iklan neh besshhh lerrr..

Sunday, 11 August 2013

Selamat hari raya!!!!

Assalamualaikum!!

alhamdulilah...dah sebulan kita berpuasa hari nie hari untuk kita meraikan kerjayaan kita setelah berjaya melakukan ibadah dalam bulan ramadan...

tahun nie giliran umah mak mertua....so dah tentulah tak balik kluang....sedih...tapi tak pelah kan... sebab dah memang turn rumah mak mertua..so tahun nie lebihkan rumah mak mertua dulu... turn umah mak tahun lepas pun macam tu jugak akan lebihkan umah mak dulu..balik kluang time raye ke 6 nanti.... tu pun tak berapa nak confirm.. sebab pada lynn raya tahun nie memang worst gila.... bukan sebab raye umah mak mentua...tapi sebab nie...

last minute en roommate kena standby..dan tiba2 petang akhir ramadan tu en roommate dapat oncall kena pergi kuala kangsar dan pulau pinang....gambar atas nie time petang raya pertama..dengan berbaju melayu...masalah utama.. mereka tak dapat connection..so orang daripada trafic monitor center (TMC) tak dapat nak update kesesakan,kemalangan dekat message board dari jauh..dan tugas en roommate la yang kena tuka ip address la restart system tu balik... keje senang je...tapi nak pergi tu jauh.. sebab en roommate kena cover kawasan utara selatan...

plan asal kami nak balik kampung malam raya..tapi terpaksa cancel dan en roommate sampai kajang dalam pukul 8am...  dalam pukul 10am sampai rumah mak mentua... dan makan dulu baru kami gerak balik perak..
so dekat bawah nie adelah serba sedikit gambar kami beraya..tak banyak pun... dah kate raya yang worst gila kan? tu pun time nak gerak ke perak en roommate dapat oncall lagi kali nie kat simpang pulai (gambar diatas)

cancel plan nak naik 1 kereta...pergi kajang balik dan en roommate ambil kereta saga hak milik company dan adik ipar lynn bawak kereta en roommate balik kampung...lepas en roommate siap kerja terus balik rumah akik..nasib simpang pulai dengan rumah akik dekat je...

umi dan ayah 

sebagai abang time tu en roommate la yang kena mulakan bersalaman dahulu...

"selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin..alin mintak maaf dengan umi kalau ade salah dan silap terkasar bahasa ke... halalkan makan minum alin..." nangis.. lynn memang ratu airmata..

giliran uda pulak...

barulah giliran ateh...

dan yang paling sedih sekali.. ateh cakap... ala lupa nak ambil gambar ramai-ramai pakai baju sedondon pagi raye... tema kami raya kali nie warna hijau!!!


ambil la jugak gambar ramai-ramai di hari raya kedua... nie pun tak cukup lagi..sebab along ade beraya belah mak mentua dia..raya kedua kami dah balik semula ke kl sebab ayah mentua ada dianalisis... time nie dah malam kami nak pergi beraya di kl rumah sedara mara belah ayah dan umi yang mana tak balik kampung time tu...

 
inilah satu2nya gambar berdua kami raya kali nie..tak pe nanti kita ambil lagi....

satu je pun ambil gambar ...nie adalah rumah sepupu ayah mentua...dan yang baju merah tu adalah adik kepada atok kami yang dekat johor.. so kira atok sedara kami... Alhamdulilah...akhir dapat juga lynn jumpa...

notakakitangan: pagi raya ayah lynn cakap..kat rumah banyak makanan sedap2 tapi bertiga je..tak selera nak makan..... #ayah

emm sedih kan tahun nie mak raya bertiga je.. akak pun raya dengan mak mentua...tapi akak still balik jugak rumah mak sebab dia dekat jekan... kepada famly.. anak kesayangan nie balik time raya ke 6 nanti insyaallah...

dalam kereta dengar lagu kehilangan by firman dah menangis ...sampaikn en roommate tutup radio... haha...

kepada en roommate hati-hati di jalan raya... risau hooney dekat sini... hari nie hari ahad.. en roommate dekat alor setar kedah... oncall lagi....


dan kepada semua selama hari raya!! maaf zahir batin... raya-raya juga...jangan lupa raya nie sebenarnya kita sambut kemenangan kita selepas sebulan berpuasa..jangan lebih-lebih sampai membazir ...


daaaaaaaa

nnt update lagi ye...

No comments :

iklan-iklan!!!