iklan neh besshhh lerrr..

Sunday, 8 June 2014

Majlis Perkahwinan di kluang | Makcik Kahwin


Assalamualaikum~~
yey! akhirnya tamat dah majlis perkahwinan di rumah atuk lynn..lepas nie majlis perkahwinan dekat rumah pakcik dan makcik je la..turn sepupu sepapat kahwin....sepupu sepapat pun ade banyak batch.. batch lynn n kakak lynn n sepupu yang dah kawin kebanyakkan kami sebaya dengan pakcik dan makcik kami.. paling rare sekali akk lynn la.. mase nenek dalam pantang bersalinkn makcik lynn...mak lahirkan akk.. kami batch pertama.. batch kedua semua masih dalam lingkungan 25 kebawah sebaya adik lynn... batch ke tiga pulak masih sekolah dan ade yang masih tadika... batch terakhir ade yang tunggu turn nak keluar dari perut hehe..besar kan keluarga kami..hehe.

nie majlis perkahwinan makcik lynn yang bongsu... oh makcik muda ye... umur 24 tahun, lebih muda daripada lynn..boleh gitu? hehe.. sebabnye kami ade yang sebaya..ade yang lebih muda dari lynn.. nie anak daripada isteri kedua atuk lynn..tapi memang lynn kenal nenek yang kedua nie... nenek lynn iaitu mak kepada emak lynn dah meninggal waktu emak umur 17 tahun lagi...emak pun x kahwin lagi time tu..so memang kami rapat la.. lagi2 time kecik dulu main2 dengan pakcik makcik..time tu mane nak tau die makcik ak.. sebab mase kecik2 ingat makcik tu mesti orang tua.. so sudahnye sampai ke besar la x panggil makcik.. panggil abang long @ kakngah untuk permulaan name.. yang sebaya panggil name je..kalau makcik pakcik yg betul adikberadik mak kami panggil paklong@makngah..kalau nak tahu..sampaikan ade yang nak salam..ko cium tangan ak ke ak cium tanggan ko...sampaikan time dah dapat pakcik baru..cakap nie anak sedare memasing tak nak caya je..yolah anak sedara lebih tua..dah tu siap jadi atuk sedara pulak untuk ica n aqil.. haha..

ok dah stop cerita bab family...kang melarat pulak kang throwback zaman kecik2 dulu.. time raya duduk taman kluang barat..tapi beraya sampai ke kampung melayu raya rumah Noraniza idris kutip duit raya punya pasal.. time pakcik sunat pun boleh main galah panjang.. haha... macam2..


dekat highway pun boleh jem...stress rasenya bila lambat sampai.. 

lynn sampai hari jumaat malam tapi makcik lynn nikah hari jumaat lepas sembahyang jumaat.. sedih x dapat join majlis pernikahan.. sebab en roommate bukan boleh cuti lelama.. tu pun selamat dapat cuti sampai hari isnin.. so kami datang time majlis belah perempuan dan hantar pengantin belah lelaki je..

so kita enjoy gambar waktu majlis!!


                                 
family along...time nie aqil demam..kesian aqil..ehemm aqil nak jadi abang dah..



                                 
family kecil lynn..hehe 

hero2 kesayangan kami.. 

time nie aqil takde sebab tidur.. budak demam..


                                
macam biasalah kalau di joho..kalau pengantin lelaki datang mesti ade tol.. adat di negeri joho..walaupun macam menyusahkan pengantin sebab nak kena bagi duit..tapi pada lynn benda nie seronok.. gurau-gurauan antara pengantin dan ahli keluarga serta jiran tetangga.... semua orang happy..




semua senyummmm..





aduyai..kalau tak nampak kakak ica tu happy sebab dapat duit tol.. hehe.. pokcu ica pulak lebih happy..

amboi pak andak...


aqil..dengar paluan kompang terus bangun..nak tengok kompang..


my lovely mom..dengan anak sedara.. yang lelaki tu aiman.. aiman nie anak arwah ocu lynn..adik mak..  mase kenduri nie aiman datang ngan ayah die..poksu lynn.. poksu orang kedah..jadi datang dari kedah..
rindu arwah ocu... dah hampir 7 tahun tinggalkan kami semua..
oh ye.. aiman nie mase kat kluang tak tido umah atok..tidur umah emak lynn...sekali sekala balik johor kan.. lepas kenduri aiman ikut pak andak pulak duduk umah pakandak kat lumut perak.. kira kalau nak tau aiman nie kesayangan semua la... 

diaorang nie memang kaki selfie la... dari kenduri kahwin lynn lagi diorang nie membantu outdoor..penganting dengan anak sedara... tu sume sekolah lagi dan ade yang belajar lagi..



                                
time nie kakak lynn tak de..gi hospital sebab aqil demam panas time tu.. so kami je la ade... adik plak gi bantai makan lagi... pengantin tak tuggu kite ok..haha..




so lepas makan ..nak ambil gambar sensorang dengan pengantin memang malu la... tarik fikri sekali..fikri tu sepupu lynn..

time nie majlis bertandang pihak lelaki... gambar kat kamera lynn tak banyak.. 



ayah dengan hobinya.. nie pun request dari atok.. suruh nyanyi..n ayah ade nyanyi lagu kehilangan dari firman..request by en roommate..

selepas majlis kedua-dua belah pihak selesai.. macam biasa la lepas dah penat semua atok belanja makan.. yey!!

hasil gabungan daripada 6 buah meja.. ade jugak gambar dari nun ujung tempat atok tapi mereka tak share la pulak kat group wassap famly..

peraturan di meja makan.. jangan main handphone.. kiki..sebab tak seronok nak berborak bergelak sakan.. kami makan dekat wafa seefood.. tak pun orang panggil restoran pangkin.. sebab ade pangkin tuk makan.. lokasi die selepas KPJ kluang sebelum roundabout yap tau sah.. orang kluang tahu la.. makanan superb sedap.. 

kita belanja selfie bebudak nie.. ehhh belakang tu makngah lynn haha.. makngah kate pelik zaman dulu nak bergambar je kena beratur bersusun bagai.. zaman sekarang macam2 tengah berjalan pun boleh selfie.. ...tu makngah pun menyelit n buat muka gitu... kiki nie hasil share dari group wassap famly kluang..kuikui.. happy2 je..



dan akhir sekali.. keluarga besar kami... majlis dah habis sebelum semua tuka baju nak mengemas kami ambil gambar dahulu.. susah nak dapat semua pakai baju warna yang sama...kalau time raye berwarna warni time majlis perkahwinan je kami macam nie.. sebab tu bila tau ada antara keluarga nak kahwin soalan pertama yang kami tanya.. nak pakai baju warna apa?

Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers