iklan neh besshhh lerrr..

Wednesday, 17 March 2010

tips menyemai benih cinta


salam....
tbe2 ari nih nak bg tips...
tips2 bercinta..wahhh..mcm la sy neh hebat bercinta kan??
x per lorhh...sharing kan caring...huhu...walupon kadang2 kecundang gak..huhu

terus jek la ke tips2nye ok..mls da nak merapu...

1.serasi bersama

ok...dalam hubungan percintaan..setiap pasangan msti la serasi kan..bukan la maksud lynn serasi dari segi luaran..tp dari segi dalaman..dari perjumpaan pertama, kdg2 kite da dapat tau kte serasi or x dgn si die..cara percakapan memainkan peranan penting...
antara lelaki dgn perempuan sebenarnye la lelaki lebih jujur...maksudnye mereka lebih kepada jadi diri sendiri..jenis x kisah..tp bg perempuan bile first date lebih ke arah cover...btul ke cara tuh??kdg2 di sebabkan ini lelaki menjadikan alasan utk tinggalkan kite...ye alasan tidak serasi...atau mungkin lebih tepat.. tiada ciri2 yg diorang cari...cube kalau dari awal perkenalan lagi kita da jadi diri kita..kan senang...klau lelaki tu suka dia akan berminat utk mengenali kita lebih mendalam n klau x minat die boleh tinggalkan kita lebih awal..time tuh pun belum tentu kita dah jatuh hati pada die kan??jd x de la parah sgt bile ditinggalkan..tp cube klau kite tipu..kite x jadi diri sendiri..t da lame2 baru la terbongkar..x ke parah jadinye nnt??


2.berkongsi

dalam dunia nie..bnyk hal kita kne berkongsi..begitu jugak di alam percintaan...kita kne paham situasi pasangan kita macam mana..jgn la sampai setiap kali keluar date si lelaki jek kene berlanja..memang bengkok la dorangkan...kdg2 lelaki yg tak tahan dengan perangai perempuan yg macam nie lah menyebabkan mereka tinggalkan kita dan cari lain..cube sebelum kita keluar kita buat plan...

bunga - "kli nie kita kluar i belanja makan"
kumbang - " ok, i pulak berlanja tgk wayang"


dari situ kita da dapat 1 cara kan??? x de la lelaki ni asyk mengeluh je bila ajak keluar..yela mengeluh sbb duit kat poket da pokai..



3. jujur

ok dalam bab nie lynn nak kongsi..tentang hati dan perasaan..sejauh mana kita yakin pasangan kita tu sayang kan kita?? kadang2 hati jugak boleh menipu..betol x??? sejujurnye...kita yg kene mula dulu dalam bercinta x perlu la ada rahsia..walaupun sebnrnye ade jugak yg perlu kita rahsiakn dari pengetahuan si dia..tp lebih elok klau kita jujur dengan si dia..baru la betul2 cinta beb kalau si die pun sering jujur n tiada rahsia dengan kita...

4.kongkongan..

sebenarnye dalam hubungan cinta ini perlu jugak kongkongan...dalam konteks neh lebih tertumpu kepada perempuan, sebab bila sebut jek bab kongkong nie mesti perempuan kan??
actually perempuan bukanlah suka sangat mengongkong nie..mereka lebih kepada memberi perhatian...contohnye la...

si kumbang nie pergi lepak dgn mmber sampai lewat malam..tutut...si bunga mesej..

"nnt u dah balik jgn lupa bagitau tau"
or
"jgn balik lewat2 sgt"

pada lelaki mereka menganggap bende tuh seperti mengongkong yelah setiap apa yg mereka buat terkawal..si perempuan sebuk nak tau blik bile,keluar bile dsb...

tp pada permpuan..kite sebnarnye memberi perhatian pd mereka..bukan la kte suruh bagitau die sampai rumah pukul berapa kerana kita nak menyebuk kan?? sebaliknye kita nak pastikan die selamat...cube kalu si lelaki tak bagi tau apa2..tibe2 si perempuan dapat call yg lelaki tuh ex@#$#%t?? x terkejut berukk ke perempuan tuh nanti??

5. sikap

sikap nie tertumpu kepada diri masing2..bg permpuan nie lebih sinonim dengan "merajuk" dan lelaki pulak "ego". paling ketara lelaki la kan??sikap ego tuh makin menebal..
bile si bunga merajuk, si kumbang x reti2 nak pujuk..yela jatuh air muka bila pujuk aweks kan??
sikap ego tuh ketara terutamanya bila bergaduh...

dan untuk perempua pulak..da tau lelaki tuh ego jgn la tambah lagi keegoan dorang tuh..
lelaki ni pantang di cabar, pantang tgk permpuan lebih sikit dari dorang..kalau boleh dorang nak dorang lebih hebat daripada anda dari segala hal sekali pun..jd sebagai wanita..anda layannn jekk la kerenah mereke tuh..sebab itu yg mereka mahukan..mereka x nak kita lebih hebat..walaupun sebnarnye kte mmg hebat dari mereka..hehe..

sebenarnya banyak benda yg lynn nak kongsi..tp bnd2 tuh mungkin da biasa dengar di telinga anda..apa lynn tonjolkan ini mugkin kita sendri tidak sedar kan??
pokok pangkalnye pada kita sendiri..bagaimana kita mencorakknnye, itulah hasil yg kita dapat..sory la k klau ape yg lynn kongsikan nie x sependapat dgn korang sume..ini dri pandangn lynn jek...





Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers