iklan neh besshhh lerrr..

Thursday, 6 October 2011

janji pertama part 4: gubahan hantaran..

assalamualaikum....

part kali nie nak bercerita berkenaan gubahan hantaran....
kali nie pun banyak gak dugaanye....huhu berapa punye banyak la dugaan....

dugaan pertama
duit ler....dah la time nie lynn tak kerja ok...duk jd babysitter kat umah menjaga ainul batrisyia 24jam...tapi x dapat duit pun...bahagia je yg ku dapat time tuh...hehe...dengan ica bahagia sentiase..huhu

hari pertama beli barang untuk buat gubahan... Rm 125 abis..fuhh....
balik umah tengok balik buku bajet yang lynn dah buat... lari sikit dari bajet...x per....

terus buat bajet seterusnye sebab ade lagi bahan gubahan yg belum beli...kire punye kire.... Rm 100 lebih gak akan abis.... tu x masuk bunga untuk pelamin lagi...aduh...koyak poket...duit yg dah simpan selama nie abis..huhu...tp x per asalkan lynn x gune langsung duit mak dan ayah....alhamdulilah....


bila dah beli barang2 nak buat gubahan hantaran...masa untuk buat tu yg malas sebenarnye... dah la ku 24jam dengan ainul batrisyia.... nak buat alasnye senang la sebab besar2 kan...senang nak balut...tapi bila part kaki tu...aduh...susahnye...dah la berukir2..kecik2 pulak tu... bayangkan ade 11 hantaran.... 1 hantaran ade 4 kaki... tak ke ade 44 kaki yang kena buat...


asalnya nak buat tema bantal macam nie takde kaki...so, guna dulang la...tapi bila dah sampai kedai... ternampak contoh2 hantaran lain... tu tiru tambah kaki tu...senang x yah nak berdulang lagi...


nampak tak kaki2 tu...susahnye la hai nak membalut...


lynn start buat hantaran time malam...pukul 12...mase tu dah tentu la ainul batrisyia dah sedap tidur...buat punye buat... tengok jam pukul 3 pagi... tapi cume dapat buat 6 or 7 kaki je...


badan dah penat ape lagi..time untuk tidur la...walaupun penat sgt...tapi bile tgk sebelah..ainul batrisyia tengah tidur..dapat cium die...hilang penat td...hehe...baru tidor 1 jam...si ainul boleh bangun nak menyusu pukul 4..adoi..... hehe..tp tak pe.... dalam 5 hari la lynn dok buat benda tu je....dah siap semua.... baru la tampal kaki kat alasnye...then cucuk bunga untuk hiasan...
untuk tu sume..kejap je..1 jam pun tak sampai...alhamdulilah... lagi 2 minggu nak tunang... barang2 hantaran suma dah siap....

opss!!! mak andam tak tempah lagi!! baju tunang pun tak de lagi..aduh!!!!

kite tunggu entry seterusnye ye...

eh encik tunang kamu bace kan...kamu tau la kan nape setiap kali kamu call sy mesti cakap...bz buat hantaran... nie la sebabnyer....hehe...


Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!