iklan neh besshhh lerrr..

Saturday, 19 January 2013

3 in 1: PPUM | Hutan Lipur Ampang | Hak Milik Strata

assalamualaikum...

kah...kah..kah...tajuk entry tah ape2 je la kan.. nie entry 3 in 1... minggu nie dan minggu depan  lynn amat la sibuk ...kerja la apa lagi..kalau sebelum nie pegi kerja pagi2 sebelum matahari naik (sbb jem tu kluar awal)  balik awal....dapat la rehat sikit..tapi sejak akhir2 nie balik lambat sikit kena ot bagai...aduh badan pun naik penat....

minggu nie tak kemana-mana pun sebab encik roommate pun masih di pulau pinang...nie pun cerita minggu lepas..

plan asal kami.. minggu lepas 12/1 nak pergi jalan2 kat kawasan ampang..then pergi rumah umi encik roommate..tidur semalam ahad balik semula ke kajang tapi tepat pukul 12.30am time betul2 nak baring dah atas katil... tup tup dapat call dari umi....time tu hati lynn dah berdebar2 yela umi call dah tengah malam selalu kalau call pun 8 or 9 malam... dengan keadaan ayah mentua lynn yang tak berapa sihat tentulah hati nie risau kan...

ayah mentua lynn sebenarnye ada check up dekat Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) dari awal pagi.. tapi ada masalah sikit dekat PPUM tu.. akhirnya ayah buat dianalisis dan + darah habis dalam pukul 12tgh malam...

sampai ke hati kami nak biarkan umi seorang diri pergi PPUM tengah-tengah malamkan..? naik teksi pulak tu...
so kami pun bersiap2 kemas2 baju dan gerak balik kl malam tu...cume ayah kena tunggu kami lama sikit la sebab kami dari kajang...



dah nak dekat pukul 1pg dah time nie baru gerak dari kajang...


encik roommate pun dah mengantuk..tapi tak pe...assistant kat sebelah tak tidur pun..de la layan borak...hihi..

ayah di tempatkan di aras 8, wad nefrologi (menara timur)
kami parking kat paking kereta aras bawah (B1)... dan menuju ke lif nak pergi ke aras 2 untuk ambil wheel chair, aras 2 nie dekat kafetaria dan macam kedai buku dorang panggil pekan buku UM tapi dah tengah malam mase tu dah pukul 2++ pg dan memang confirm la takade orang langsung...dari aras B1 nak ke aras 2 tak boleh pulak naik lif sebab time tu lif tak berfungsi.so kami pun lalu macam jambatan..macam sky bridge pun ada gak...siapa pernah pergi ke menara timur nie tau la...tempatnye macam lorong..dan tengah malam x de orang..kawasannya mmang sunyi..mase lalu tu dalam hati ayat Kursi je bace..tangan en roommate mmg lynn gengam kuat2...dan kadang-kadang tu jalan asyik toleh2 ke belakang... jauh jugak la perjalanan dari situ nak ke aras 2..takut... dan asyik terbayang macam citer khurafat or jangan tegur..time kat hospital...kakakah....
lepas ambil wheel chair kami pun menuju ke lif untuk naik ke aras 8..time tu adelah seorang atendan lalu dan cakap yang lif kat sini kadang2 tak betul..kejap ok kejap tak...tapi tak pe la...kebetulan mase kami nak naik tu lif nie ok..dan kami naik ke aras 8 dengan selamat.....dah ambil ayah..kami pun nak turun... tiba-tiba

lif nie tak berfungsi... seperti dalam gambar..sebelah kiri tanda pangkah mmg tak boleh gunalah kan..tapi lif sebelah kanan tu boleh guna sebab still ada nombor..tapi bila kami masuk je tekan nombor 2 ..pintu tutup tapi lif tak turun...last2 pintu tu buka dan kami masih di aras 8..bila keluar tengok 2,2 lif ada tanda pangkah..dalam beberapa minit nombor 8 tu keluar balik..kami try masuk lif dan masih seperti situasi tadi...

lif yang sebelah kiri tanda pangkah (dalam gambar) kejap2 pintu terbuka...kejap2 tertutup... padahal tak de orang tekan pun....


en roommate pun dengan segera cari lif lain di bahagian lain..dekat sini kawasannye besar...dan ada.. tapi situasi masih seperti tadi...lynn dah takut...sampai ayah siap cakap..."jangan takut..takde ape2..biasa la tu..." (sampai bila dah balik ayah cite kat umi alynn takut2..kahkahkah..) mau tak takut.. lif nie boleh main2 dah la hampir pukul 3am... yang kelakarnye... en roommate cube la tekan no 1 tapi kami tak masuk lif pun.... sebab saje nak cube...tibe2 lif tu betol2 turun ke aras 1...kahkahkah..dalam beberapa minit tibe2 ada sorang bangsa india sedang menolak wheel chair yang duduk tu pulak bangsa cina... bila india tu tanya..kami pun cerita...india tu boleh gelakkan kami... die masuk lif...kami pun ikut...tekan je aras dua...sakali lif tutup dan kami pun selamat turun... encik suami kate kalau x de orang lain tadi..agak2nye sampai pukul brapa agaknye lif tu nak bermain dengan kami kan....hihi..sampai umah ayah umi dalam pukul 3 kot...sebab PPUM ke rumah umi ayah tak jauh pun...  so malam tu tidur la kat umah umi ayah...

esoknye disebabkan ateh tak balik minggu nie..umi pulak kerja..so kami suami isteri keluar merayap...

                                               
sebelum keluar nie memang tempat kami berdua wajib ambil gambar...dalam bilik nie kat umah umi...gambar header blog nie pun sebenarnye tempat  yang same kami ambil...kakakah...

 lynn tak tau nama tempat nie..bukit ampang rasanya tapi en roommate kate tempat nie selalu orang belakon..sebab tempat nie nampak permandangan kl..klcc..kl tower..tapi kami tak naik menara tinjau pun sebab tutup...kami berhenti tepi jalan je...cume time nie cuaca kurang elok...so x nampak la klccnye punnn..


gambar cari kat google...agaknye kalau dari menara tinjau macam nie la cantikknye kan?





ambil je gambar sebagai kenang-kenangan...

lepas tu teruskan perjalanan lagi dan sampailah kami ke hutan lipur ampang..first time ke sini...



kereta parking tak jauh...depan mate je..hehehe...




tak dalam pun...nie mandi berendam je...hahaha..

ingatkan petang tu nak balik kajang...tapi tak jadi.. malam tu tidur lagi kat umah umi n ayah..lagi pun umi ajak teman pergi ke majlis penyerahan hak milik strata..dan lepas pergi majlis tu..kami pergi ke kapar.. umi nak uruskan rumah yang disewakan...yela orang yang sewa tu pun x de contact2 umi... pergi sana untuk ambil surat2..yelah dah awal tahun...cukai tanah...cukai pintu segala nak kena bayar....
                                     

lepas selesai urusan rumah sewa di kapar..lepak2 minum makan dulu...borak2 hal keluarga, hal diri...hal berbangkit..haha..then gerak balik kl.. semula dan kami pun balik kajang..... hujung minggu  kami mmg sarat dengan aktiviti.. tu pun kalau en roommate tak outstation....






Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers