iklan neh besshhh lerrr..

Wednesday, 13 April 2011

Showdown 2011

ku menunggu..ku menunggu kau putus dgn kekasihmu....lalala...motif nyanyi lagu tu??? ahakz...saje je..sambil type entry nie layan ERA...x seronok lirik lagu tu kan??

assalamualaikum semua......

apa khabar?? harap semua sihat hendaknye...
showdown 2011 kembali lagi...setelah showdown 2010 berakhir dengan kemenangan wakaka crew...tahun nie showdown kembali dengan kemunculan crew2 yang hebat...wah......cerita mcm pro jek...




setiap orang ade pendapat masing2 kan?? ok nie pendapat lynn je..sebagai gadis melayu..yang hanya pandai menonton saja...yang sebenarnye tak tahu sangat ape tu b-boy...ape itu hip hop...yang x minat sangat benda nie semua..tapi bile kita dah layan benda nie..memang mendatangkan minat la kan? sejak tahun lepas lynn dah layan..so tahun nie tak nak lepaskan peluang la...

hari nie dah masuk episod ke 2 dah....pusingan battle yang mempertaruhkan 34 crew..tapi untuk hari nie hanya 18 crew sahaja...

oo ye..bagi yang tak tahu la..pusingan battle nie adalah pertarungan antara dua crew, so crew yang melakukan pergerakkan yg terbaik, yang mengikut bit muzik dan yang penting paling mantap akan di pilih untuk ke pusingan meltdown...meltdown pulak ape?? tu nanti la ok..kte tumpu pada pusingan battle dulu...

juri untuk battle nie macam biase la..Maple, Joe Flizzow, dan ada tambahan 2 orang juri iaitu b.boy zero daripada Giller battle crew dan tentunye si cute...Alam daripada wakaka crew..cute ke?? ahahaha...

joe, zero, maple dan alam

ok2 untuk battle yang pertama antara centreline dan vat69...pada pendapat juri centreline mempunyai pegerakkan yang halus, mereka jugak ade team work..so nie dah beri kelebihan pada crew nie...tp untuk vat69, juri puas hati la..sebab menunjukkan peningkatan..dan keputusannye..centreline di pilih untuk ke meltdown..serius...aku x paham apa yang crew nie cakap lepas dorang dipilih ke meltdown...pliss la..cakap bahasa yang orang buleh paham..bahasa melayu ke...bahasa inggeris ke...nie bahasa cina...tak semua orang boleh paham..kan??

battle seterusnya antara Rokusteps dan syko breakerz..wow! persaingan yang sengit dan sangat mantap..gaya dan pergerakkan syko breakerz sangat mantap, dan untuk Rokusteps sangat dasyat..juri ade jugak cakap yang crew nie dah biasa dengan battle..persaingan yang sengit..dan yang akan ke meltdown Syko breakerz...

ada yang hebat ada yang kurang hebat..itu biasa la...macam crew yang seterusnya nie...stop reverse dan Da last minute...terlalu kucar kacir..serius..lynn x tgk sangat pun crew2 nie beraksi...sebab dari awal dah nampak kucar kacir...eh..mereka nie bermusuh sebenarnya..ha?? actually seorang dari crew last minute adalah bekas ahli stop reverse crew...sebab tu lah masing2 tunjuk kehebatan crew2 dorang yang akhirnye kucar kacir je...tapi untuk battle kali nie..berpihak kepada Da last Minute!

ok, lynn tak la sangka kan..yang untuk showdown nie ade jugak sesi nangis2..sesi nak tolong keluarga...ala macam yang kat akademi fantasia tu..tak pun mentor..orang kate kalau nangis depan tv nie mintak simpati je lebih kan?? ishh...cm tu ke?? tu la antara dramatiknye untuk battle kali nie yg diwakili Egs monster dan Red Crayon..persembahan mantap...juri puji Red Crayon sebabnya mereka nie sangat la style dalam tarian dorang...tapi keputusan juri berpihak kepada Egs monster....!!

Yang bestnye showdown nie...bukan je crew2 yang dah dewasa... kanak2 pun ada..budak sekolah lagi...yang penting mereka dapat sokongan daripada ahli keluarga..Leeleesm..crew yang dianggotai oleh kanak2 perempuan dan ade sorang la lelaki...eh...tengok budak lelaki tu menari lagi lembut dari budak perempuan tu..ape kes??? hehe...alam cakap cutenye...tp sebenarnye alam lagi la cute..!! hehehe cute??...eh..yang x bestnye untuk JB breaker nie macam mengharapkan dua orang budak kecil tu je..lynn tengok budak kecil tu je yang menonjol...macam tak percaya je yang budak nie baru 4 bulan join benda nie semua...nampak hebat! dan dah tentula crew dorang yang akan ke meltdown...JB breaker!!

persembahan yang paling teruk malam nie?? zoopa fresh dan stepholic... tak ada personaliti..dan persembahan mereka x menarik perhatian juri langsung...tapi untuk battle kali nie..berpihak kepada zoopa fresh..

battle seterusnya antara Fuxion Family dan Bounce Stepperz...juri kata fuxion family terlalu kelam kabut...persembahan jugak nampak tak yakin..manakala bounce stepperz..mereka kelihatan bagus dan memang ready untuk battle kali ini..so? dah semestinye berpihak kepada bounce Stepperz..

Hiynemes!! nama yang unik...sebenarnye kalau di terbalikkan jadilah nama tempat asal crew nie..ce terbalikkn...jadi ape?? SEMENYIH!! ahaha..kreatif sungguh dorang ye nak bawak name semenyih..persembahan mereka agak aggresif dan berani...tapi sayang..sebab crew X13 lagi mantap dan mahir dalam pertarungan..so mestilah berpihak kepada X13..

battle terakhir untuk hari ini..antara battle yang ditunggu2 oleh juri...antara HMC Phlow dan elecoldxhot....apa yang boleh dikatakan??? ya...Mantap!! kedua2nya sangat mantap!! persaingan yang sengit ini berpihak kepada elecoldxhot...

setakat ini je lah untuk episod kali ini..minggu depan ada lagi 16 crew yang akan membuat persembahan di pusingan battle..jadi..tunggu....

lynn masih tak tahu lagi nak bagi sokongan kat crew mana...masih tercari-cari..hehe...

sorry ye kalau tersalah eja nama crew ke...atau tersalah bagi review tentang showdown 2011 nie... selagi lynn tengok tiap2 minggu...lynn akan update..kalau tak update pasal showdown nanti..maknenya lynn x tengok la...hehe...ok....dadaaaaa.........

tak sabar nak tunggu minggu depan nak tengok deja vu breaker crew nie..sebab dorang dari sabah dan mase first time sampai KL angan2 dorang nak peluk KLCC dan tercapai gak angan2 tu..siap nangis bagai..so nak tau dorang nie berjaya tak ke pusingan meltdown?? saksikan setiap rabu tepat 9.30 mlm di 8tv dan channel 708 untuk Astro...


credit picture to 8tv showdown2011

Image Hosted by ImageShack.us

2 comments :

EpynN said...

sejak bile layan nie tah??

linziana said...

hi gojes!me tinggalkan footnote sambil baca entry :)

iklan-iklan!!!