iklan neh besshhh lerrr..

Thursday, 28 November 2013

makang-makang | kedai makan upin ipin at Bangi


Assalamualaikum~~~
sepatutnya dah lama dah update tentang makang2 kat sini..tapi entah..ikutkan hati malasss gilersss nak update... tapi setiap hari en roommate tanya.. bila nak update tentang kedai makan upinipin..

mase tu hari sabtu 9nov2013, kebetulan hari  sabtu tu kerja... sekarang sampai unjung tahun lynn kerja hari sabtu.. selang seli.. minggu nie pun kerja sabtu...dah same dengan en roommate..minggu nie pun dia kerja jugak.. minggu depan cuti.. 

waktu balik kebetulan waktu makan tengah hari.. kami terus ke bangi..en roommate la ajak merayau2.. lynn kerja tak lama pun..dari 8.30am-11.30am... tak lama kan? so dah merayap dekat bangi je pun... tengok  jam dah pukul 12++ en roommate decide nak makan kat bangi.. since kami tak google pun ape2 kedai makan yang menarik kat bangi nie.. so main redah je la mana2 rase macam best je... huhu..


tapi lynn sebenarnya memang tak nak makan kat sini..

"ala nie kedai makan budak2"
" orang yang datang sini sume bawak budak2"
"ala segan"
ala.. ala...


macam-macam alasan... hehe..tapi lynn tahu en roommate memang teringin nak makan kat sini... sebab setiap kali kami ke bangi..mesti dia ade je ajak makan kat kedai upin ipin... ishh...en roommate kadang2 perangai macam bebudak...

eh..nape abang tibe2 pakai baju warna biru...nak sama la tuh~~~
setiap hari sabtu...nak jadi manje sikit.. en roommate akan hantar pergi kerja.. ala sabtu je pung...


yey! kita dah sampai... betol3x


snap2 picture..buat muka tak malu.. nasib la orang meja sebelah pun sibuk snap2 picture dorang.. so kurang sikit malu...heeee..



order kena tulis sendiri... so kita tulis la apa yang kita nak....



nie permandangan depan meja kami... time nie tak ramai orang lagi..tapi jam 1ptg je... ramai ler pulak orang...macam biasa la..dah nama kedai makan upin ipin.. so keliling semua gambar upin ipin dan rakan2.. dekat tv pulak dorang duk pasang cerita upin ipin... so anak-anak kecil yang excited dengan upin ipin boleh la layan.. dan ibu2 bapa2 boleh la menjamu makanan dengan penuh khusyuk...hahaha



buku menu.. saje je amik tengah2..kakakahh




air yang kami order.. en roommate tengah hari buta die p order teh tarik...




macam biasa la.. fevret4ever lynn.. nasi ayam..
ok lynn sebenarnya terpengaruh la dengan gambar dalam menu.. nampak lazat.. mengiurkan..  meleleh air liur..tapi bila depan mata.. alamak.. nape ayam kecik cinonet je... dan bila rasa...
alamak kenapa nasi nie macam sikit lagi je nak masak..sikit je lagi..kalau dia tunggu kejap mesti nasi nie masak... lynn memang kurang suker kalau nasi tu jelantah sikit.. keras sikit or nasi lembek..maksudnya nasi yang tak sebutir-butir.. nasi lebih air.. memang failed la.. memang makan sikit je la... pada lynn biar lauk kurang sedap..janji masak nasi perfect! 

kesimpulannya.. set nasi ayam nie... hampeh.... sory.. sory sangat2...



ini menu pilihan en roommate... chicken chop... ok la set nie..walaupun en roommate kate tempat yang kami pergi sebelum nie lagi sedap....tapi ok la...just nice..

nielah harga nya.. so terpulang la pada korang yang dekat area bangi/kajang/semenyih/putrajaya.. sama ada nak datang makan kat sini or tak.. just try.. orang kata nak merasa.. kalau sedap..bagitau kengkawan kan.. kalau tak sedap.. update blog.. kalau tuan punya kedai baca mana tahu diorang boleh upgrade sikit recipe ke kan..yela ..rugi.. nama upin ipin besar kot kat malaysia.. sayangnye kalau tak tahan lama...

err..lagi 1 en roommate kate.. pelayan perempuan kat kedai nie.. muka taik! haha... en roommate cakap muka tak cantik tak pe.. janji senyum..tak cantik pun ade la sikit manisnya.. nie tak muka cantik pun kalau tak senyum rugi.. lagi la kalau muka tak cantik.. lagi teruk muka tu dik oiii masam mencuka...
pelayan perempuan ea.. yg lelaki ok je setakat nie.. 


Kedai Makan Upin dan Ipin 2
klik gambar k.. lynn copy dari blog eriqazz.. nampak macam sedap je... rugi tak ambil set nie.. yela daripada ambil set nasi ayam tu...



kedai makan upin ipin banyak cawangan.. mungkin yang dekat bangi nie kureng sikit.. sebab ade jugak kedai makan upin ipin yang dekat tempat lain.. sedap2 katanya...

Image Hosted by ImageShack.us


No comments :

iklan-iklan!!!