iklan neh besshhh lerrr..

Saturday, 21 June 2014

Gigi bongsu nak tumbuh...

Assalamualaikum~~~

huargghhhh... gigi geraham bongsu nak tumbuh..
sakitnye hanya kita yang rase..
dah la minggu lepas minggu busy teramat sangat.. balik kerja matahari dah terbenam..
nasib la en roommate pun busy diminggu yang sama.. so tak terkesan sangat..klau tak kesian dia balik umah bini tak de lagi kat umah..huhu

tapi time busy2 nie lah boleh pulak tumbuh gigi bongsu nie.. sakitnye .. gusi bengkak lagi.. nasiblah tak demam.. cuma sakit kepala yang teramat sangat..memang sakit sangat..

kalau sakit gusi/gigi nie memang seksa.. dan paling penting tak selesa..
err umur 26 tahun baru tumbuh gigi geraham belah bawah kiri.. belah atas dah tumbuh awal tahun mase tu..
time tu masih boleh tahan lagi...

yang bawah nie memang tak boleh tahan..
borak2 ngan member keje pun x syok.. berwassp pun blur je rase.. sakitnye...


kahkahkah sory berwssap macam budak kecik plak laki bini nie punya ayat..memang kami macam nie..gedik..haha

selalunye memang jarang la ambil ubat apa2 nak bg gigi/gusi tu ok.. selalunye kumur dengan air garam je.. tapi biasa lah kejap je...lepas tu sakit balik...
sampai tak boleh nak buat sarapan utk en roommate..sebab setiap hari lynn akan masak 2 kali.. sarapan.. dan makan malam.. tengah hari masing2 memang tak de kat umah..tapi kali tu lynn cume boleh gorengkan bebola udang je.. selalunye lynn akan masak makaroni,pasta, mee hoon, atau nasi goreng.. pagi tu memang tak boleh masak.. dah la nak kne kluar umah awal pagi.. 6.45 dah kena kluar..kepala pun cinoneng je..






dekat tempat keje plak ade member bantai borak je.. dgn yang faham ok la..macam muny nie..yang tak faham memang ajak borak je..macam yang lain tu.. tak kuasa nak layan.. hahaha.. kejam kan..  oh muny nie orang johor.. err tak tau napa kalau dgn member joho je macam dah bertahun kenal... macam sehati sejiwa gitu.. haha


hari nie gusi dah ok sikit.. hope akan ok.. lepas nie boleh guna petua garam+air+limau nipis belah empat then rebus.. kumur la dgn air tu.. tapi tunggu dah suam la.. ...






mase tu pegi floria di putrajaya..nanti2 la update blog lagi k.. daaaa


Image Hosted by ImageShack.us

1 comment :

BADRULASIYAH said...

jaga gigi... share yg bermanfaat
jemput ke blog saya

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers