iklan neh besshhh lerrr..

Monday, 13 August 2012

tempeyek.ooo..rempeyek..yang penyek..

Assalamualaikum~~~

alhamdulilah...dapat gak cube2 kan diri nak buat tempeyek...
sebenarnye dah lame dah plan nak buat tempeyek nie..sejak sebelum puasa lagi...
plan asal nak buat time hujung minggu maksudnye time tak bekerja la...
tapi plan yang dibuat tu pun tak menjadi memandangkan kami laki bini nie setiap minggu tak lekat kat umah...
heehehe...bukan merayap ea..balik umah mak dan umi...

maka tercipta lah sejarah hari nie...hahaha..memandangkan juga yang en roommate saye hari nie tiada di rumah waktu malam...balik esok pagi...saye dengan sifat R yang ade dalam diri nie mula dengan langkah yang penuh teruja...hihihikk....

semangat nak buat tuh..hehe....eh mane kacang tanah....??
 bahan-bahan memang dah lame beli..cume td en roommate tahu yg si isteri nie nak buat tempeyek terus die cakap tak payah buat sebab takut gas habis... yelah kalau gas habis sape nak g beli malam2 bute kan...die pulak tak de kat umah... tu la abg esok g tpup tong gas lagi 1 yer..baru tak risau kalau gas habis..pe gune ade dua tong gas..hihi.. tapi si isteri nie memang degil... nak jugak buat time si suami tak de kat umah... err bukan ape... kite dah biase dengan dapur kan...so dah bleh agak dah gas tu banyak lagi ke tidak.....


kualiku kecil..nie yang nak hantar memorundum kat en roommate nie...nak kuali besarrrr!!!
bebekalkan sifat R yang ade nie..R tu rajin ye kawan2..dok la kat dapur tu... aduyai...lame2 penat la pulak.. sebab berdiri...tibe2 terfikir...kenape mak dulu boleh je tahan buat sampai 1 tin biskut besar tu tau...baru teringat..mak guna dapur yang jenis tungku tu..haihhhhhsss....kat umah nie ade gak 1 dapur tungku tu..en roommate dah beli...tapi tu la si isteri nie tak tau    takut nak guna..makanya sifat R pun kian merundum..hahaha...dalam hati asyik cakap....cepat laaaaa siap...

jeng jeng jeng!!! akhirnye siap la jugak...dapat la sikit tu je pun...memang niat tak mau buat banyak2..yelah dan namenye pun kali pertama...kang tak jadi kang..baik buat sikit2 dulu....

Alhamdulilah jadi jugak...walaupun x berape perfect...tapi ok la...nanti ade mase lagi kite buat yerr....

dah nak tidur...penat....
errr...sebelum tu..agak2 leh tak lawan dengan tempeyek cik milah?
hahahahaha..lariikkkkkkkkkkkkkkkk



Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!