iklan neh besshhh lerrr..

Wednesday, 24 August 2011

Ainul Batrisyia





assalamualaikum...

nak becerita tentang ainul batrisyia...dah lame x cerita tentang budak sorang nie..

sekarang nie isyia dah pun 10 bulan...dah macam2 yang die pandai..gelakkan orang pun dah pandai....

ainul yang sekarang nie...

mulut riuh...
suka naik tangga tapi nak turun takut..
malas nak berjalan...
suka kacau orang tidur...
giler dengan laptop..
x suka makan bubur...
suka makan nasi...
tapi gigi baru je 4 batang...
pantang nampak hp jugak...
lebih gemar main bola..dari teddybear..ikut gen mane tah...


yang nie..gembira dapat naik tangga...cube tgk jari isyia...macam kene gigit tabuan dah..tembab sgt jari tu syg...hehe..geramm..

err...kalau nak disenaraikan la...mmg banyak la gelagat si ainul batrisyia nie...
sejak lynn jadi babysitter die nie... bukan untuk beberapa jam je..tapi 24 jam..dah macam mak nombor dua dia dah....bangun pagi ainul...tengah hari...ainul jugak..bangun tengah malam ainul... mmg 24 jam je la dgn ainul...walaupun org kate ibu die tak rindu die ke? x amik die ke?
jawapan senang je la....ibu mane x rindu anak sendiri kan? tapi pada lynn..lynn mmg suka dgn budak2 so sgt best bile dgn isyia nie....

dalam banyak akal yang isyia nie ada...paling ketara mulut die...hehe..bercakap...
tak pandai nak diam...mulut ade je benda yg die nak lontarkan...

cerita 1

1 hari tu lynn dok berborak ngn my epynn... nak bergayut kat hp pun isyia mst ada kat sebelah tu...tibe2 hari tu isyia mcm happy semacam je...padahal time tu die x de pun borak dgn pakngah die tu...dalam lynn borak2 tu...lynn pun ckp la perasan kat my epynn...tibe2 dgr isyia pun sebut perasan...tp bunyinye... peracan..kuat pulak tu..smpai myepynn boleh dengar...mak lynn jgn cakap la...dah ketawa da...sbb mak pun ade...time tu...

cerita 2

cerita lain pulak....jiran lynn ade buatkan die baju kurung..tapi tak amik pun ukuran badan isyia...main hentam je la buat...asal saiz lebih kurang same...mase tu lynn pun try la kat isyia...biasa la budak macam isyia nie mane nak tahu duduk diam..mase tengah pakai tu dok meronta2 ja...ble dah pakai lynn pun cakap....cantiknye.....tibe2 si isyia sebut...ala cantik... terkejut semua..x pelat pulak tu...

cerita 3
isyia nie memang paling rapat la dengan lynn...kalu ibu dgn ayah die tu mmg la die rapat kan...tp antara famly die mmg rapat dengan lynn..kadang2 tu naik rimas jugak..bukan apa...dok menyelit kat kita je.. meleset2... panjat2..suma kat makngah die nie... sampai lynn cakap kat die.. " isyia tak jemu ke asyik dengan makngah je...dari pagi td isyia dgn makangah... cube ble malam2 nie isyia dok ngn nenek ke..pokcu ke...nie x..makangah jugak...." tapi die buat dek je...masih lagi main2 muke lynn la...dok belek2 rambut lynn la....

cerita 4

isyia biase tidur lewat...kadang-kadang tu pukul 11 pun belum tentu tidor...walaupun time tu mata lynn dah x larat dah nak bukak... so lynn cakap la ngn isyia jangan ganggu makngah... ok die paham...tp die p kacau nenek tengah tidor..dok tarik rambut nenek..bile kene marah dgn nenek mula la gelak2kan nenek...dah puas kacau nenek...dok kacau pokcunye pulak... pokcu tengah tidor die pegi panjat ats badan sambil lompat2..mau senak perut pokcu... haha..tibe2 die ternampak lynn tutup mata... terus nangis..tak kasi tidur... adoi..pandai btol budak nie... die x nak tdor habis 1 rumah die tak kasi tidor...

bangga je muka bila dapat main laptop..nasib la x jahanam laptop makngah tu ca oi...

cerita 5
adik lynn..pokcu ica la... tiap2 malam on9.. kadang2 tu adik terpakse pura2 off laptop sebab si isyia nie kalau die ternampak org on9...die akan tgk je dari dalam buai...mane nak tidor kan...hati x tenang...bila pokcu nye dah tutup laptop..baru la die tarik bantal tutup muka dia...



bantal busuk kesayangan...bau die...jgn cakap la...haha..

cerita 6
isyia nie lain sikit dari budak2 lain... die tak gemar puting tu...puting kopek kan orang panggil..agaknye la... dulu org kate kalau budak2 x de puting nanti tidur x lena...tapi isyia nie ble org bg...die loya..nak muntah..kelakar pun ada gak...tapi die ganti la puting tu dengan bantal busuk die... bile nak tidor dok gentel je la bantal tu... kalau org amik bantal die...mst die melalak... kalau org kejar die konon2 nak amik bantal die... mesti die jerit cakap... ngan2.. ngan2.. mybe die sebut jangan kot.. hehe....

cerita 7
sekarang nie dah pandai nak bubye org.. jiran sebelah umah lynn g teraweh pun die dok melambai... atok sebelah g buru ayam pun die dok melambai... org angkat smpah depan umah pun die dok melambai... tp cara die melambai tu lain sikit... macam ucop wilcha je gayanye...


rasanya banyak lagi gelagat isyia yg lynn nak kongsi kat sini...terutama kat my epynn yg dok jeles lynn 24 jam ngn isyia... so plez ye pakngah oi...jgn nak jelez sgt...dah isyia tu nak ngn maknghnye je ble kat umah nie..paham la k...hehehe...







lynn sangat suka drypers yang nie special edition...sempana bulan kasih sayang kot..kadang2 rasa sayang nak buang...bukan nak buang je...nak pakai pun syg..cantik tu design drypers nie....

last skali mesti la tempek gambar dengan makngahnye lagi...

errrr..pakngah nak jugak ker? nnt pakngah jeles...yela...tempek jugak la gambar pakngah ngn isyia yer...

nnt pakngah marah letak gambar nie...jom isyia..sebelum kene marah...kiteee.... larikkkkkkkkkk....



p/s: bukan la nak in advance suruh isyia panggil epynn tu pakngah..isyia panggil pak ipin je skrg... tapi sebab my epynn nie pun baru jadi pakngah..so panggil pakngah jer la...

tempek gambar zahirah maisarah ngan makngah... sikit...hehe...
nanti kite cite pasal zahirah pulak ye pakngah...


anak sedara my epynn...


Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers