iklan neh besshhh lerrr..

Sunday, 12 August 2012

kajang-kl-muar-kajang | penat

Assalamualaikum~~~


selamat berhujung minggu... kat umah dah sekarang... masih melayan penat... hari nie en roommate kerja... sungguh tak adil bukan kena kerja hari ahad..tapi sebenarnye kerja hari nie tuk ganti hari jumaat 17hr bln nanti...

disebabkan hari ahad en roommate kerja jadinye hari jummat malam kami pergi ke kl la..kalau ke kl rumah mak mentua la kan...ape lagi... memang tiap2 minggu dalam bulan puasa nie kami ke sana..rumah mak lynn pulak jauh kt kluang kan...jadi puasa pertama dan yang terakhir nanti kluang la..sebab nnt raya kat johor tahun nie...

hari tu sampai dalam pukul 11 mlm sebab en roommate balik kerja lambat pulak... dah sampai x kan nak terus tidur kan.. borak punye borak dah pukul 1 pagi.. esok nak bgun sahur pukul 4 sebab ayah mentua ajak  bersahur kat luar.. die teringin nak makan kari ikan yang terbaikkk! tempat fevret time ayah muda2 dulu... memang ramai sangat2 orang sampai pukul 5.30 time kami nak balik pun still lagi ade yang baru sampai nak makan... dalam perjalanan balik tu.. tibe-tibe telefon lynn berbunyi.. along abang..tertera kat skrin hp..dah tentu la along kepada en roommate.. die telefon lynn sebab die call en roommate tak angkat...n telefon umi pun tak angkat gak... terus la lynn cakap kami kat kl...tidur umah umi.. terus die tanya umi ada tak...  lynn pun bagi la phone kat  umi..

kami decide nak balik muar... sebab dapat tahu yang atok sakit.. (ayah kepada ayah mentua)
so, sampai je umah umi..subuh dulu..kami suami isteri pun balik kajang.. sebab utama balik kajang dulu kerana kami ke kl naik motor..tak naik kereta..so tunggu la kat umah kami..dalam pukul 9 lbh baru dorang sume sampai...yang pergi kami suami isteri, along dan kak long, ayah dan umi, si kecil zafran...
ayah,along, kak long dan zafran 1 kereta, lynn, en roommate dan umi 1 kereta..


tatapan semua...LAH sangat... ce kira ada berapa banyak tahi lalat ade kat wajah ku...haha

sebenarnye bertiga kat dalam kereta... umi bantai tidur kat belakang..lepas subuh terus tak tidur.. kami berdua pun mengantuk sebenarnye..lynn dah berapa kali nak mun*** sebab pening kepala tak cukup tidur tau tak...
sampai muar terus kami ke hospital.. atok masuk wad 16 wad (CCU) nak masuk wad nie tak bleh ramai2 dan kanak2 juga tah boleh masuk.. jadi selepas kami berdua masuk melawat atok..kami ambil alih jaga zafran....

pakngah ambil gambar mesti gegar manjang kan zafran....err...ade gaya mak bapak tak kiteorang?

gambar nie macam zafran tengah tutttt jek kan..padahal time nie die tengah tidur.. gambar nie  pun gegar jugak...terpaksa edit kasi teerang..heiii la pakngah oiiii...

 lepas tengok atok kami pun balik ke rumah atok nak merehatkan diri.. rehat la sangat... hehe...


muka penat mengutip buah...panas ok..dahla bulan ramadhan...



eceehcece....beriya nak mengait buah manggis yekkk..ingat senang?

percubaan mengait buah rambuttan,,,,

zafran dan mummynye... zafran tidur jekkk..


ambil ape nie??

en roommate ambil buah duku ni ibarat kat umah ade 5/6 orang jek nak makan kat umah padahal berdua jek..

lepas tu ambil manggis pulak... dan tukang kutip..lynn la sape lagi..

muka penat ~~
dalam pukul 5.30 kami gerak nak balik...tapi singgah dulu nak berbuka makan asam pedas parit jawa...dalam pukul 6 sampai..terus pesan makanan dulu.. then kami singgah di bazar..

err..mase kami sampai balik kat asam pedas nie... dah ramai orang..yelah dah pukul 7.. pastukan..adelah 1 famly nie..dah duduk dulu kat situ..tuptup makanan kami yang sampai dulu... lynn pun tunjuk kat en roommate gelagat 1 famly tu..sebab masing2 muke tak puas hati makanan di meja kami sampai dulu... err tak pe...die tak tau yang kami dah oder makanan dari pukul 6 petang..hehe..


muka penat, ngantuk, lapar, haus,.....

ikan merah masak asam pedas rm30 seekor..umi amik 2 ekor sebab yang lagi sekor nak bungkus... sayur kailan ikan masin, telur dadar, ikan kembung asam pedas


kuih2 dari bazar, dan ikan pari asam pedas..

licin~~~



sampai umah terus laki bini nie tumbang....







Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!