iklan neh besshhh lerrr..

Monday, 24 March 2014

ceritera cerita Zaroat family..~~



Assalamualaikum~~~

zaroat family... kenapa zaroat? zar tu Adzhar n oat tu my mum.. nama samaran mak oat.. atuk kate mase dulu2 mak suka makan oat.. hahaha..

best gilaaaaaaaaaaaaaaaaa.. sebab family lynn datang umah lynn.... ya Allah nak tunggu hari mereka semua datang..punya la rase macam lama jeeee..haisshh..

mak datang hari sabtu..dan balik hari isnin.. tujuan utama mereka datang sebab nak pergi kenduri kahwin cousin lynn dekat negeri sembilan...tapi tujuan lain sebab kami dah saling rindu rinduan..

bila mak dah confirm nak datang mesti la benda yang pertama lynn fikir adalah tentang menu2 sepanjang mereka berada di sini..

so menu yang lynn masak mase mereka sampai ialah.. siakap 3 rasa..sayur kailan.. ikan pacu masak stim..tomyam.. dan kebetulan la pulak macam terasa2 mak masak asam pedas.. sekali betul memang mak bawak asam pedas!! terbaik..last2 lynn makan asam pedas je... yang lynn masak tadi lynn tak sentuh.. rindu dengan masakan mak..



Photo: dpt ikn nie dr jiran yang kaki pancing.. nak masak ape sedap.. ikan pacu katanye...
nie ikan pacu..ikan sungai nie.. kebetulan jiran bagi..so lynn terus masak.. 


mase tu lupa nak ambil hidangan makanan yang dah di masak..excited kan family datang...
so malam tu kami ke ict...


macam biasa la..kakak ica mesti dengan makngah..aqil malam tu belum lekat dengan makngah...dengan pakngah pulak dia lekat..nasib la makngah..

jalan2..tibe2 singgah atas peha pakngah... jeles makngah..


pagi tu lynn buat cucur ikan bilis je.. sebab kami nak pergi kenduri kahwin... en roommate drive.. ayah sebelah driver..dan kami kat blakang... kakak dengan ibu... dan sebenarnye aqil dengan makngah.. miracle  bila aqil nak tidur dalam pelukkan makngah..hehe

nie gambar pengantin..  cousin lynn yang lelaki.. azriey dan isterinya nama suhada.. 



so tibalah hari isnin.. sekejapnye mase berlalu.. en roommate kerja.. lynn ambil cuti..  so hari isnin lynn buat meehoon sup..



en roommate punye wassap..dia plak lebih2 kan.. sedangkan menantu pun rase sedih.. lagi la si anak nie.. lagi la sedih... rindu tak ilang lagi..




banyak gambar dengan budak jambu je.. hehe..kakak sibuk ke sana kesini.. memang susah nak bergambar.. aqil je la. ahhh dah rindu balik kat si kecil nie..

en roommate.. tak habis2 lagi.... jom la kita blik kluang minggu depan.. huuuuu







Image Hosted by ImageShack.us

No comments :

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers