iklan neh besshhh lerrr..

Sunday, 14 March 2010

nobody's perfect....part 2..




salam 1 malaysia..wah2...
hari nie tibe2 terpikir pulak nak buat n3 pasal nobody's perfect part 2..nak bace part1?? klik sini

kdg2 lynn terpikir...wujud ke manusia yg sempurna??jawapannye dah tentu la tidak kan?? tp kita boleh ubah ke arah itu..ok hari ini lynn nk kongsi ape yg ade dalam kepala otak lynn...

situasi 1

ade manusia nie yg bercinta...kumbang nie sorang yg selamba..x kisah...yg bunga ini pulak seorang yg pemalu....
si kumbang "pegi bayar abg tgu kat sini"
si bunga" ala x nak la..nnt orang tgk...malu la..da la muka x cantik...

persoalan?? orang yg x cantik selalunye akan di jadikan bahan gelak??? knape mst malu, klau diri tuh x cantik kan??orang perempuan selalu malu kalau x cantik...knape??orang perempuan yg cantik tuh suke ke pandang serong pada yg tidak cantik ini???

situasi 2
bertukar kepada
~

~
kenapa mst ade perubahan dalam hidup..ibarat terkene petir culture shock...kdg2 pelik..salah siapa bnd nie berlaku??? sebaik2 manusia boleh bertukar kepada golongan2 yg tidak sepatutnye..

persoalan?? adakah manusia sebnranye mudah terpengaruh??setebal2 iman manusia pun boleh runtuh tembok iman tuh..lagi la kita manusia yg masih banyak lemahnye...


situasi 3

perbualan antara kumbang dengan bunga

kumbang = " bunga cube tgk perempuan tu..serba serbi boleh buat...x harap kan orang.."
bunga = "ala..die tuh mmg mcm tu..lasak..mmg sume kerja die boleh buat"
kumbang = "bunga x nak jadi mcm die? sng hidup"
bunga = "ape kumbang rase bunga x sempurna??bunga banyak menyusahkan kumbang??bunga hny harapkan kumbang??tp bunga x ksh..sbb bunga selalu masakkn untuk kumbang..klau kumbang dengan die boleh die buat begitu??"


persoalan?? adakah kita perlu berterus terang dgn pasangan ttg kelemahan yg dia ada??adakah kelamahan sahaja yg sering diungkit dalam perhubunga??bagaimana pulak dgn kelebihan pasanangan??


jawapan...

nobody's perfect sng je kan?? dalam hidup ni tiada manusia yg sempurna... bersyukur la apa yg ada di depan mata..sifat manusia seperti pantai yg ada pasang surutnye..sesungguhnye perubahan ke arah kebaikkan sangat la dituntut dalam islam..."kita semua bukan sempurna" itu bukan la alasan...

hargai la yg ada sekarang..kerana apa yg berlaku sekarang adalah untuk masa depan..ape yg perlu kita lakukan ialah setiap apa buat wajib buat yg terbaik..insyaallah akan berjalan lancar semua urusan...




n3 untuk mengingatkan diri sendiri jugak...:p


Image Hosted by ImageShack.us

1 comment :

EpynN said...

yerppp!!
wat yg terbaik ary2!!
cayokkkkKKK!!

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers