iklan neh besshhh lerrr..

Saturday, 19 January 2013

perjalanan yang tak disangka | sungai tekala

assalamualaikum...
cerita nie sebenarnye pun dah berzaman...mase banyak ke lain nak update blog memang tak de mase la....

kali nie kami pergi ke sungai tekala... sebenarnye time tu dah petang dan akibat daripada kebosanan duduk dekat umah..lynn ajak la encik roommate pergi jalan2..tapi encik roommate tak de idea lain.. selain pergi kajang point..metro point..stadium kajang. sate kajang... wayang... dah bosan dah nak pergi ke tempat2 macam tu...dan last2 die jalan jela..dah la ikut jalan suka hati..kalau ikut signboard confirm la kami tahu hala tuju...nie die dengan tiba2 masuk simpang kecil..rumah2 orang dan keluar simpang besar...masuk balik simpang kecil...

sebenarnya rumah kami nie berada di sempadan semenyih dan sempadan kajang..kalau dari simpang rumah.. belok ke kanan, 15 minit bandar kajang dan kalau belok ke kiri 10 minit pekan semenyih..

sepanjang perjalanan memang tak de signboard pun..so redah je lah....



dalam kereta pun tempat wajib ambil gambar sebenarnye..kakaka

jalan kampung..cume dapat tau yang kami sebenarnya menuju ke hulu semenyih..
 bila teruskan perjalanan  tiba-tiba sampai ke hutan rekreasi sungai tekala... sume orang yang datang dengan pakaian yang sesuai... nak mandi...tp kami macam nak berdating je...aduii.. salah tempat... tapi tak pe....lepas nie boleh la pergi lagi...

sebenarnye baru tau yang rumah kami dekat je dengan sungai tekala... sebelum nie kalau tau pun bukit broga je... en roommate cakap... kami duduk kawasan hulu langat...dan kawasan nie mmg banyak tempat rekreasi.. macam sungai congkak, sungai gabai.... lepas nie kalau famly datang bawak ke sungai2 je la...haha...
 datang tak bawak ape2 pun....beli kopok lekor je la jawabnya...


 nie kat kawasan bawah je...kami tak la naik sampai ke atas.... rasa macam tak sesuai je kan...datang berdua pun orang duk tengok2.... mungkin ingat kami couple kan... mase zaman bercintan cintun kami tak pernah pun pergi ke tempat2 camni... mase dah bergelar tunang tu ade lah sekali tu pun bukan berdua...sebab pergi dengan FIL ke sungai gabai...

bila pergi berdua macam nie...walaupun dah ade ikatan yang sah...rase tak sedap pulak hati nie.. yela orang tengok lain macam...kikiki...risau kena tangkap basah...hahaha...



tengok tu..duduk pun jauh2...hahaha... kelakar betol... tapi lepas ambil gambar nie lynn pergi je sebelah en roommate walaupun die kate jangan nanti orang tengok... tapi lynn dulik la...nak layan...lantak la...laki aku...kakakakahh...





rindu dekat en roommate...tapi alhamdulilah  sekarang die dalam perjalanan balik dari pulau pinang..boleh pergi jalan-jalan lagi....

baru perasan...bila buat entri... en roommate asyik pakai baju nie.. jeeee...adoiii.... cam ne la boleh baju yang same je nie...kalau la puan emak lynn tau... mesti die bebel2...suruh beli baju baru....kakakaakah....padahal baju yang lain banyak.....ishhh......



Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers