iklan neh besshhh lerrr..

Tuesday, 24 July 2012

3 of us...

Assalamualaikum...
hehe..cam ne puasa dah ade ponteng? amboi...

minggu lepas lynn n en roomate balik kluang...untuk sambut puasa...
hari first mak masak nasi ayam....
hari kedua mak masak asam pedas....
tapi sebenarnye bukan nak cerite tentang itu..nie ha....

ainul batrisyia syia trisyia batrisyia!!!!!


lepas berbuka puasa hari pertama tu...dalam pukul 10lbh kami mak,ayah,en roommate n lynn ke t6 rumah akk lynn..nak ambil ainul batrisyia....




masa baru sampai tu..mak n ayh masuk dulu, lynn n en roommate lambat sikit... isyia dah tentula happy bile nenek dengan atuk datang.... tup2 ble die dok ber atukkkkk.... nenekkkkk... tibe2 die ternampak makngah n pakngah...terus tercengang... mesti die pelik...tibe2 kami ade...ape lagi... terus la angaaahhhhhhh...(isyia panggil lynn angah ble ajar mak ngah.. die sebut angahh....ishhh....)


akk lynn ade cite.. die dah cakap kat isyia... "hari nie isyia tidor dengan makngah,pakngah,atuk,nenek dengan pokcu ea?" isyia cume ckap "haa"

lepas tu bile kami datang nak amik die... time dah nak balik tu... lynn pun ckap la "jom g umah nenek..ari nie tidur dengan makngah n pakngah tau..."  terus isyia ckap... "nanaaaakkkkk" sambil lari masuk dalam sebab time tu ibu die nak ambil barang2 die...die lari tu ibarat tak kasi ibu die amik barang2...sebab die tak nak ikut..tibe2 bile kat dalam umah...  rupe-rupenye die dok ambik barang2..dengan keadaan yang kelam kabut pulak tu..takut kena tinggal...habis sume die nak bawak g umah nenek... bear je dah 3... siap nak bawak koku.. buku sebenarnye...haha...so, malam tu kami tidur bertiga!!!


mainan cat nie bukan faveret isyia je... tapi faveret makngah dan pakngah sekali...mane taknye zaman sekarang nie macam2 mainan ade.... yang nie bile kite bercakap die akan ikut ape yang kite cakap..sampai en roommate main gitar pun boleh ikut gak...cume suare je la bertuka...tapi cute jekk...

nie pun fevret isyia..bile orang duk nak amik gambar..die sebuk sebut peace...peace..tapi yang die buat bukan peace... 1 jadinye...bile makngah marah cakap x yah peace2..baru la die x buat...
time nie mmg tengah ketawe sebab die dok kacau pakngah yang nak tidur... tu asyik2 ketawe je... isyia nie suke cari pasal dengan pakngah...kadang2 dok tercuit2 pakngahnye..lagi2 kalau bab bantal busyukknye hilang..

walaupun balik just 2 hari je...dapat gak lepaskan semua kerinduan kat isyia..patutla makngah nie rindu jer..rupenye nenek cite bile kat umah nampak gambar kami je...mesti isyia panggil2 angahhhhhh....angahhhh... rindu kat kami la tu...



Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers