iklan neh besshhh lerrr..

Thursday, 25 March 2010

dia......

salammm

tajuk tak popular langsung kan??
hehhe..actually lynn x tau nak cite ape...minggu nie mmg x ade cerita langsung...
skarang tengah sibuk dengan assignment yg da nak kene antar lagi 2 minggu..mmg bz sgt...
sory yek klau x smpat balas kunjungan...bukan x mahu..tp nnt da free sy akan ke blog2 anda..jgn risau..sy akan balas 2 kali ganda lagi...hehehe...
ok stop mukadimah...mari bercerita....hehehhe

kalau dulu....bila tension jek lynn akan layan die nie..x tau nape....tp die mmg mngerti perasaan lynnn...setiap kata2 yg keluar dari mulut lynn die pasti akan amik point..walaupun bnd tu membosan kan die..tp die ttp gak layan lynn..kadang2 sampai tertido..kalu lynn nangis die seolah2 mengerti..padahal tidak langsung....knape?? hrumm kne pk la kan...yg pasti...die sentiasa ada di sisi... kami mmg tak boley berpisah...ye...lansung x boleh.. kemane lynn n family pergi die akan ikut...
sebenarnye bukan lynn sahaja yg sayang kan die...family lynn pon dah terima die macam anak sendiri..walau serapat mane pon lynn dengan die nie....die still syangkan ayah....ye...terlalu sayangkan ayah....

tp sekarang..lynn sedih...die da tinggalkan lynn...jahat sungguh....adekah die x mengenang budi???jawapannye tentu tidak..sebab die da pergi untuk selamanya...sejujurnye..lynn mmg rindu sgt kat die...

~


~




~



~






~




~







ni la die yg lynn maksudkan..bobo
jom berkenalan dengan bobo....
experiment kami menjaga kucing

  • kami jumpe die nie di hadapan rumah..mase tuh bulan puase tahun 2005..datang asyk mintak makan...lame2 1 family setuju tuk jadikan bobo nie penyeri rumah kami....
  • masalah timbul bila bobo yg tinggal di dalam rumah kami dan tidak duduk di dalam kandang..jd..die berak merata-rata...sungguh..paling dasyat die berak di atas katil mak saya!!! dan yg jadi mangsa sy!! kene cuci... ~_~
  • ok....trun ayah pulak...ayah...sebagai ketua keluarga di dalam rumah..mengajar bobo berak di bilik air...setelah beberapa hari..akhirnya kami sekeluarga happy!! bobo da pandai berak kat tandas!! betul2 tepi lubang!! senang untk kami sekeluarga mencuci...:P
  • bobo amat gemar makan ikan mata besar..or ikan kembung...itu sebagai makanan harian(tp rebus dulu la ikan tuh)...dan makanan tambahan die adalah biskut...whiskas...yg dia anggap seperti alas perut jek bila makan!!!
  • kami sekluarga sggup makan telur jek bile x ade duit..tp kami x snggup bile bobo x makan ikan kerana kami tiada duit!!! jd korek2 la duit..hehehe
  • bobo la kucing paling beruntung di dunia nie..sebabnye..ble kami sekeluarga berjalan jauh..sejauh di negeri kedah...bobo tidak pernah pon ketinggalan mengikuti kami...perjalanan 8 jam di dalam kereta..dan bobo rilex jek..sambil tido...makan..tiada kencing dan berak...boleh tahan die....heheh
  • walaupun di antara keluarga lynn pling banyak jage bobo..tp bobo still akan rapat dgn ayah..kalau kami adik beradik panggil die..pasti lynn tempat die tuju..tp kalau kami sekeluarga panggil die..ayah la yg die tuju...maklumla..anak ayah...
  • setiap kali ayah balik keje..die pasti suruh ayah gosok2 die..dan tepuk die...die nak tido....


sebelum tido...di tepuk dan di belai dulu..


muka stim bobo bila di gosok..

  • bobo kucing yg paling mendengar kata...bila kua malam..mak akan pesan "bo..jgn balik lambat...pukul 10 da balik ea" tp bobo mmg anak yg bagus..pukul 9.55 da terbaring kat dpan rumah....
  • lynn suka sgt bila bobo nak kua....lynn akan nyanyikan lagu jom heboh "jom,jom,jom,jom, jom kita keluar" dengan terkedik2 die berlari ke pintu untuk keluar...tapi bobo nie kadang2 perasan sgt..bile dgr lagi jom heboh kat tv...die ingt nak kluar...pdahal tu kat tv!! hehehe..bile bengang die akan buat muka selamba..dan terus tidur....


bobo time baru balik dari klinik..bobo sakit..x kisah la berapa skali bayaran yg kene...fmily lynn akan bayar utk kesihatan die...


nie la besen feveret bobo...bobo mmg suka tidor terkangkang....



see..ganas sungguh die tidur..sampaikan kepala jatuh dari bantal..n tu la bantal bobo yg lynn buatkan...

actually time gambar nie di ambil bobo x tidur..sengaja buat tidur..sebab x nak adik lynn ambil bantal tuh..jaat jugak bobo kan???

terlalu banyak kenangan yang tercipta antara kami sekeluarga dengan bobo...kami kehilangan bobo pada 30/04/2008 jam 9.55 mlm time tuh bobo nak balik rumah...sebab kematian kami tidak tahu....

sungguh..kami sekeluarga tidak dapat lupakan bobo sampai hari ini...kami juga da x sanggup hendak jaga kucing lain...kerana kami yakin tiada kucing secerdik bobo..dan yang pasti...kami x nak merasa kehilangan lagi...


p/s: salah ke jaga kucing dan layan kucing seperti kita layan manusia??
p/s: perkataan berak amat kasar...sory:P





with love....
Image Hosted by ImageShack.us

4 comments :

AkuPenulis said...

eeee, dia sangat comel!!!
gerammmm..

saya ade 6 kucing kat rumah..hehe
=P

alynn malynna said...

wahh...banyakknye....mmg seronokkn jage kucing nie..

EpynN said...

cute!!
mcm kucing saya laa...

alynn malynna said...

epynn penipu!!!

iklan-iklan!!!