iklan neh besshhh lerrr..

Saturday, 18 January 2014

Tersumbat....


Assalamualaikum..


entri first 2014.. kurang menyenangkan...

balik kerja ingatkan nak basuh baju.. sekali masuk rumah bau busuk yang amat...
rupanya banjir.. sampai masuk dapur plak tu... nasib la air dari lubang basuh baju.. kalau dari lubang taik..
lagi la tak menahan..

busuk tu sebab air tu dah lama bertakung... alah kalau korang rendam baju korang lama2 pun busuk kan.. nie lagi air yang dah digunakan untuk membasuh..duk bertakung pulak tu...memang ler berbau..

lynn nie penggeli sedikit je... kalau bau kurang menyenangkan mula la nak terbelahak sume yang ade dalam perut tu...

biasalah duduk rumah flat nie.. bukan kita punya saluran je.. dari tingkat 5 tu turun cuma 1 saluran.. kalau tersumbat..haa..yang duk paling bawah nie la jadi mangsa...

tunggu dah surut barulah basuh lantai dapur..tapi basuh just jirus air je.. nak pergi beli chemical..

en roommate kata:

 kena beli chemical.. chemical tu bagus mesti dalam saluran tu ade macam2.. abang dah cakap beli chemical...kalau letak chemical...benda2 macam rambut tu pun boleh hancur.. abang dulu kerja kat kilang guna chemical tulah kalau nak bersihkan apa2..bla..bla..bla..bla... (en roommate memang suka membebel..lynn kurang..pelikkan?   hahaha..kan boleh je cakap beli chemical..nie sume benda die cita..gaya orang membebel.. kakaka..

yela2..beli la 2,3 botol bang...


balik daripada beli chemical yang en roommate cakap tuh.. boleh pulak en roommate bertenggek kat luar lagi.borak dengan jiran depan umah...

lynn masuk rumah..

 alamak...banjir lagi...
lynn keluar rumah..

 abang banjir lagi...

tiba2.. jiran depan abg wan..(ramai betol nama wan kan..abg ipar pun wan jugak)

haaa..x pe2.. saya ambil tangga saya tolong...


so bahagi tugas la nampaknye.. en roommate ke bawah..dengan jiran2 yang membantu...lynn pulak kat atas.. geli pun geli lah... terpaksa..

dulu sebelum kahwin..rumah kat kluang tersumbat ke apa... yang buat emak dan ayah tersayang... anak tersayang nie duk tengok je...kan..padan muka..

time belajar.. apartment hostel tersumbat ke apa.. panggil abang maintenance kan..

nie rumah sendiri..hidup sendiri..haa..buat la sendiri...



nielah dia kawasan yang bertakung tu..betol2 dekat tempat basuh baju.. nasib la kami lakibini ambil inisiatif  untuk letak mesin basuh macam tu.. gunakan kaki pasu bunga.. so x la membahayakan kesihatan mesin basuh tu..kan? oo ye..time nie dah surut..cuma belum basuh lagi..baru basuh kawasan dapur jek..sebab tu ade kotoran degil.. gambar time banjir tak ambil.. 




terima kasih kepada jiran2 yang membantu dari segi tenaga...peralatan.. Alhamdulilah duduk dekat bandar  pekan yang orang kata semangat kejiranan dah tak ada..tapi kami di sini masih ada jiran2 yang awesome macam mereka semua..tapi kalau bercampur la kan..nie kalau duk terperap kat rumah je..jiran pun tak kenal..hehe kalau harap kami lakibini memang terkontang kanting la jawabnya.. hehe..

dah..nanti sambung entri lain...

kata2hati:

ainul batrisyia dah mula call makngah je.. maksudnya dia dah rindulah tu.. belum sebulan tinggalkan kluang..dah tanya bila makngah balik~~~


lama jugak tak update blogkan.. sebenarnya lynn update juga blog.. tapi blog lain.. persatuan penduduk desa  yang tak berapa mewah..kikiki.. sebab blog tu dibawah jagaan kami lakibini..tapi blog sendiri dah terabai..



Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!