iklan neh besshhh lerrr..

Sunday, 20 May 2012

nasi ayam koboi versi suprise!!

assalamualaikum....
ahad muncul kembali....
hari nie walaupun cuti tetap bangun pagi2....
buat sarapan untuk en roommate...
lepas tu sambung tido...hehe....
tido pun time tu dah pukul 10.30...bangun2 tengok jam pukul 11.45...en roommate kat sebelah tengah layan movie....
pelik gak sebab dia dari subuh tak tidur...tiba2 lynn bangun je...die pulak sambung bangun tidur...

orang kata nak pikat suami dengan perutnye...
so, hari nie sebenarnya dah plan dah dengan en roommate..kami nak masak ayam bbq...
tapi ape yang kami plan cume ayam je... nasi en roommate suruh masak nasi putih...

lynn rase macam x  best la pulak...nak makan ayam semate-mate so...sementara en.roommate tidur...
lynn kemas rumah dan masak... tengok kat dapur hanya bahan2 tertentu je ade...so, lynn masak la nasi ayam...nasi ayam koboi...sbb banyak bahan x de..hehe...

masa tengah buat sop..tibe2 en roommate bangun...die terus menuju ke dapur...tiba2...

en.roommate: honey...nape masak sop..abg nak ayam bbq..
lynn: diam jekk...

then die terus masuk bilik ambil tuala dan mandi...lynn pun buat keje lynn..masak nasi ayam...time en.roommate nak kluar dari bilik air...kebetulan dia ada kat dpan pintu bilik air...lynn lalu depan die....nak tau die tak pandang lynn...tgur pun tak...sah!! die merajuk..hiksss...

lynn trus masak je la kan kat dapur..tp time tu ayam x bakar lagi.... tiba2 en roommate bersuara dari depan...

en. roommate:  abg dah 2 hari tunggu nak makan ayam bbq...hari nie je la nak makan honey tak keje..
lynn:  diam ....dalam hati berkata..~~~ kesian laki aku nie...btol2 nak sgt ayam bbq...
lynn pun terus cakap.... abg tgk honey masak sop... meh sini dalam periuk nasi nie..tengok...
 en. roommate: eh nasi ayam!!! hooneyyyy!!!
lynn: abg suke?

so, dapat la buat suprise..kat die...event ade bahan2 yang x de..tp still gak jadi nasi ayam !! sedap...


nasi ayam koboi versi suprise!!
itu versi hari ahad punye cite...blum abis lagi yer.. mase hari ape lynn tak ingt...haha... tapi time tu macam kurang sikit la kesihatan nie... sebab time tu selsema dan batuk serta sakit tekak..plan dah memang nak masak asam pedas ayam.. time masak tu...nampak menyelerakan...panggil en.roommate suruh die rasa sikit..sbb bila lynn rasa macam tawar gila2....tapi en roommate kate dah ok...sedap...


lepas masak trus hidangkan sebab makan panas2 la sedap kan... sambil pegang senduk nasi en. roommate tanye..

en.roommate:  berapa cawan honey masak nasi...
lynn: 3 1/2 jek...
en.roommate: banyakknye..lain kali jgn masak banyak2...abg nak diet...
lynn: abg tgk tu..baru nak makan abg dah ambik nasi penuh 1 pinggan...dah tinggal sikit je dalam periuk..honey masak untk sampai malam..
en.roommate: tak abg tak tambah2 dah... nie makan terus abis....

baca doa dan makan..time lynn makan nie...rasa tak selera sangat...  tekak rasa lain...tak sedap asam pedas nie... dah la tawar...  walaupun dah msukkan garam banyak... sekali lynn toleh ke pinggan en roommate..dah habis!! siap time tu die tengah pegang senduk nasi nak tambah nasi..

lynn: eh abg tambah? kate ambik banyak2 tadi x nak tambah dah...
en.roommate: hehehe..sedap
lynn: kena masak nasi lagi la malam nie....untung ler abg selera makan...honey...sume rase tak sedap...

 
asam pedas ayam..



 licin~~~~ 
asam pedas ayam...telur dadar..dan sayur kobis goreng....

~~~ hari isnin nak masak lemak cili api~~~~~~~~~~











Image Hosted by ImageShack.us

1 comment :

Azlin said...

Salam,
Alamak, kecur airliur.

Jemput singgah my blog ye.

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers