iklan neh besshhh lerrr..

Wednesday, 27 November 2013

Alasan...



Assalamualaikum~~
alasan apenye kan?
buat pertama kalinye..en roommate beli barang secara online..selalu lynn je yang duk menunggu posmen datang rumah..tapi kali nie en roommate pulak.. habislah duit bila dah terjebak beli online..

tapi setelah hampir seminggu barang yang sepatutnya tiba di depan pintu tak ade jugak...kalau time posmen hantar tapi tak ada orang..confirm dapat surat kan..suruh ambil dekat pejabat pos.. en roommate mula la rungsing... dan yang paling penting mula la si bini nie nak membebel...

"abg  dah cek betul2 ke? mane tahu kena tipu... check tak dekat feedback orang..mane tau yang lepas-lepas punya ada je kes tipu ke..."


bukan nak membebel ape...kalau barang yang di beli tu murah..tak pelah jugak.. nie mahal..tak berbaloi kena tipu...kalau report pun dah tentu tak dapat apa2 kan?

so...secara kebetulan hari jumaat lepas lynn memang amik cuti.. dan en roommate pulak hari khamis kena kerja dan balik sampai pukul 5pagi... sepatutnya dia kena masuk haflday la..lepas solat jumaat..tapi tah tiba-tiba bos dia kate tak payah nak halfday...terus cuti je.. dan tiba-tiba kami tak kerja.. hehehe...

lynn suruh en roommate call/msg ..mintak no daftar..sebab guna pos berdaftar..dah dapat..kebetulan time tu kami merayap.. so singgah kejap di pejabat pos.. nasiblah tak kerja kan?


orang belakang..muka ape tu? lepas kena bebel...haha



dan akhirnya..dapat jugak... dah pos lama sebenarnya.. 14nov2013..
tapi sampai 22nov2013 still tak dapat...


en roommate tanya kat kuanter..kenapa lambat?
tak ada orang nak hantar.. budak cuti....

alasan? boleh pakai..haishhhh.. nasiblah benda tu tak urgent.. kalau lah benda urgent..kan susah!


dan nasib tak kena tipu..kalau tak memang nie la last en roommate beli barang online..hahaha..


Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!