iklan neh besshhh lerrr..

Friday, 31 May 2013

Nasi ayam ~~~

Assalamualaikum...
yey!! hari jumaat.. subuh2 nanti (hari sabtu pagi) kami gerak ke muar ade majlis perkahwinan en roommate side..
so secara tiba2 hari nie malas nak masak..hehe
kalau entry lepas2..lynn ade buat nasi ayam bbq..
hari nie buat nasi ayam kfc pulak.. heee...

rajin kan balik-balik kerja buat nasi ayam...semuanya kerana ini..


hajat asal nak makan sate...en roommate balik kerja terus nak serbu sate kajang..sebab en roommate pukul 6 baru keluar opis tapi tak jadi..sebab time petang2 baru balik kerja memang jalan jem la jawabnye..tambah2 nak kena ambil lynn kat umah dulu..jauh nak patah balik dari semenyih ke kajang..malam pulak pukul 9 en roommate kena kerja dekat ampang balik pukul 3pg.. so cancel plan nak makan sate... en roommate bagi cadangan nak makan kfc... alamak.....


hahaha..bukan ape..lynn kalau kfc nie time betul2 nak je lynn telan..tapi kalau tak nak lebih baik goreng sendiri dapat banyak.. en roommate selalu masak ayam macam nie.. so point lynn ajak makan sate sebab malas masak..hehe..ala duk berdua je pun kan..nak masak hari2 malas... lynn suruh en roommate masak ayam...sebab ayam macam kfc tu en roommate yang selalu buat..lynn tak pernah buat...so nampak permainan si isteri? malas sungguh nak masak...haha.. tapi last2 lynn jugak kena goreng en roommate cume tabur tepung je...

macam entri yang mase tu jugak..  lynn x suke makan ayam gitu je..nak juga makan dengan nasi.. tu yang buat nasi ayam.. guna jelah bahan yang ade kan?

bahan2 ayam:

ayam 1 ekor.. wajib la ade ayam kan?
kari sikit
kunyit serbuk sikit
garam secukup rase
telur
tepung jagung..

nie en roommate yang buat so resepi en roommate la kan? mane die dapat lynn tak tau...hehe..

nasi ayam:
beras
butter
halia
lynn guna kiub ayam untuk ganti air rebusan ayam je..sebab ayam lynn tak rebus..goreng!!
garam secukup rase
bunga lawang, pelaga, kayu manis
serai
kunyit serbuk sikit je untuk ganti pewarna kuning..

so ini lah hasilnye..



nampak sedap ke tak? tak? ok x pe..daaaaaaaaaaaaaa


Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers