die..selamat..kalau tak makngah yang menggamuk...kikiki.... tu yang bertukar baju tu...tapi marah tak lama pun tu yang boleh ambil gambar dengan makngah... cume makngah dah crop gambar makngah....


kami pun bersiap2 nak keluar...sekali tengok pakngah pulak bleh tidur... terus kejut pakngah...hihi...sory... kesian isyia...baju nie nampak macam pakai tshirt je..padahal nie macam gaun...hihihi....


 ambil gambar dalam kereta je la... kat tempat lain malas nak ambil + malu...hehe.. isyia nie ada bagusnye... bila ikut kami jalan2 kami yang pelawa dia.. isyia nak nie tak....isyia nak tu tak... die lah yang pilih nak or tak... tapi ibu die kate kalau dengan ibu n ayah...tak denye...dah kate dia nak...memang nak la...
mungkin die paham kot...die keluar dengan makngah dan pakngah...

isyia mungkin dah faham yang en roommate nie pakngah dia.iaitu suami makngah... cume isyia malu2 dengan pakngah... tapi dalam mase yang same isyia tau kewujudan pakngah... kadang-kandag bila dia tak tau nak borak ape dengan pakngah... die akan tanya..." p.ngah...wat pe tu... "  benda tu macam dah wajib dia tanya... dan kadang2 ada lah jugak nak main2 dengan pakngah...itu pun bila makngah takde...kalau makngah ada...pura2 tak kawan pakngah....


Alhamdulilah, umur isyia dah 2tahun 3bulan.. dia dah semakin petah bercakap...memang tak boleh diam....ade je benda yang dia berborak...ade mase tu ayah dan emak ajak isyia pergi kedai...tapi isyia taknak... sebab time tu die tengah bermanja-manja dengan makngah... dia bagi alasan dekat atuk.... "Teman m.ngah" padahal dia takut bile die balik dari kedai nanti makngah dah balik kajang semula... setelah yakinkan dia...akhirnya barulah die ikut atuk n nenek...

ada sekali tu waktu malam...  dia ikut atuk n nenek jugak..pergi kedai... bila die balik je makngah pun menyorok... dia masuk2 terus cari makngah...kelakar sebab dia cari tak jumpa n lynn tengok muka dia dah nak menangis...so hari sabtu tu isyia tak jadi balik...dan malam tu tidur lagi dengan makngah n pakangah...


 esoknya hari ahad, isyia kena balik...sebab isyia nak ke JB rumah paklongmaklong (sebelah abg ipar) untuk meraikan ulang tahun yang pertama anak paklong isyia... mula2 along lynn ajak pergi, tapi disebabkan diorang sume akan tidur semalaman jadi lynn pun segan... memanglah dah kenal..tapi segan....hehe..(sebelum ada laki tak segan...)



pagi tu dalam pukul 10 hantar isyia balik t6.... tengok tu muka isyia... muka sedih taknak berpisah dengan makngah...atok bile tengok gambar nie...atok isyia cakap muka isyia nak nangis.. muka nak marah.... tapi nak buat macam mana kan... terpaksa jugak hantar isyia...memang la rindu tu tak hilang lagi...
petang tu lynn, encik roommate,puan emak, encik ayah pergi rumah atok lynn sebab ada majlis hari jadi anak makcik lynn... tapi tak ambil gambar pun..hehehe...kesian en roommate sebab lauk kegemaran dia tak ada.... atok pesan.. 23/2 balik... (time tu makcik lynn yang bongsu akan bertunang...) nanti atok masakkan daging masak black papper...bila atok pun dah jemput..so comfirm kami balik nanti...

 hari isnin tu kami duk lepak2 dekat rumah je..tak ada buat ape2 pun...ingatkan nak jumpa ainul batrisyia sebelum balik kajang...tapi isyia belum balik dari JB lagi... kami gerak dari kluang dalam pukul 8 sebab nak habiskan cerita setia hujung nyawa tv3..hehe... sampai kajang mase tu dah pukul 11.30mlm.....esoknye hari selasa..kerja!!! waaaaa penatnye....


waktu perjalanan balik...merahnya muka makngah....








Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers