iklan neh besshhh lerrr..

Friday, 7 October 2011

janji pertama part 5: andaman!

assalamualaikum....


wow dah part 5? bia betol....
ok part kali nie cerita berkenaan andaman...
lynn ade la jugak tengok2 kat beberapa andaman melalui facebook je...
walaupun banyak yang menarik...tapi lynn kurang berkenan dengan solekan andaman2 tersebut...last2 g kat andaman time akak lynn kawen dulu....
lagi pun mmg dah kenal lame dengan mak andam nie...mane tak nye....sepupu ayah..hehe...

so g la book andaman...time tu pun x comfirm lagi...sebab dah lambat kan...bile g kedai andaman nie kat taman sri kluang johor... baru la mak andam (cik ana) check die punye jadual... fuhhh selamat la tarikh 24 september tu die free waktu lepas zohor...sebab lepas asar die nak makeup orang kat kahang barat untuk majlis akad nikah... alhamdulilah...cik ana free time tu....

untuk baju tunang nie..lynn sewa je kat andaman nie... sebab tak sempat dah nak buat2 baju...nak g tempah pun x sempat dah sebab time tu sume sebok siapkan baju raye... even majlis lynn 26 syawal... tp memang x sempat la nak buatnye....sebab kene hantar awal2 kan...

so, sewa baju....pilih punya pilih...dah x de dah baju yang sesuai untuk majlis tunang nanti...lynn nak sewa baju warna hitam merah...cuma ada dua je... tu pun sebenarnye baju pengantin...bukan untuk tunang.... tapi terpaksa la amik baju tu walaupun over gelemer....yela baju untuk persandingan di pakai untuk majlis pertunangan mane x gelemer... tapi sebab terpaksa... x pe la...redah je la...asal ade baju time tu cukup dah...tapi mahal la pulak baju tu...sebab baju tu kainnye mahal... sewa baju + makeup lagi... makeup standard la RM100... thanks cik ana sebab kurangkan harga baju tu... jadi dapat la murah sikit...alhamdulilah...yang kelakarnye... majlis lynn lepas zohor pakai baju tu sampai pukul 5 ptg... kena pulangkan balik baju tu...sebab sebelah malam...pengantin yang nikah tadi nak guna untuk majlis malam berinai dia.... hihihikkkk...kesian bekas ku diguna.... sory la yer bau asshheemmm dah...


hihi...bagi sikit dulu yer gambar... nielah baju gelemer tu...dah macam org nak bersanding dah...siap kena perli dengan incik ayah...boleh ke die kate nak call tok kadi time tu...adoi....

ingatkan nak tempah pelamin...tapi nak save bajet punye pasal...lynn n mak cadang nak buat pelamin sendiri.... thanks to abg ipo sebab anto kayu tu...ape namenye..plate ke ape..(sory kalau salah sebut..hehe..)untuk buat pentas....thanks...sangat hargai...




ini lah pelamin yang dok buat sendiri sorang2 pulak tu... dah la kayu tu berat.... gagahkan juga angkat sebab nak membalut... hiasan tu di bantu oleh incik ayah dan puan emak..err..walaupun x cantik macam pelamin2 yang andaman lain buat tu...tapi ku tetap puas hati dan berbangga ok... sebab hasil kerja tangan sendiri.... alhamdulilah... thanks kat jiran sebelah sebab bagi pinjam bunga kat atas pelamin tu....cantikkkk.....


part seterusnya ialah? rahsiakan pertunangan!!!

Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers