iklan neh besshhh lerrr..

Friday, 24 June 2011

ombak rindu pulau pemanggil...

Assalammualaikum....

saye rase mcm dipukul2 supaya update blog nie...
tak tau kenape sekarang nie punya la malas nak update blog..
nak kate x de cite...banyak cite...
nak kate x de masa...banyak masa.....

ok mase cuti sekolah bulan 6 hari tu lynn n famly serta rakan2 sekerja ayah lynn ditaja oleh bos mereka yg baik hati abang zam untuk pergi bercuti....huhu tanks ya bos!

tapi n3 kali nie bukan la nak becerita tentang cuti tuh...hahaha...
tempat yg kami pergi pulau pemanggil, mersing...aish...nama pulau pemanggil nie seolah2 memanggil lynn untuk bercintan cinton di sana....


semua terjadi bila sorang mamat nie...merangkap kawan ayah lynn la...terbekenan dekat lynn....
firstly memang kteorang kene nyakat je la kat sana...actually lynn x kenal pun dia nie...pernah jumpa tp x pernah borak....

umur dia 24 tahun..muda lagi...nama dia sedap...tapi nama samaran dia tu kelakar..
ok la lynn bahasakan diri dia sebagai unte...sebab itu nama samaran dia....


hai cik unte...kenapa la awk terbekenan kat sy???
sy mintak maaf yer...sy x dpt terima awk.....dan sy yakin awk tau kenapa kan...
eh bukan awk pernah jumpa dia ke ?? penah kan??

sy x sangka awk kata awk terbekenan kat sy sejak kita naik bot tu....
aishhh..awk nie..kalau ye pun bekenan dengan sy...jgn la kecoh2..nie sampai 1 bot tau...nasib la bot lagi 1 tu x tau....

pasal meminang....
pasal couple...
pasal cinta...
sy terpaksa tolak tepi...tulah...sape suruh lambat muncul...hahahaha....

apa2 pun kita kawan k...sy x nak dah awk malu2 jumpa sy nanti...sy tau kita akan selalu berjumpa...sebab ayah sy kawan awk kan....so jgn malu...sy x penah pun tolak cinta awak or x terima cinta awk..sbb sy dah bgtau awkkan sebabnye...

eh unte...awk x leh jd pakwe sy...
tp awk boleh jd abang sy kan....
awk rapat dengan famly sy...
awk dah anggap ayah sy mcm ayah awk sendiri...
anggap la kita mcm adik beradik ok...
dan jgn awk gunakan alasan rapat dengan mak dan ayah sy untuk dapatkan sy..
tu x mungkin berlaku...awk tau sebabnye kan....

thanks untuk nasihat awak....ye..sy dah lupakan org yg kecewakan sy...sy dah x contact da...dengan famly dia pun sy dah menjauhkan diri...alhamdulilah....
awk jugak pesan...jgn reply msg dari sesiapa pun yg akn lukakan hati sy...yg akan menyulitkan keadaan...ye awk...sy buat ape yg awk suruh.....

eh unte...sy yakin awk baik...wlaupun ayh sy kate mse tu awk tu ramai perempuan...hahaha..
tp pd sy x salah...awk pun bukan berpunyakan...dan awk anggap mereka tu sume kawan je...
lagi 1...awk x payah la mencari cinta tu...sebab ia akan datang sendiri...masa tu awk kate umi awk benarkan awk kawen umur 25 keatas kan?? so tahun depan la kan masanya...sy harap awk jemput sy nnt...nak gak ke gerik tu....


terima kasih lagi sekali dari sy sebab awk ajar sy dialek perak...hahaha...first time sy borak guna dialek macam tu...yela..1 ari nanti mungkin sy juga jadi orang perak mcm awk gak...hehehe...

banyak kenangan kat pulau pemanggil tu...hai ombak...rindunye detik tu...
tp time tu kite x betegur pun kan...sy pendiam..dan awk pemalu...sudahnye atas bot la kite baru kenal..tu pun dah otw nak balik....

perjalanan 5 jam atas bot dari pulau pemanggil ke jeti mersing, 5 jam tu mcm2 cerita terurai...mcm2 kisah tercipta...awk, sy, mak sy, dan ayah sy....

awk rindu x dengan ombak tu?? kenangan pertama dan terakhir kita....
rindukan...

apa tu ombak rindu?? hehehe..nie la....




eh bukan2..nie novel ombak rindu..hehe....







jeng3x..hehe..gambar pertama dan terakhir kita bersama???
x sangka pulak terselit gambar awk kat situ...ala jgn mara k..sekerat je muke awk dalam blog nie...


kepada rosaihafin isa....u...i harap u x marah..benda nie berlaku dengan x dirancang..tp sejujurnye kami x de ape2 pun...kami cuma kawan...dia tau i ade u...n die tau ape plan kite..so dia x akn merosakan apa yang kita bina hampir 3 tahun nie...dun wory..i x curang...hehe...

kepada unte....sy harap awk dapat jumpa apa yang awk cari...sy doakan...awk dapat wanita yg baik serta terbaik untuk awk...sy pernah cakap kan..bila ade sorang lelaki bgtau sy yg sy terlalu baik untuk die...tp sy ckp..sy terlalu baik..tapi bukan yang terbaik....so sy x mahu awk jd mcm tu...sy percaya...ape yg awk mahu akan tercapai juga 1 hari nanti....oo ye..no phone sy?? berusaha la awk mintak kat ayah yer...hahahaha..klau nak contact sy...kat fb sy je la yer...

lynn x anggap kehadiran orang ketiga akan mengganggu hubungan kami yang dah hampir 3 tahun nie...pandai2 la menjauhkan diri dari perangkap cinta 3 segi...kan...

hati kedua-dua belah pihak harus dijaga...lynn x nak ade yg terluka.....unte...atau muhamad a _ _ _ _ bin m0hd K _ _ _ _ _ _ terima kasih....untuk segalanya......







Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers