iklan neh besshhh lerrr..

Wednesday, 11 December 2013

Phewwww~~~

Assalamualaikum~~~~

hari nie Birtday Sultan Selangor.. hehe.. so kite cuti.. tapi.......

semalam..sepatutnya en roommate sampai umah dah.. tapi tiba2

"moto buat hal.. balik lambat kot"

"Ha? moto tu x pernah buat hal...."

lynn pun apa lagi...risaulah kan.. dah la nak malam time tu... serius lynn cakap..motor tu tak pernah buat hal.. mesti ada yang tak kena..tiba2 jadi macam tu... en roommate cakap.. bila start hidup.. cuma masuk je gear 1 tak boleh..terus mati...hmmmm..
en roommate suruh tengok tarikh service motor..tarikh tukar minyak hitam.. dan pelbagai la yang en roommate dah catat dalam file maintenance motor.. en roommate memang details sikit orangnye.. sume benda ada file.. maintenance kereta dll..

cari punya cari... tengok tarikh.. tarikh service belum 3 bulan pun.. 
en roommate cari bengkel motor dulu..tapi dah tutup..yela dah pukul 7 kan.....last2 tinggal je lah motor kat office dia..esok baru uruskan...

dan inilah harinya.. rupa-rupanya motor nie merajuk..kikiki yola en roommate pi jemur motor tu kena matahari.. last2 kena hujan.. so enjin motor masuk air...sebab tu bila start je nak masuk gear terus mati..
motor pun boleh demam...hahaha..  kami hantar jam 11am...tapi orang tu cakap petang baru boleh siap...sebab nak cuci enjin ke pebenda tah..huhu.. so dalam pukul 4 lebih ambil motor..


gambar bawah nie pelik sikit..padahal kami datang naik kereta...tapi time tolak moto en roommate boleh plak pakai helmet..dah macam kejadian motor rosak tu hari nie berlaku... dan nasib baik la bengkel motor tu dekat je dengan office en roommate..kalau tak nak menolak..phew...
yey!! biru kesayangan dah sihat..Alhamdulilah.. motor nie punca rezeki kami jugak.. kalau dia demam.. susah la jugak kami...hehehe..






Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers