iklan neh besshhh lerrr..

Thursday, 5 July 2012

kluang-pasir gudang-kajang


assalammualaikum~~~


yey!!! akhirnye...kami secara rasmi dah duduk dekat kajang nie sampai ke tua!! hihihi
oh..target sebenarnye untuk beberapa tahun je...nnt dah kumpul harta...kami pindah ler...
err...walaupun ade la manusia tu...bile dgr je umah flat? terus wat muke...
euwwww...jijik sangat ker kalau duduk umah flat?  for me.. ok la....duduk umah sendiri..dari dok umah teres yg dok habis duit tiap2 bulan tapi sebagai penyewa je wat per kan....lebih baik duit tiap2 bulan tu digunakan untuk rumah sendiri.... nak renovate ape2 pun x menjadi masalah....dah dapat rezeki duduk rumah yg dah tersedia ada..wat pe kite lepaskan peluang tu kan... syukur alhamdulilah sangat2...terima kasih FIL~~ umi dan ayah yang izinkan kami duduk di rumah nie....

ohhhh...panjang berjela lynn punye mukadimah kan.... sebenarnye bukan mukadimah je panjang berjela...tapi entry nie pun bakal pajang berjela....hehe...

actually sebelum angkat sume barang2.. kami kemas dulu rumah nie...bg clear..basuh dan cat sehingga penat...urat dawai dalam badan pun nak tercabut....
dan sebenarnye rumah nie pernah disewakan kat orang..so agak kotor sikit la...lagi2 dorang ade ank kecil2 yang kaki meconteng dinding umah.... so dinding mmg banyak gile art dari anak2 dorang... bersyukur sgt2..sebab penyewa nie memahami kami...hahahaakk...sebab pe tau...time kami check in rumah.. rumah clear....dorg x tinggalkan sampah pun...so agak menyenangkan la tugas kami ...



dinding yg agak kotoor...bukan agak...memang kotor...hehe

ruang tamu....mmg nampak tak selesa sgt2...mase sebelum cat
proses renovate..hehe...cat sampai lembab...

tengah syok2 cat...pandang belakang...sekali...amik kau, en. roommate punye kerja... hehe.hilang sikit penat...sikit jer la...haha...




untuk menghilangkan penat..kami siap2 dan terus ke sate Kajang~~


makang~~makang~~makang~~

nak tau bape cucuk? hehe 40~~ amekkau..haha
 s0, bile rumah dah siap dicat...terus balik ke kluang.... dan kami pindah pada 23/6/2012. hari sabtu....


kesian en.ayah..sebab ayah yang bawak lori...dah la baru balik kerja..tapi nampak ayah bersemangat je...thanks ayah...love u so much..
pn.emak pun ikot jugak..hehe..naik lori...


walaupun lori agak besar...tapi barang penuh jugak...

isyaaaa... ikooot jugak budak nie...mane boleh pisah dgn makangah... konon2 tangan tu nak buat peace...tp tah ape jadinye...hehe...

isya sebenarnye boosan sangat,,,mane taknye...jauh....
perjalanan kami mengambil mase lebih kurang 8jam...ibarat dari kluang ke kedah..
mane taknye...
gerak dari kluang pukul 5pm terus ke pasir gudang johor sebab nak mengangkut barang kami...dan dari pasir gudang johor terus ke kajang...sampai dalam 12am lebih..penat......

dan ini lah die...teratak kami yang tidak seberapa....

 pandangan dari luar....

nie pulak pandangan dari dalam
 kami buat warna umah nie pink+vanilla... err,,,ade macam strawberry vanilla x? ahakss....

 masih kosong...dan kami akan memenuhinye nanti..tunggu sale time nak raye nanti ler....haha...


bilik utama...terima kasih mak dan ayah sebab hadiahkan kami set bilik tidur nie....kami berdua sangat2 hargai....


bilik kedua...masih kosong juga..dan mungkin akan jadi bilik tetamu ...tapi buat sementara nie kami buat surau....
bilik ketiga... sebenarnya belakang langsir tu...ade lagi ruang... tapi kami buat stor untuk simpan barang2.... yelah hadiah kahwen pun banyak yang belum digunakan...so, simpan kat blakang tu la...dan ruang depan..en roommate nak buat office katenye..

sebuk menggantung frame die....
 rumah nie ada 3 bilik dan dua bilik air...1 dekat dapur dan 1 lagi dekat bilik utama kami.....

nak tau tak berapa kos untuk proses perpindahan kami?







en.roommate kalau amik gambar mate mesti sepet...menciiii...


k tata...


Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers