iklan neh besshhh lerrr..

Monday, 4 February 2013

Pesta Buku 2013 | PWTC

Assalamualaikum~~~

minggu lepas kami tak pergi mana2pun..eh...
pergi.

minggu lepas memang kami dah plan awal2 lagi bila dapat tau ada pesta buku dekat PWTC..


time tu en roommate dekat p.pinang so tag la kat fb die..dah tentulah dia pun bersemangat nak pergi...dengan harapan en roommate tak outstation ke mana-mana..maka 
kami pergi hari sabtu..dan kebetulan di Shah Alam pun ada karnival buku karangkraf..tapi jauh sangat la...kami pergi dekat PWTC je la...



keluar rumah dalam pukul11.30pg... terus ke bangi berhampiran dengan uniten.. sebabnya en roommate nak pekena cendol...



nie la tempat tu.. betul2 selepas roundbout dekat uniten.. en roommate lepas meeting  selalu ke sini tu pun kalau meeting kat sini lah..kalau meeting dekat UPM tak tau la die lepak mane... tp lynn pulak first time makan dekat sini...macam2 ada.. tempat nie macam bazar pun ada.. lepas dah alas perut..kami terus ke PWTC..


parking kereta dekat tempat letak kereta hentian putra..

 kikikiki... malu sebenarnya nak ambil gambar bagai...tapi tu la en roommate nie pakse2...

dekat dalam nie kebanyakkan buku harga semua RM10..tak kisah la tebal ke nipis... tangan en roommate nie memang gegar manjang...adoiii....

rasa macam nak borong sume..hehe..tapi kena ingat bajet kami..dan yang penting beli untuk baca..kang main beli last2 jadi perhiasan..hehe...
 kalau dah buku....mestilah ramai perempuan..ha yang perempuan beli ape lagi kalau bukan novel...lynn geram juga bila nampak novel...tapi nak buat macam mana... dah janji tak nak beli novel...(setahun 2 or 3 novel) kalau nak beli jugak kena pakai duit sendiri...hehe.... bila pikir dari beli novel baik beli barang lain.... hahaha... en roommate bukan tak kasi nak beli novel cuma  dia tak suka sebab novel tu bukan bahan bacaan bersama.... yela lelaki nak baca novel memang tak la...nie pun dah kira beruntung dia pun ada minat untuk beli dan baca bahan2 bacaan..kan?

ada di antara orang cakap... zaman sekarang tak payah beli buku lagi...sebabnya semuanya dihujung jari... tapi bagi kami tak seronok kalau tak ada koleksi sendiri...lynn selalu baca buku dalam kereta... dan dekat kereta mesti akan ada sekurang2nya 1 buku..so bolehlah isi masa dalam kereta dengan membaca.... contoh macam balik kluang..perjalanan 3jam++ lebih elok diisi pekara yang lebih berfaedah....kan?

bersyukur sangat kami mempunyai minat yang sama..sebenarnya minat nie bukanlah baru nak pupuk..masa zaman belajar pun kami dah ada koleksi bacaan untuk diri masing2 cuma benda nie makin lama makin dilupakan sejak kami dah bekerja...so sekarang kami dah start balik untuk beli buku....


nie pun dekat dalam PWTC..pameran warisan Laksamana Hang Tuah
gambar gegar lagi~~~




hang lekir dan hang lekiu...



 lukisan nie sebenarnya sebuah kisah di zaman kesultanan Melaka... lynn dah la minat giler dengan sejarah...memang tak akan lepaskan peluang ..


 pintu masuk...


dan inilah hasil rembatan kami...tak beli banyak pun...tapi cukup la menampung bahan bacaan kami untuk bulan nie...lynn belum start lagi nak baca yang mana... mungkin motivasi belajar berfikir or menjana keluarga bahagia.... tapi en roommate dah mula baca munuju alam BAQA....

harap2 dapat terus kekal istiqamah untuk beli bahan bacaan... sejak kerja nie..nak bahagikan masa dengan kerja dan keluarga..dan nak curi sedikit ruang untuk membaca amat payah....


p/s: minggu depan cuti raya cina emak dan ayah pergi pulau langkawi...warghhhh...nak ikut ....kalau dulu sebelum kawen memang selalu ikut mereka kemana saja...tapi dah kawen nie ikut suami kemana saja..bagi peluang emak dan ayah honeymoon....hehehe....dah pesan dekat emak beli coklat banyak2...




Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers