iklan neh besshhh lerrr..

Sunday, 20 February 2011

perampas???? (edisi perempuan)


assalamualaikum....

tetibe tergerak nak becerita dan berkongsi mengenai perampas...
lynn pun x tau kenapa....jd kalau ade diantara anda semua yg terasa...mintak maaf ok...
nie bukan sesi luah perasaan,,,
ini bukan bukan nak menyakitkan hati sesiapa..tp sekadar mengingatkan....

lynn x pasti..sejauh mana kita sebagai manusia...sanggup melakukan benda tu semua....

perampas selalu akan berkata....

"ala baru boyfriend...belum kawen...x salah punn..."

ade jugak yg kate..

"bukan aku yg nak die...die yg nak aku...."

x kurang ade jugak yg kate...

"x pandai jaga boyfriend/suami....sebab tu cari lain...."

sebagai manusia...lynn sangat x suka dengan orang yg suka sgt mengganggu kebahagiaan orang lain...terutamanya perempuan...lynn pelik...knapa perempuan yg sering di kaitkan dengan perampas...ish...mintak di jauhkan la diri nie dari benda tu....

kalau di tanya lynn..penah ke mengalami situasi nie?? tipu la kalau x kan?? sebab tu nak bukak cite nie...ahaha...

korang semua percaya pada hukum karma?? tah la...tp kalau kite yg islam nie..x elok kan percaya bnd tu sume...

tp setiap apa yg kita lakukan akan dapat balasannye....x kire la baik mahupun sebaliknye... Allah tetapkan itu...

salah ke kalau lynn kate...

" x pe la kau rampas hak aku...mungkin 1 hari nanti hak kau jugak akan dirampas"

jahat ke kalau kite seolah-olah mendoakan benda yg buruk berlaku??

tapi benda tu dah pun berlaku...ahhaah...2 thn lepas...kau rampas hak aku.....dan sekarang hak kau dirampas....eh adakah akan terkene pulak pada perampas yg baru tu nanti??
eh x yah la ea....kite doa kan yg baik2 aje.... kan???

kadang2 dalam hidup kita nie...bile kite terlalu baik...kita akan dipergunakan....dan lynn x nak jadi seperti itu....cukup lah benda tu berlaku dahulu...lynn tak mahu berlaku lagi....

kepada perampas2 semua...insaf la.... cube mintak maaf kat perempuan yg korang rampas hak die tu....agak2 di maafkan x???


eh lupa pulak...selalunye..perampas nie x kan sedar yg die tu perampas...ibarat macam...

"sy tak tau pun yg dia tu dah ade girlfriend...bile dah kenal baru tau die ade girlfirend...."

pada lynn pulak....kenapa lepas tau tu masih nak teruskan hubungan dengan lelaki tu kan?? ish,,alasan..

"sy cume berkawan je dengan die..die ada masalah dengan girlfriend die... jadi sy sekdar nak tolong dia je"

ish...tapi kamu tolong die putus dengan awek die kan??bukan tolong setel kan masalah tu...pure2 saje....

eh...korang yg da ade kekasih tu...cube2 ingat balikk...korang tu dulu perampas x..ahaha...mane tau kan? dalam x sedar..eh aku perampas rupanya.....hahaha.....

kesimpulan yg kita dapat???

setiap perempuan dalam dunia nie..akan benci dengan peramapas...even perempuan yg perampas tu pun..kalau 1 ari nanti hak die dirampas..die pun akan benci perampas....betul x???


sory k pada yg terasa...x de niat pun...cume nak meningatkan diri nie...supaya x terjebak pun dengan situasi macam nie....



eh....kalau kamu kate saya perampas...cube jgn dekat dengan sy....kamu jauh la dengan sy....sebab sy mungkin akan rampas hak kamu...seperti yg selalu kamu pikirkan....

eh kalau ex bf sy nak sy balikk....korang agak2 sy terime die x??

ishh...dah tentula x!! sebab x mustahil die akan buat bnd yg same tu lagi...kan?? wat sakit hati je la nnt...

Image Hosted by ImageShack.us

7 comments :

Nadia Eden said...

sy anti-perampas! =)

ïêmå å¢klê§ said...

biar la kalau orang 2 nak jadi permpas, kalau bf kita setia die xkan dirampas kan???kan???

(^_^)

Nor Moscow said...

mintak2 dijauhkan dr org yg bergelar'perampas' ni!

alynn malynna said...

@Nadia Eden

semua perempuan anti perampas rasenye...hehe

alynn malynna said...

@ïêmå å¢klê§

mmg betul kalau setia x kan dirampas..tp lelaki nie pantang ade lebih...nak sapu je kan...jd kte sbg perempuan nie kne la jge2...

alynn malynna said...

@Nor Moscow

amin...sy pun mntk2 jauh la dr title perampas tu..hehehe

Anonymous said...

Jgn lah salah faham ,jodoh tu dtg dlm pelbagai cara kn ..kalau di rampas ,,mksud nyea dia sudah jumpa org yg lebih baik utk dia , atau mgkin dia tidak ckup baik utk kite ,, bia lah kena rampas sekarang dr kena rampas kemudian ari .wktu anak dah 5 lg sedih kn

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers