iklan neh besshhh lerrr..

Tuesday, 15 February 2011

kek coklat basah versi bodek bakal mak mentua!

Assalamualaikum semua...
ehem3...nak bodek mak mertua nie...ahahaha..

sejujurnye...zaman sekarang nie kalau kita nak buat kek dah senang...x susah..
tak payah la nak risau kek tu jd ke x...
sedap ke tak..sebab segala2nya da ade depan mate...

kek yg lynn buat nie x de la susah mane pun...senang...dan tersangat la senang...nak tau kenape??

jom tengok nie..


bahan-bahan:

1 paket tepung yg dijual siap dgn resepi..
3 biji telur
1 cawan minyak masak
1 cawan susu IDEAL

1 cawan air panas
1 camca teh nescafe


cawan yg lynn gunakan..




kita masukkan kesemua, telur,susu,minyak...kacau sehingga rata...


kacau nescafe bersama air panas (tapi lynn x letak nescafe..sbb x nak ade rase pahit2)
kemudian gaul sampai semua sebati..


lynn gunakan bekas nie untuk kukus kek..=)




jeng3...setelah 45 minit..semuanye siap!!! lynn letak coklat ats kek nie ditabur dgn badam...
tp gambar dah siap lupe nak ambil....ceh!!

senang je kan?? nak tau sebab ape??

nampak x nie??


nampak x tepung yg dah siap dibungkus tu???



atas tepung tu ade resepi nie....hehe..senang je...beli tepung kek tu..then da ade resepi...

hei...jgn tanya lynn ok beli kat mane...sebb lynn pun x tau...tepung nie jiran lynn beli kat kampung die..n kampung die kat selangor..selangor besar ok...jd kalau sape2 nak ke tepung nie..try2 la call no yg ade kat resepi tu....=)



nie pulak family bakal ehem2 lynn...

dari kiri: uda,ayah,along,k.long(bakal biras), umi, ateh, n my epynn

jgn bagitau dorang tau yg resepi nie sebenarnye sgt2 senag...ahahaha..





Image Hosted by ImageShack.us

7 comments :

touya said...

nampak sedap ! tapi nama dia menimbulkan syak wasangka . Kenapa basah weh ?

alynn malynna said...

@touya

ahaha...i pun x tau la...kat kertas resepi mcm tu..mybe kek nie dikukus..kalau bakar lain kot..

Norasikin said...

Agak2 bakal mak mertua celik IT tak? Teruk la kalau dia terbaca entri ni.
Dalam blog saya ada resepi kek coklat moist ni. Boleh bakar atau kukus ikut peralatan yg ada dirumah. Memang jimat kalau buat sendiri tp lagi jimat kalau tak pakai tepung premix

PendekarPetai said...

meh anta kat cnie ckit.. hehe

alynn malynna said...

@Norasikin

bakal mak mertua x tau pun blog2 nie..selamat....

alynn malynna said...

@PendekarPetai

ala...dah kehabisan le pulakkk

Hadilah said...

mudah ye tpung da siap ni..hehe..
mmg kne cube gak ni utk future..mak mertua..haha

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers