iklan neh besshhh lerrr..

Monday, 30 December 2013

Taman Botani Negara | Bukit Cahaya Seri Alam

Assalamualaikum~~
yey!! akhirnya.. hari yang main redah je... kalau dengan en roommate nak berjalan tak boleh plan2...kita kena redah je...

pagi  ahad tu..sarapan..then hantar umi g kerja.. ateh tanya...nak pegi mana lepas nie ngah....
sebab selalunya..kalau kami balik..kebetulan ateh balik...kami mesti merayap..
so sinilah tempatnye..en roommate yang nak pergi...kita ikut je..janji jalannn...


akhirnya sampai jugak... kami guna gps.. sesat jugak..haha..last2 google kat blog..  
ade satu blog tu cakap... dari Federal highway.. terus sampai jumpa bulatan melawati.. ambil pukul 3.. terus..landmark sebelah kanan ada tesco.. lepas tu ada pusat akuatik... terus sahaja.. jumpa trafik light yang sebelah kanan ada rumah flat.. belok kanan.. ikut signbord.. tak leh nak letak credit.. sebab lupa nama blog tu...td google kai hp jek..

yey..dah sampai..

kuanter beli tiket.. berdiri tegak.. tak sangka en roommate ambil gambar.. hehe

harga tiket untuk dewasa murah je... Rm3 kanak-kanak Rm1 kot? tak tengok..hehe

berangan sebenarnya nak naik basikal..dah lama tak naik kan.. kekok pun ade jugak.. basikal nie sewa.. Rm5 untuk 1 jam pertama...1jam berikutnya..kena tambah Rm1 begitulah seterusnya..3 jam Rm7 lah kan..

macam lynn cakap tadi.. berangan nak naik basikal.. last2 kat bukit..turun tolakkkk...haha.. penat ok.. tibe2 kena mengayuh..giler tak semput..last berbasikal pun dah tak ingat dah...tapi ok lah... yang penting enjoyyy..

fokus utama mesti la rumah beriklim nie kan.. tuk bulan november -februari... musim sejuk...so...salji..
nak masuk kena bayar Rm5 tok seorang..tapi maximum kat dalam tu 3minit je...sejukk kan.beku nanti..dapatlah pengalaman bercakap sampai keluar asap...haha

muka penat sebenarnya..berpeluh2..



kami pergi mana yang sempat jelah...sampai pun time tu dah pukul 3...dia buka sampai 4.30 jek..lepas masuk rumah nie... kami patah balik.. sebab nak naik bus.. ala time tu pun dah makan masa..dah 4.30 kot..



singgah kejap dekat taman haiwan.. dengan taman rusa...

naik bus lagi best.. haa..bus nie free je.. boleh la siapa2 yang bawak baby... orang2 tua... naik bus kan..tak penat..cume tunggu que ler..

dah tak larat..dah penat.. air dah habis... tu pun masih haus..perut dah lapa... apalagi?

kita cari kedai makan yang paling dekat.. dan makan!


balik tu masuk kereta terus ujan lebat... fuhhh.. tepat2..cube kalau tengah mengayuh basikal tu..tibe3 ujan? then ambil umi... umi cakap.. ala nanti umi nak pergi... umi nak naik basikal...

haaaa? tak laraatttt...hahaha


dalam kereta dah request kat en roommate.. 

abang malam nie tidur umah umi lagi la..sok pagi2 kita cabut balik kajang... penat... tak larat dah...kalau barang2 dalam keta x pe dah..nie barang sume kat bilik lagi.. confirm dah masuk umah..tak nak keluar.. dan mesti la request tu di approved!


daaaaa.. nanti kita terjah jalan2 lagi!!






Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!