iklan neh besshhh lerrr..

Sunday, 3 August 2014

Selamat hari Raya..




Assalamualaikum~~~

haa..dah lame tak update blog..tibe2 dah raya je kan...
so entri kali nie penuh dengan gambar jelah...
tahun nie raya di joho... rumah mak lynn la..
dengan harapan raya tahun nie meriah sebab tak nak jadi macam tahun lepas bila en roommate kena kerja.. so tahun nie walaupun dah plan cuti seminggu takut gak kalau ade panggilan daripada office en roommate..tapi syukur walaupun ade jugak call dr bos kne masuk kerja..tapi nasib member office en roommate bangsa lain leh coverkan kerja..

hari jumaat last kerja... lepas buka terus berdesupp balik umah mertua... hari tu dah last kerja lynn balik umah lambat.. pukul7 baru sampai rumah..tu pun sempat gak masak ayam masak lemak cili api... sebab nak bawak umah mentua jugak utk sahur.. hehe

so disebabkan hari raya tahun nie tak beraya belah en roommate..hari jumaat tu kami plan pakai baju raya dan ambil gambar macam hari raya...

nielah family mertua..

raya belum tahu bila...tapi kami dah mintak maaf awal.. hehe yelah tengok anak bulan kan hari ahad...



 

dan ini sebelah lynn...biasanya pagi raye mesti kat rumah sendiri..lepas sembahyang raya baru balik rumah atok..bukan jauh pun.. 10 minit je..hehe

aktiviti pagi raya..alah sume orang sama...kan.. 

dimulakan dengan abang ipar
along lynn..tengok along bermaafan dengan ayah...lynn yang mengalir air mate.. lagilah turn lynn..jgn cakap lah...

en roommate(termasuk gambar along salam a.long)


lynn..




mereka nie..biras



turn adik memang dah banyak air mata mengalir dah emak..

lagi lah bila bersalaman dengan ayah... tak tertahan dah air mata... 








maafkan hooney andai ade terkasar bahasa.. halalkan makan dan minum...selamat hari raya abang.. hehe

lepas dah bermaafan kita bergambar pulak...




budak kecik dua orang nie tak faham bila makngah cakap free style.. sebab time nie sume sebut ehhhhhh aaaaa.. trademark aqil..

bila dah tengok contoh free style baru aqil faham kena buat apa... ehhhhh aaaaa
raya pertama biasanya dalam kluang je.. hehe..berkonvoi ke rumah sedara mara yang ada di kluang...



aqil masih bertahan..kakak kat belakang tu tak tahan dah.. raya kedua...dari feldah ulu dengar.. kami ke masai dan Jb..




Photo: Otw ke jb...tgah syok2 borak tbe2 kakak diam..tido da..
macam biasalah kakak ica mesti dengan pakngah dan makngah..hehe

dalam percaya atau tidak..dah kahwin pun dapat duit raya lagi.. hehe...syukur Alhamdulilah..


Photo: Raya ke-3 rumah jiran2 tkb pulak..
raya ketiga kami ke rumah jiran2 sebaris jalan umah mak.. lepas tu ke rumah sedara mara yang tak smpat kami pergi raya pertama..
raya keempat kami ke benut pontian rumah adik abang ipar lynn.. en roommate beria nak pergi... sepatutnye kami balik kl pagi hari tu.. last2 pukul 3 baru gerak balik..hehe..


dalam perjalanan balik dari benut ke kl.. kami singgah ke muar.. rumah pakcik makcik en roommate..kat muar pun 4 buah rumah kami singgah beraya... dan akhirnya sampai balik rumah emak mertua pukul 12.30pg.. hehehe..







so stop dah entri raya sakan... isnin nie naik kerja ada jamuan raya jugak kat tempat kerja.. yeay!!














Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!