iklan neh besshhh lerrr..

Tuesday, 4 October 2011

janji pertama part 2: nak tunang!!

assalamualaikum~~~~

hari nie lynn nak bercerita cara2 nak membodek ibu bapa kita supaya izinkan kita untuk bertunang dan berkahwin...weeee....

bodek la sangat..x denye...hehe

err...memandangkan time lynn menyatakan pada ayah dan mak yang kami nak bertunang..yela..ku mane pandai berahsia dengan mak dan ayah...so terus terang je la...kan....time tu sebenarnye lynn masih belajar lagi....hehe..dah gatal nak kawen? biar la!

plan kami berdua nie sebenarnye nak bertunang bulan 12 tahun nie...dan ikat selama 1 tahun..tu plan asal... time lynn cerita kat famly...ayah ok lagi..rilex..mak muka lain macam sambil cakap lynn nie berangan...

ok tulah kali pertama lynn sebut about bertunang nie kat famly..dan itu feedback yg lynn dapat...

kali kedua lynn cakap pasal tunang mase tu lynn dah final sem n lynn ade kat kolej dah...err...kebetulan time tu lynn cume amik subject yang senang so x de pressure sgt la untuk final... lynn msg kat ayah macam nie...

lynn : ayah...angah nak cakap sesuatu jgn terkejut tau...
incik ayah: ok...napa?
lynn: comfirm famly ipin nak datang merisik sekali tunang 24 september 2011 n kawen cuti sekolah bulan ___ 2012...( ___ tu rahsie la k..)


nak tau ape incik ayah reply?

jeng jeng jeng!!!


incik ayah: ok, nanti cume bawa duit tanda..kalau 2oribu bawak Rm 2oo...kalau 10ribu bawak Rm 1oo, cincin merisik n cincin bertunang...tak payah dulang2...buat kecik2 je x yah besar2 ayah dah serik....

(part ayah dah serik tu hanya mereka yang tahu je kenapa ok...hehe)

lynn: errrr....ok tapi famly ipin nak gak dulang2...x banyak 5 balas 7 je...boleh kan..?
incik ayah: ok..itu terpulang la...awak urus kan...
lynn: thanks ayah....muah2..


fuuhhh...gembiranye!!! actually lynn memang suka berbicang pekara nie dengan ayah...sebab ayah nie cool je..x banyak citer.... tak macam mak yang suke pikir bukan2... maksud lynn pikir bukan2 tu... mak suker pikir apa orang akan kata nanti....yela kan time tunang tu lynn baru habis belajar...huh! mulut orang mak!!! mak bagi dorang duit pun belum tentu dorang pandai tutup mulut dorang!

kebetualan time tu akak lynn ade kat umah lynn...so die la yang masej lynn cerita reaksi mak macam mane.. hehe..bukan nak mengumpat mak sendiri ok..

tapi time tu mak tak leh terima lagi...die seolah2 macam tak percaya...dah la ku berbincang dengan ayah melalui mesej jer...mane mak nak cayer.. mak asyik cakap ngader2 angah... berangan...

habis belajar awal bulan 8 lynn terus balik kluang...time tu dah bawak la sume barang2 hantaran yang nak bagi incik tunang.. kat kluang tinggal nak barang untuk gubahan hantaran je....

time tu incik tunang hantar balik kluang tp die tak sempat la jumpa mak lynn sebab mak keje dan incik tunang nak kena balik kl time tu jugak...

walaupun dah ade depan mata barang2 hantaran tu...emak lynn masih x percaya..masih was2 lagi... so lagi 3 hari nak raya...incik tunang datang kluang lagi...

kali nie emak je ade kat umah, ayah masih kerja.. sebab selalunye time incik tunang datang..ayah ade..so, incik tunang banyak berborak dengan ayah je la..mak nie dok nyampuk2 je...time lynn kat dalam bilik lynn dengar la yg incik tunang nie berborak dengan mak kat dapur...time tu mak tengah masak untuk berbuka...kire first time la dorang berborak berdua..

ishkk...lynn terdengar la yg incik tunang bercerita berkenaan 24 september tuh....
time kteorg nak kluar g umah abg ipo sebab nak ambil ainul bartrisyia... muka mak tersenyum2.. time tu baru lah die percaya akan tibanya tarikh 24 septermber tu...

time incik tunang nak balik semula ke kl...mase tu lepas subuh... die salam tangan mak n cakap kat mak... jumpa 24 september... time tu lynn tgk hati mak dah berbunga2 jer...haha...

baru lah mak terima yg kami akan bertunang 24 september....

sejak tu..bila ade org tanya...nak tunang x kerja dulu ker?
x tolong keluarga dulu ker? mak bapak x puas lagi makan duit anak...anak dah nak kawen..

huhu..macam2 lagi la...tp mak ade cakap...yg lynn time belajar pun banyak membantu family... n lynn pulak pesan kat mak suruh cakap kat mulut2 puaka tu cm nie...

nak tolong mak bapak x semestinye sebelum kawen je.... tolong mak bapak tu selagi ada hayat kite....dah kawen pun boleh tolong mak bapak kite... bukan tolong duit je...tapi tolong gak doa untuk mereka...


ok entry bodek yang emo sebenarnye...bye!







Image Hosted by ImageShack.us

3 comments :

Fauzan Ghazi said...

Means time tunang tu bwk duit tanda ke mcm mane?

alynn malynna said...

ha'a..bawak duit tande je.. mcam dekat entry nie

http://alynnmalynna.blogspot.com/2011/10/janji-pertama-part-3cobaan.html

tapi kalau nak bagi semua skli jumlah hantaran pun boleh lagi2 kalau tempoh bertunang tu x lama...

Anonymous said...

Bestnya. Nak tunang jugak cuma belum ada tarikh lagi bila huhu

iklan-iklan!!!