iklan neh besshhh lerrr..

Sunday, 13 February 2011

jom ke restoran cerana...

salam readers...

bnyak benda nak share..tp ketandusan idea nak menaip n3...
jumaat lepas..1102-2011 g dating2 dgn my epynn..hahaha...

da pnt2 jalan time nak balik
my epynn dah tanya nak makan kat mane..
ape lagi..lynn pun pikir2 la kan kat mane nak makan..since time tgahari kteorang kluar..makan nasi ayam,ayam salai kat pajam tu...now dah malam.....tentulah perut da bekeroncong...
mule2 decide nak makan satay haji samuri kat kajang tu..tp ble pikir kat situ mst ramai orang x seronok la..

tetibe teringat ikan siakap 3 rasa...dah lame x makan..tp kteorang x tau kat mane yg sedap...
time isi minyak dekat petronas lebuhraya cheras-kajang..ade satu restoran kat belakang petronas tu...tempat mmg tersorok..kire kalau orang yg tak tau mybe x kan terpikir yg ade restorant kat belakang tu..

ape lagi...myepynn tu pun...redah jek la...

lynn: ade ke siakap 3 rasa kat sini?
my epynnn: ntah...x tau la...redah je...
lynn: kalau x de??
my epynn: kalau x de kte g cari kdai makan lain esok..ok?
lynn: ok..


first time jejakkan kaki kat situ...masuk je..ade kuanter...terus pergi je la...then ckp nak makan tuk 2 orang...

sebelah kanan restoran tu ade disediakan ice box...ala mcm yg jual ikan kat pasar tu...korang pilih sendiri ikan jenis ape...besar or kecik...
lynn pun plih la ikan siakap...n sotong...ikan siakap tuk masak 3 rasa n sotong tu goreng tepung je...

yg seronoknye kat sini..pekerja dia mmg peramah sgt...lepas dah timbang ikan n sotong tu...kteorang pilih la tempat duduk...amik yg ujung2 sebab nak bedekatan dengan kolam...

suasana jgn ckp la..nyaman sgt..
mase dtg tu ramai jugak orang...kebanyakknnye family la...ade yg sambut anniversary..birthday...dan kteorang sambut..?? ntah la..tetibe jek ade kat situ...ahah..

kat sini ade live band...jd sambil makan..sambil layan lagu la...nak buat permintaan pun boleh...
suara penyanyi kat sini pun sedap didengar....





dah duduk baru la diorang amik order untuk menu yg lain...

lynn order air apple and my epynn air tembikai...
menu lain yg kteorang pilih...tomyam campur dan sayur kailan goreng ikan masin...ambil yg small je...

jom layang gambar...

sementara tunggu makanan lain sampai..makan keropok sayur dulu...=)



nie la antara menu yang kami pilih...oh...air apple tu sgt sedap ok...

ikan siakap adalah menu utama kami...sgt sedap..rase ikan pun manis..maklumlah fresh lagi kan..

sotong goreng tepung nie pun sedap....


kailan goreng ikan masin...my epynn kate x pernah makan sayur nie..tp licin jek tgk die makan...ahahahah...



tomyamnye pekat..tp x pedas sgt..ade rase manis2 jugak...jd yg pengemar pedas2 nie boleh la mintak pedas sikit..

ahaha..licin ok kami makan...sgt sedap...tp sotong tu x abis..bukan sebab x sedap...tp tu tinggal kepala sotong je...masing2 x makan kepala sotong...ceh..!

lepas makan..kteorang lepak2 dulu...sambil layan lagu...then masing2 berkira2 harga untuk semua nie...my epynn budget kate dalam 100 kot...lynn?? terkejut je...sebab lynn x de duit...=p


nie la harganya...x la mahal kan...tp kalau nak dibandingkan dengan restoran yg biase2 tu...mmg la mahal..yg penting kami puas hati....

time perjalanan balik tu ternampak funfair...ape lagi...singgah la...



tanks to my epynn sebab belanja semuanye hari ini...sgt2 happy...

jom klik sini untuk ke website restoran cerana...


Image Hosted by ImageShack.us

7 comments :

padin said...

wah nampak macam menarik je ni hehe bole cuba lain kali,

♥ eyka elisha ♥ said...

uikh.cm mnarik je restoran ni?
dkt area mne erk?nmpk kt resit tuh kt kajang..hehe ^^

alynn malynna said...
This comment has been removed by the author.
alynn malynna said...

@padin

mmg menarik sgt...try la pergi..bwk family...=)

alynn malynna said...

@♥ eyka elisha ♥

dkt lebuh raya cheras kajang..ade 1 petronas tu... sebelah petronas 7eleven...restoran nie blakang petronas tu..tersorok sikit..=)

niesz said...

sedap nye..niesz ngah lapar giler nie..hehe..

ada mokhtar said...

berseleranya tgk siakap tu =)

iklan-iklan!!!