iklan neh besshhh lerrr..

Saturday, 8 October 2011

janji pertama part 6: rahsiakan pertunangan

assalamualaikum.....

sory la yer.... sejak akhir2 nie entry banyak sangat becerita...gambar kurang...
kite ke part yang seterusnya....

rahsiakan pertunangan...

niat pertama lynn itu lah die...kami nak rahsiakan pertunangan kami...mungkin orang tau kami akan bertunang...tapi tarikhnye tu kami nak rahsiakan....

actually lynn cume bagi tau kat orang yang rapat dengan lynn je yang kami nak bertunang.... semua tu housemate lynn merangkap adik2 angkat lynn n incik tunang... sebab adik2 ku semua tu panggil incik tunang abg ipar...huhu...

tapi last2 kantoi gak dengan beberapa member2 sekolah sebabnya..... salah sorang daripada ex housemate lynn buat event kat facebook dengan title... majlis pertunangan rosaihafin dan amalina.... time die buat tu..terkejut gak la...sebab ku mmg dah berniat nak rahsia...

tibe2 muncul komen2 daripada kawan2 yang lain...aduiii....kantoi la pulak.....yela dah la lynn tak jemput diorang kan... tak bagitau pun nak bertunang... ade gak la yg msg lynn tanya betol or main2.... ade tu siap cakap sampai hati tak jemput....

huuuu...sory la yer kawan2... pada lynn kalau setakat tunang nie.. tak perlu kot dihebahkan... tunggu lynn dah nak kawen nanti baru lah lynn jemput yer...

lagipun ayah lynn dah serik dah nak buat majlis besar-besaran...so, lynn buat ikut yang ayah dah tetapkan la.... kalau kita nak hati orang tua kita suka, sayang pada kita..kita kena la ikut cakap dia kan....

so, lynn n famly cuma jemput orang yang penting2 je la.. macam sedara mara dan jiran tetangga yang dekat... tapi tak bermakna kawan2 tu tak penting dalam hidup lynn...

so, rahsiakan pertunangan....hebahkan pernikahan...

dah tunang nie nak hebahkan pun x pe kan..sebab kebaikkan untuk diri sendiri jugak.. yang perempuan2 nie tau kan napa...?




ok.... setakat nie je lah yer... next entry sewaktu majlis pertunangan... part akhir kot...=)

Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!