iklan neh besshhh lerrr..

Saturday, 19 June 2010

housemate+roommate=rumit...

salam.....esok sabtu....cuti...jd mlm nie nak g blog kawan2 yg selalu singgh alynn malynna nie..thankz la k..walaupun lynn jarang update n jarang melawat blog korang...tp still ade gak yg sudi singgah...ok cukup mukadimah....
actually benda nie da lame sgt...tapi simpan,simpan then hari nie dah x boleh nak simpan..mybe ade sesetengah orang akan cakap yg lynn mengaibkan orang or ape2 aje...tp lynn rase peduli ape kan??kadang2 kita kene juga pentingkan diri..

Roommate

sebagai roommate...budak nie maybe ade something wrong kat otak die...x tau la..sblm lynn masuk rumah nie..die jarang balik..die tido rumah kawan2 die...nak jdkan cite, 1 ari tu die gadoh dgn kawan2 die..dah tentulah die tido akn kat rumah n bilik die yg skarang jd bilik lynn jugak...die nie ade prob dengan housemate lynn yg lain gak...puncenye tak tau la..jd setiap kali lynn masuk bilik..muke die masam..n macam nak makan orang...die pesan kat lynn...jgn kasi budak2 lain masuk bilik kiteorang..atas dasar private or die x suka kot...tp plik dia boleh pulak bawak masuk kawan2 die..lynn kurang suka la dgn cara die...yg konon2 senior dr lynn..walaupun umur die 2 thn muda dr lynn..lynn amk keputusan x nak tidur kat bilik...nak tidur kat ruang tamu..itu lebih selese...sebabnye bile masuk bilik tu..rase mcm masuk rumah hantu x pun macam nak pergi perang...
tak sampai sbln lynn duduk bilik tu..lynn mohon penukaran bilik..kebetulan time tu bilik lagi satu ade kekosongan...alhamdulilah...senang sangat nak dapat tuka bilik...atas alasan x selese dgn roommate td...pihak hostel pun pelik...sebab lynn bukan orang pertama keluar daripada bilik tu..ramai lagi...ade yang dah daftar tp x masuk2..pelik kan??

Housemate

sebagai housmate pulak...kali nie penghuni rumah nie semakin berkurangan..sepatutnye 1 rumah ade 6 orang student..ade 3 bilik...maknenye 1 bilik 2 orang....tp ramai yg dah kluar dr kolej nie..ade yg dah abis blajar..ade yg x snggup nak bayar krana mahal...ada yang da jd kaya sgt2 x nak duduk hostel..jd skarang lynn tinggal dengan budak tu je..kalau dulu sebagai roomate...sekarang die sbg housemate..sejak tak ade student lain dalam rumah...die da pandai gune peti sejuk...menonton televisyen...


rumit..

sekarang bertambah rumit bile die dah mula masak dan menggunakan barang2 lynn...termasuk la peti sejuk dan televisyen..tp tu x kisah la..sebab elektrik x kene bayar pun...guna je la...jnj jgn rosak sudah...tp sekarang bila dah mula masak....menggunakan gas dan sebagainye yg berada di dapur..lebih menyakitkan..hari nie...bile gas habis..lynn ketuk pintu bilik die...sebab nak la mintak duit..kongsi beli gas...sebab die dah mule masak..tp hampeh...x buka pun pintu walaupun die ade kat dalam time tu...paling geram..die buat bodoh jek bile kluar dr rumah....sekarang lynn dah beli gas guna duit lynn sepenuhnye...sekiranya selepas nie die guna gas untuk memasak..patut ke lynn mntak separuh bayaran daripada harga gas??? lynn bukan kedekut..tp paham2 la sebagai pelajar..kita x banyak duit...x kan nak tggung die pulakkan???

p/s: kalau die bace blog nie kan bagus..senang..biar die terase...
kadang2 perlu pentingkan diri..dari kita sakit hati..
rasenye bnyak lagi masalah yg budak nie buat..tp x kan nak tulis sumua pulakkan??hehehe
bye2



Image Hosted by ImageShack.us

7 comments :

KFunC said...

haha..aku dah btahun2 hadapi semua nih..memang "BEST"!!

tapi bila dah biasa..xjadik masalah sgt.

alynn malynna said...

@KFunC

"BEST" sgt kan...
mmg betul bila da biasa x jd masalah...cume nak jdkan biasa tu ha yg masalah....

EpynN said...

smack downn!! je die tuhhh...hahaha

alynn malynna said...

@epynn
jahat sungguh:p

intanurulfateha ❤ said...

.sep baek bakal roomate i = mohdhairihassan.com baek ;D

alynn malynna said...

@intanurulfateha

hahaha..cik intan...kalau bakal roomate yg mcm cik intan mmg syok..yg nie mcm hantu..hehehhe

.:fifi:. said...

better mntak half dr dia utk smua yg dia gna..
xaci la klu lyn sorg je yg sesak2 tp dia senang2..
:)

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers