iklan neh besshhh lerrr..

Thursday, 26 June 2014

Johor Darul Takzim Juara Liga Super 2014




yey!! akhirnya.. kepada haters semua..johor dah buktikan.. kakakaka..

tapi biasa la .. JDT kalah = ade permain star pun kalah
                     JDT menang = biasa la ade star

so esok Johorean cuti.. syok lah... kemenangan 1-0 kepada Sarawak.. kita jumpa JDT di AFC tahun depan... yey!!

Respect TMJ!!
penyokong tegar JDT



nie penyokong cilik...






kite tak duduk johor..kite duk selangor..kalau selangor menang pun memang x kan cuti..haha..
#borakpakcikmakcik




orang perak pung nak cuti gak..hihi..
#baterikong


Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, 24 June 2014

Floria 2014 | misi tahun ke 5 ke floria berjaya!

Assalamualaikum~~
yey!!! floria kita datang lagi..
hahaha.. kami nak pegi tak plan pun..memang tak plan ape2.
hari jumaat sebelum bermulanya floria. saje2 je try post kat fb..




sekali satu jam kemudian en roommate boleh pulak upload picture die dari floria tuh.. sebab tengah training customer cara guna led board message tuh.. sakitt hati kite..haha die dah pergi dulu..

so hari sabtu tu.. en roommate ajak pergi lepas dia balik kerja pukul 1.. kami pun ajak ateh gak.. sebab kebetulan ateh ade kat sini.. yolah utk tahun2 lepas tak bawak sesiapa sebab time tu ateh pun blajar lagi tak ade kat kl..

tahun nie masuk kena bayar Rm3 untuk dewasa dan Rm1 untuk kanak-kanak.. so nak masuk terpaksalah beratur panjang nak beli tiket.. tapi kami beli tiket guna mesin je.. senang dan cepat x yah nak beratur..

so kita layan gambar!!!





gambar selfie mesti ada!!













en roommate sy!


akhirnye naik jugak pelamin dalam taman nie..haha

penat jangan cakap lah.. 

tiap2 tahun pergi..mungkin ade orang kate bosan je.. tapi percayalah tiap2 tahun lain..so jangan lepaskan peluang nak pergi.. kalau tahun depan ade lagi kita pergi lagi..







Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, 21 June 2014

Gigi bongsu nak tumbuh...

Assalamualaikum~~~

huargghhhh... gigi geraham bongsu nak tumbuh..
sakitnye hanya kita yang rase..
dah la minggu lepas minggu busy teramat sangat.. balik kerja matahari dah terbenam..
nasib la en roommate pun busy diminggu yang sama.. so tak terkesan sangat..klau tak kesian dia balik umah bini tak de lagi kat umah..huhu

tapi time busy2 nie lah boleh pulak tumbuh gigi bongsu nie.. sakitnye .. gusi bengkak lagi.. nasiblah tak demam.. cuma sakit kepala yang teramat sangat..memang sakit sangat..

kalau sakit gusi/gigi nie memang seksa.. dan paling penting tak selesa..
err umur 26 tahun baru tumbuh gigi geraham belah bawah kiri.. belah atas dah tumbuh awal tahun mase tu..
time tu masih boleh tahan lagi...

yang bawah nie memang tak boleh tahan..
borak2 ngan member keje pun x syok.. berwassp pun blur je rase.. sakitnye...


kahkahkah sory berwssap macam budak kecik plak laki bini nie punya ayat..memang kami macam nie..gedik..haha

selalunye memang jarang la ambil ubat apa2 nak bg gigi/gusi tu ok.. selalunye kumur dengan air garam je.. tapi biasa lah kejap je...lepas tu sakit balik...
sampai tak boleh nak buat sarapan utk en roommate..sebab setiap hari lynn akan masak 2 kali.. sarapan.. dan makan malam.. tengah hari masing2 memang tak de kat umah..tapi kali tu lynn cume boleh gorengkan bebola udang je.. selalunye lynn akan masak makaroni,pasta, mee hoon, atau nasi goreng.. pagi tu memang tak boleh masak.. dah la nak kne kluar umah awal pagi.. 6.45 dah kena kluar..kepala pun cinoneng je..






dekat tempat keje plak ade member bantai borak je.. dgn yang faham ok la..macam muny nie..yang tak faham memang ajak borak je..macam yang lain tu.. tak kuasa nak layan.. hahaha.. kejam kan..  oh muny nie orang johor.. err tak tau napa kalau dgn member joho je macam dah bertahun kenal... macam sehati sejiwa gitu.. haha


hari nie gusi dah ok sikit.. hope akan ok.. lepas nie boleh guna petua garam+air+limau nipis belah empat then rebus.. kumur la dgn air tu.. tapi tunggu dah suam la.. ...






mase tu pegi floria di putrajaya..nanti2 la update blog lagi k.. daaaa


Image Hosted by ImageShack.us

Sunday, 8 June 2014

Majlis Perkahwinan di kluang | Makcik Kahwin


Assalamualaikum~~
yey! akhirnya tamat dah majlis perkahwinan di rumah atuk lynn..lepas nie majlis perkahwinan dekat rumah pakcik dan makcik je la..turn sepupu sepapat kahwin....sepupu sepapat pun ade banyak batch.. batch lynn n kakak lynn n sepupu yang dah kawin kebanyakkan kami sebaya dengan pakcik dan makcik kami.. paling rare sekali akk lynn la.. mase nenek dalam pantang bersalinkn makcik lynn...mak lahirkan akk.. kami batch pertama.. batch kedua semua masih dalam lingkungan 25 kebawah sebaya adik lynn... batch ke tiga pulak masih sekolah dan ade yang masih tadika... batch terakhir ade yang tunggu turn nak keluar dari perut hehe..besar kan keluarga kami..hehe.

nie majlis perkahwinan makcik lynn yang bongsu... oh makcik muda ye... umur 24 tahun, lebih muda daripada lynn..boleh gitu? hehe.. sebabnye kami ade yang sebaya..ade yang lebih muda dari lynn.. nie anak daripada isteri kedua atuk lynn..tapi memang lynn kenal nenek yang kedua nie... nenek lynn iaitu mak kepada emak lynn dah meninggal waktu emak umur 17 tahun lagi...emak pun x kahwin lagi time tu..so memang kami rapat la.. lagi2 time kecik dulu main2 dengan pakcik makcik..time tu mane nak tau die makcik ak.. sebab mase kecik2 ingat makcik tu mesti orang tua.. so sudahnye sampai ke besar la x panggil makcik.. panggil abang long @ kakngah untuk permulaan name.. yang sebaya panggil name je..kalau makcik pakcik yg betul adikberadik mak kami panggil paklong@makngah..kalau nak tahu..sampaikan ade yang nak salam..ko cium tangan ak ke ak cium tanggan ko...sampaikan time dah dapat pakcik baru..cakap nie anak sedare memasing tak nak caya je..yolah anak sedara lebih tua..dah tu siap jadi atuk sedara pulak untuk ica n aqil.. haha..

ok dah stop cerita bab family...kang melarat pulak kang throwback zaman kecik2 dulu.. time raya duduk taman kluang barat..tapi beraya sampai ke kampung melayu raya rumah Noraniza idris kutip duit raya punya pasal.. time pakcik sunat pun boleh main galah panjang.. haha... macam2..


dekat highway pun boleh jem...stress rasenya bila lambat sampai.. 

lynn sampai hari jumaat malam tapi makcik lynn nikah hari jumaat lepas sembahyang jumaat.. sedih x dapat join majlis pernikahan.. sebab en roommate bukan boleh cuti lelama.. tu pun selamat dapat cuti sampai hari isnin.. so kami datang time majlis belah perempuan dan hantar pengantin belah lelaki je..

so kita enjoy gambar waktu majlis!!


                                 
family along...time nie aqil demam..kesian aqil..ehemm aqil nak jadi abang dah..



                                 
family kecil lynn..hehe 

hero2 kesayangan kami.. 

time nie aqil takde sebab tidur.. budak demam..


                                
macam biasalah kalau di joho..kalau pengantin lelaki datang mesti ade tol.. adat di negeri joho..walaupun macam menyusahkan pengantin sebab nak kena bagi duit..tapi pada lynn benda nie seronok.. gurau-gurauan antara pengantin dan ahli keluarga serta jiran tetangga.... semua orang happy..




semua senyummmm..





aduyai..kalau tak nampak kakak ica tu happy sebab dapat duit tol.. hehe.. pokcu ica pulak lebih happy..

amboi pak andak...


aqil..dengar paluan kompang terus bangun..nak tengok kompang..


my lovely mom..dengan anak sedara.. yang lelaki tu aiman.. aiman nie anak arwah ocu lynn..adik mak..  mase kenduri nie aiman datang ngan ayah die..poksu lynn.. poksu orang kedah..jadi datang dari kedah..
rindu arwah ocu... dah hampir 7 tahun tinggalkan kami semua..
oh ye.. aiman nie mase kat kluang tak tido umah atok..tidur umah emak lynn...sekali sekala balik johor kan.. lepas kenduri aiman ikut pak andak pulak duduk umah pakandak kat lumut perak.. kira kalau nak tau aiman nie kesayangan semua la... 

diaorang nie memang kaki selfie la... dari kenduri kahwin lynn lagi diorang nie membantu outdoor..penganting dengan anak sedara... tu sume sekolah lagi dan ade yang belajar lagi..



                                
time nie kakak lynn tak de..gi hospital sebab aqil demam panas time tu.. so kami je la ade... adik plak gi bantai makan lagi... pengantin tak tuggu kite ok..haha..




so lepas makan ..nak ambil gambar sensorang dengan pengantin memang malu la... tarik fikri sekali..fikri tu sepupu lynn..

time nie majlis bertandang pihak lelaki... gambar kat kamera lynn tak banyak.. 



ayah dengan hobinya.. nie pun request dari atok.. suruh nyanyi..n ayah ade nyanyi lagu kehilangan dari firman..request by en roommate..

selepas majlis kedua-dua belah pihak selesai.. macam biasa la lepas dah penat semua atok belanja makan.. yey!!

hasil gabungan daripada 6 buah meja.. ade jugak gambar dari nun ujung tempat atok tapi mereka tak share la pulak kat group wassap famly..

peraturan di meja makan.. jangan main handphone.. kiki..sebab tak seronok nak berborak bergelak sakan.. kami makan dekat wafa seefood.. tak pun orang panggil restoran pangkin.. sebab ade pangkin tuk makan.. lokasi die selepas KPJ kluang sebelum roundabout yap tau sah.. orang kluang tahu la.. makanan superb sedap.. 

kita belanja selfie bebudak nie.. ehhh belakang tu makngah lynn haha.. makngah kate pelik zaman dulu nak bergambar je kena beratur bersusun bagai.. zaman sekarang macam2 tengah berjalan pun boleh selfie.. ...tu makngah pun menyelit n buat muka gitu... kiki nie hasil share dari group wassap famly kluang..kuikui.. happy2 je..



dan akhir sekali.. keluarga besar kami... majlis dah habis sebelum semua tuka baju nak mengemas kami ambil gambar dahulu.. susah nak dapat semua pakai baju warna yang sama...kalau time raye berwarna warni time majlis perkahwinan je kami macam nie.. sebab tu bila tau ada antara keluarga nak kahwin soalan pertama yang kami tanya.. nak pakai baju warna apa?

Image Hosted by ImageShack.us

iklan-iklan!!!

~~

Daisypath Graduation tickers