iklan neh besshhh lerrr..

Monday, 17 February 2014

17 Rabiulakhir 1433 - 17 Rabiulakhir 1435


Assalamualaikum~~




Ya Allah tak sangka dan rasa bersyukur sangat 17 rabiulakhir kembali lagi..2 tahun kami melayari bahtera yang kami bina...
sesungguhnya banyak yang kami lalui walaupun masih 2 tahun jangka hayat perkahwinan kami..
lagi2 bila ditanya tentang rezeki.. ada mempertikaikan nye.. tapi alhamdulilah.. kami dapat tempuhinya...

ye Rezeki daripada Allah dalam pelbagai bentuk.. di takdirkan bukan milik kami lagi.. so belum lagi masanya kami miliki rezeki itu... walaupun kami dapat merasainya hanya seketika..kami tetap bersyukur dan kami akan terus berusaha.

tulah yang paling pahit dalam tempoh perkahwinan kami..kehilangan sesuatu yang amat kami tunggu2 selama ini...


                                          


melayari kehidupan berumahtangga dengan insan yang bergelar suami..sangat indah apa yang Allah janjikan..pahit manis kami tempuhi..susah senang kami bersama.. dan hanya kami yang merasainya...
bila si suami sakit isteri menjaga dengan penuh kasih sayang... tak nak ada sedikit pun rasa sakit yang ditanggung oleh suami itu berpanjangan..begitulah sebaliknya...berlaku pergaduhan besar macam manapun..kena pastikan sebelum tidur malam..segala pergaduhan itu selesai malam tu juga... Sesungguhnya emosi memainkan peranan penting dalam rumahtangga...

 kenangan sebelum kahwin... en roommate suka sangat lagu permata untuk isteri..  selalu  post dekat fb lagu permata untuk isteri versi kartun nie... menyentuh hati..mana taknya time tu kami tak kahwin lagi...dah kahwin pun post lagi...

sebenarnya kami memang plan nak kahwin paling awal akhir tahun 2012..dan paling lewat akhir 2013.. tapi Allah bagi lebih pada kami.. kami kahwin awal tahun 2012..sesuatu yang kita nak jika niat kita baik.. pasti Allah akan bagi lebih lagi pada kita....

Rumahtangga syurga adalah hasil perjuangan dua insan yang berkahwin kerana cita-cita menegakkan Islam.  Demi kemegahan islam bukan kemegahan peribadi. Inilah syurga yang disegerakan sebelum syurga yang kekal abadi - ust Mohd Fadli Yusof









kita nak g makan..daaaaaaaaaaa


Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!